Dolar 32,2116
%-0.09
Euro 34,7399
%-0.17
Altın 2.451,280
%0.77
Bist-100 10.314,00
%0.44

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Yıldırım’dan, CHP’ye ‘ittifaka katıl’ çağrısı

Yıldırım’dan, CHP’ye ‘ittifaka katıl’ çağrısı

“Zeytin Dalı Harekâtı hiçbir terörist kalmayıncaya kadar sürecek” diyen Başbakan Yıldırım CHP lideri Kılıçdaroğlu’nu “Milli Mutabakat İttifakı’na katıl da bu mezbelelikten kurtar kendini. Milletin göğsünde, sana da size de yer var” çağrısında bulundu

  • Ege Postası
  • 11.02.2018 - 07:00

Başbakan Binali Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na, “yerli ve milli olmak için” Milli Mutabakat İttifakı’na katılma çağrısı yaptı. Yıldırım, partisinin Menteşe SporSalonu’nda düzenlenen Muğla 6. Olağan İl Kongresi’ne katıldı. Kongre salonunda zeytin dalları ile karşılanan Yıldırım konuşmasında özetle şunları söyledi:

ZULÜMLERİ BİTİRMEK İÇİN GİTTİK: Biz Afrin bölgesine savaşa gitmedik. Neye gitti? Orada yıllardan beri Araplara, Kürt kardeşlerimize, Türkmenlere zulmeden, malını mülkünü elinden alan, genç yaşta kız, erkek çocukları askere almaya zorlayan, onları terörist yapmaya çalışan alçak terör örgütünün yaptığı zulümleri bitirmek için gittik. Bu, doğrudan Türkiye için bir tehdittir. Bununla mücadele etmek de hem uluslararası hem de iç hukukumuzdan doğan en tabii hakkımızdır. 

GÖÇMENLER GİDİP YERLEŞECEK: DEAŞ, PYD/PKK, adı ne olursa olsun orada bölge insanına zulmeden terör örgütlerinden hiçbir terörist kalmayıncaya kadar bu harekat devam edecek. Ükemizde misafir ettiğimiz, savaştan kaçan mülteciler, göçmenler gidip oraya yerleşecekler. Böylece bölgede huzur olacak. 

HUDUTLARIMIZIN GÜVENLİĞİ İÇİN:Mehmetçikle beraber ÖSO’nun kahraman yiğitleri bölgenin huzuru için destanlar yazıyor. Mehmetçik niye orad? Çünkü onlar vatandaşımızın can ve mal güvenliğini koruyor, onlar hudutlarımızın güvenliği için oradalar. Onlar alçak PKK, PYD, YPG, DAEŞ örgütlerini ortadan kaldırmak için oradalar. Sınırlarımızın güvenliği için yaptığımız bu harekatı karalamaya çalışanlar saptırmaya çalışanlar var ama biz haklıyız onun için güçlüyüz.

İSTİLALARIN HESABINI VERİN: ‘Sivillere zarar veriliyor’ diye çatlak sesler var. ‘Sivillere zarar verme’ meselesine girersek, bunu söyleyenler altından kalkamaz. Afganistan’a, Irak’a, Yemen’e bakın, Afrika’nın ülkelerine bakın. Binlerce sivili yok eden o istilaların hesabını önce siz bütün dünyaya verin. Türk askeri kılı kırk yarıyor. Tek bir sivilin canına, malına zarar gelmesin diye çok ama çok titiz bir çalışma yapıyor. 

UYAN ARTIK UYAN: Bugünlerde Sayın Kılıçdaroğlu sık sık milli ve yerli olmaktan bahsediyor. İki lafının biri ‘milli olmak, yerli olmak’. ‘Bir delikli demiri, tüfeği bile yapamıyoruz’ diyor. Ey Kılıçdaroğlu sen nerede yaşıyorsu? Orta Çağ’dan mı kaldı? Türkiye ne tüfek ne tabanca topunu da yapıyor, İHA’sını da yapıyor, SİHA’sını da yapıyor, helikopterini de yapıyor, tankını da yapıyor. Uyan artık uyan.

GEL İTTİFAKA KATIL: Millilik ve yerlilik, FETÖ ağzıyla konuşmakla olmaz. Millilik ve yerlilik, PKK, PYD ağzıyla konuşmak olmaz. Önce sen partindeki, ‘PYD terör örgütü değildir’ diyenlere dön bak de ki; ‘Siz milli değilsiniz, yerli değilsiniz, teröristlerin ağzıyla konuşuyorsunuz’. Ondan sonra milli ve yerli olmaktan bahset. Eğer milli ve yerli olmak istiyorsan, gel sen de Milli Mutabakat İttifakı’na katıl da bu mezbelelikten kurtar kendini. Bu milletin göğsünde, sinesinde sana da size de yer var. 

MÜSAMAHA GÖSTERMEYECEĞİZ:Küçük düşünmek yok, Ak Parti’ye küçük düşünmek yakışmaz. Gündelik hesapların peşine asla düşmeyeceğiz. Makam, mevki derdiyle değil milletin derdiyle dertleneceğiz. Birlik, beraberlik, kardeşlik bağımızı daha da güçlendireceğiz. Türkiye’yi zayıflatmak isteyenlere asla fırsat vermeyeceğiz. Yalanla karalamayla siyaset yapanlara da asla ve asla müsamaha göstermeyeceğiz.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.