Dolar 32,2980
%0.17
Euro 34,8064
%0.38
Altın 2.398,690
%0.23
Bist-100 10.248,00
%-0.86

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Yıldırım'dan flaş İzmir açıklamaları

Yıldırım'dan flaş İzmir açıklamaları

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne kısa süre önce giren Selçuk ve Bergama’yı, İZBAN hattıyla birbirine bağlayacaklarını belirtti. Bir televizyon kanalında konuşan Yıldırım, İzmir’e verdiği önemi, “Gözümüz bu kentin üzerinde” sözleriyle dile getirirken, İzmir-Ankara hızlı tren, İzmir-İstanbul otoyolu projeleriyle ilgili de açıklama yaptı. 'Yeter ki İzmirliler rahat etsin'

  • Ege Postası
  • 04.02.2016 - 16:31
EGE POSTASI- Özel bir televizyon kanalında programa konuk olarak soruları yanıtlayan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, bakanlığının İzmir ile ilgili projeleri konusunda detaylı açıklamalarda bulunurdu. Yıldırım, dünyanın 4’üncü büyük köprüsü olarak nitelendirdiği, İzmir- İstanbul otoyol projesi kapsamındaki Körfez köprüsünün Nisan sonunda hazır olacağını  belirtti. Yıldırım,  “Projenin Manisa-İzmir etabı bu yıl sonunda açılacak.. 2018’de de Manisa-Bursa arası tamamlanmış olacak” diye konuştu.

DÜNYANIN EN UZUN BANLİYÖ HATTI
Bakan Yıldırım, “Gözümüz İzmir’in üzerinde” diyerek, İzmir ile ilgili projelerini de sıraladı. İzmir projelerinin kesintisiz devam edeceğini belirten Yıldırım, şunları söyledi:

“İzmir-Ankara hızlı treni devam ediyor, İstanbul-İzmir Otoyolu devam ediyor. Çevre Yolunu Menemen’e kadar uzattık, Menemen’den Çandarlı’ya kadar uzatacağız. İZBAN’ı Torbalı’ya uzattık, cumartesi açacaktık fakat Başbakanımızla Kazakistan’a gidiyoruz. Gelecek haftaya kaldı. İZBAN belediye ile hükümetin örnek bir projesidir. Bir muhalefet belediyesi ile iktidarın müşterek yaptığı ender projelerden biridir. Yeter ki İzmirliler rahat etsin diye bu projeyi yaptık, fena da gitmiyor. Hattı da uzatıyoruz, Torbalı’ya uzattık, oradan Selçuk’a, bu taraftan Bergama’ya kadar uzatacağız. Bittiğinde UNESCO’da tarihi miras olarak kabul edilen 2 büyük ilçeyi Bergama’yı ve Selçuk’u birbirine bağlamış olacağız. 188 kilometre ile dünyada en uzun banliyö hattı.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.