Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Yıldırım'dan Kılıçdaroğlu'na çağrı!

Yıldırım'dan Kılıçdaroğlu'na çağrı!

Başbakan Binali Yıldırım, CHP lideri Kılıçdaroğlu ve Türkiye Barolar Birliği Başkanı Feyzioğlu'na bir kez daha adli yıl açılış törenine katılma çağrısı yaptı.

  • Ege Postası
  • 31.08.2016 - 13:05

Başbakan Binali Yıldırım, Keçiören metrosunun test sürüşünün başlaması nedeniyle düzenlenen törenin ardından soruları yanıtladı. Yıldırım, CHP lideri Kılıçdaroğlu ve Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu'na Beştepe'de düzenlenecek adli yıl açılış törenine katılma çağrısında bulundu.

Başbakan Yıldırım, Adli Yıl açılış töreniyle ilgili soru üzerine "Tabii ki katılmalarını arzu ederiz. Bir süre önce hem Sayın Kılıçdaroğlu hem de TBB Başkanı Beştepe Külliyesi’ne gittiler. Şimdi ne değişti de böyle bir karar aldılar anlamakta zorlanıyoruz. Bir kez daha özellikle buradan bir kez daha davette bulunuyorum. Beştepe’de yapılacak bir toplantının bir otelde yapılmasını tercih etmek herhalde bu ülkenin gücünü göstermiyor. Bir otel salonunda yapmak yerine devletin en prestijli salonlarından birinde yapmak çok daha akıllıca bir karardır diye düşünüyorum. Sayın Bahçeli de katılacağını açıkladı ve Sayın Kılıçdaroğlu’na katılma çağrısı yaptı. Cumhurbaşkanımızın bu toplantıya katılması Türkiye’de hukuk devleti ve onun getirdiği gelişmeyi gösteren ayrı bir şeydir. Cumhurbaşkanı anayasaya göre tarafsızdır ve yüksek mahkeme üyelerini atıyor. Böyle bir konumu olduğu halde Cumhurbaşkanının bu tip toplantılara katılmasını ve yargı bağımsızlığına vurgu yapmasının çok doğal olduğunu herkesin görmesi ve kabul etmesi lazım" dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.