Dolar 32,3721
%0.17
Euro 34,9916
%-0.21
Altın 2.326,010
%0.24
Bist-100 9,10
%0.19

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Yıldırım'dan önce Kocaoğlu'yla sonra AK Partili başkanlarla özel görüşme!

Yıldırım'dan önce Kocaoğlu'yla sonra AK Partili başkanlarla özel görüşme!

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan'ın danışmanı olan AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, 8 Şubat'ta ağabeyi Azmi Kocaoğlu'nu kaybeden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'na başsağlığı diledi. Kocaoğlu ve Yıldırım, Ödemiş Belediyesi'nde özel görüşme yaptı.Yıldırım daha sonra İzmir'de AK Partili belediye başkanlarıyla bölge koordinasyon toplantısında bir araya geldi. Yıldırım'dan önce Kocaoğlu'yla sonra AK Partili başkanlarla

  • Ege Postası
  • 05.03.2015 - 17:42

Kiraz'da partisinin yedi ilçe belediye başkanı ile toplantı yapmak için İzmir'e gelen Cumhurbaşkanı danışmanı olan AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nu telefonla arayarak, 8 Şubat'ta vefat eden ağabeyi Azmi Kocaoğlu için taziye ziyaretinde bulunacağını söyledi. Kocaoğlu o gün Ödemiş'in köylerinde incelemelerde bulunacağını ifade edince Yıldırım, Kiraz'a giderken Ödemiş'e uğradı ve Kocaoğlu ile Ödemiş Belediyesi'nde görüştü.

30 Mart yerel seçimleri öncesi parkinson tedavisi gören Azmi Kocaoğlu'nu hastanede de ziyaret eden Yıldırım, Aziz Kocaoğlu'na başsağlığı diledi. Kocaoğlu, belediyeden ayrıldı. 

"KOLTUĞUNA SAHİP ÇIK"

AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, Ödemiş Belediye Başkanı AK Partili Mahmut Badem ile görüştü. Badem nezaket gereği koltuğuna oturmak istemeyince Yıldırım, "Başkan makamına geç, otur. Koltuğuna sahip çık, koltuğu kaybetme. Onu ne mücadelelerle kazandın" dedi. Badem de bu sözler üzerine koltuğu Yıldırım'ın yanına yanaştırarak oturdu. 

"BİZİM DURUMUMUZ NE OLACAK"

Kınık'ın kapatılan Poyracık Beldesi'nde belediye başkanlığı yapan partinin ilke kararına rağmen milletvekili aday adayı olabilmek için belediye meclis üyeliği görevinden istifa eden Ahsen Özçam, Genel Merkez'in görevlerinden istifa eden meclis üyelerinin kesinlikle milletvekili adayı gösterilmeyeceği yönündeki genelgesinden duydukları rahatsızlığı Binali Yıldırım'a aktararak, "Bizim durumumuz ne olaca? Bu haksızlık. Biz hizmet etmek istiyoruz, bu çok yanlış bir karar" dedi. Yıldırım da "Genel Merkez'in bu konuda açıklamaları ve genelgeleri var" yanıtını verdi. Yıldırım, araçla Kaymakçı'dan geçerken yolunu kesip kendisi için kesime hazırlanan dananın kurban edilmesini istemedi. 

BAŞKANLARLA TOPLANTI

AK Parti İzmir Milletvekili ve Cumhurbaşkanı Özel Danışmanı Binali Yıldırım, İzmir'de AK Partili belediye başkanlarıyla bölge koordinasyon toplantısında bir araya geldi.
AK Partili ilçe belediye başkanlarının İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden yeterli hizmeti alamadıkları yönünde şikayetleri olduğunu, bu şikayetleri kendisinin de doğrudan Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'na ilettiğini açıklayan Yıldırım, "Aziz Kocaoğlu'ndan bunun araştırılmasını istedim. 'Bunların üzerine gidin' dedim. Belediye, hizmette ola ki bir ayrımcılık yaparsa bu konuyu her fırsatta dile getiririz. Gerekli uyarılar tarafımızca yapılır. Buna rağmen aynı tutum devam ederse bizim de yapacaklarımız elbette ki var. Onları da devreye sokarız. Bizim amacımız iş yapmak" dedi.
MHP'den AK Parti'ye geçen Kiraz Belediye Başkanı Saliha Şengül'ün ev sahipliğinde düzenlenen toplantıya, AK Parti İzmir Milletvekilleri Binali Yıldırım, Aydın Şengül ve Ali Aşlık, İl Başkanı Bülent Delican, Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, Kınık Belediye Başkanı Sadık Doğruer, Kemalpaşa Belediye Başkanı Arif Uğurlu, Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem katıldı. AK Partili Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu ile Selçuk Belediye Başkanı Zeynel Bakıcı ise Almanya'daki turizm fuarında oldukları için toplantıya katılamadı. Basına kapalı yapılan toplantıda, belediyelerin hizmetleri ve ihtiyaçları ele alındı. Yıldırım da başkanlara uyarılarda bulundu.
 
ŞİKAYETLERİ KOCAOĞLU'NA İLETMİŞ
Toplantının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, AK Partili ilçe belediye başkanlarının İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden yeterli hizmet alamadıkları yönündeki şikayetleri bulundunu, kendisinin de bunu İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'na ilettiğini belirterek, şöyle konuştu: "Hizmette particilik olmaz. Hizmet millet ve İzmir içindir. İster ilçede olsun ister ilde olsun, hemşerilerimizin ihtiyacı olan her türlü hizmeti ayrım gözetmeksiniz yapmak durumundayız. Biz 12 senedir bunu yaptık. Her vatan bizim için baş tacıdır, Ayrım yapmayız. İlçe belediye başkanlarımızdan zaman zaman kulağımıza şikayetler geliyor. Ben bu konuyu doğrudan Aziz Kocaoğlu'na da ilettim. Ve bunun araştırılmasını istedim. Bunların üzerine gidin dedim. Belediye hizmette ola ki bir ayrımcılık yapar ise bu konuyu her fırsatta dile getirir. Gerekli uyarıları tarafımızca yapılır. Buna rağmen aynı tutum devam ederse bizim de yapacaklarımız elbette ki var. Onları da devreye sokarız. Bizim amacımız iş yapmak. İzmirliler merak etmesin gözümüz kulağımız İzmir'de olacak. Belediye başkanlarımız hizmetin en güzelini yapabilmek için çabalıyorlar. Bizim görevimiz de bu gayretlere el atmak. Elimizden gelen desteği veririz."
 
BAŞKANLARA: "SÖZ VERMEYİN İŞ YAPIN"
Yıldırım, toplantıda AK Partili başkanlara verdiği tavsiyeleri de şöyle özetledi: "Başkanlar tavsiyeyi seçmeninden alır. Seçmen, 'seçilince köşene çekilme, tekrar içimizde ol' diyor. Halk sokağa çıkmamak için bahane istemiyor. Bizim milletimizin gönlü gani. Gidersin 'yapamadım' dersin, 'canın sağolsun' başkan der. Gitmediğin zaman sorun olur. 'Mazeretim var gitmeyeyim' yok. Bunu asla başkanlarımız düşünmesin. Çok söz vermek yerine az da olsa iş yapın. Söylediğiniz sözün esiri olursunuz. Sözü söylemezken siz kralsınız. Söyledikten sonra da o sizin kralınız olur. Onun için söz vermede cimri iş yapmada cömert olun. Vatandaşlarla irtibatı asla koparmayın. Bu çok önemli. Yol yapmak yetmez. Bir da gönül yapmak gerekir" diye konuştu.


ÇEMBERLİ EFE'YE MAKAMINDA ZİYARET

Cumhurbaşkanı danışmanı, AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, Ödemiş Belediyesi'nden sonra 

Kiraz İlçesi'ne giderek, Türk Tekekom'un yaptırdığı yatılı bölge okulunu ziyaret etti. Güreş şampiyonu öğrencilerin antrenmanını da izleyen Yıldırım, okulu ilk kez ziyaret ettiğini, öğrencilerinden başarısından gurur duyduğunu söyledi. Yıldırım, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun katıldığı AK Parti İzmir İl Kongresi'nde MHP'den AK Parti'ye geçen Kiraz Belediye Başkanı Saliha Şengül'ü de ilk kez ziyaret etti. Burada vatandaşların taleplerini dinleyen ve Kiraz'in ihtiyaçlarının giderilmesi için kendilerinin de ellerinden geleni yapacaklarını ifade eden Yıldırım, "Saliha Hanım'ın babası Durmuş Özçınar çok değerli bir dostumuzdu. Saliha Hanım babasının bize emanetidir. Kiraz'da ne eksiklik varsa giderilmesi için gereken gayreti göstereceğiz. İlçenin ihtiyaçlarını ve sorunlarını takip ediyoruz. Büyükşehirlerde tüm hizmetler artık Büyükşehir belediyelerinin sorumluluğunda ama biz de ihtiyaçlara kayıtsız, ilgisiz kalamayız. Eksiklikleri gideririz. Endişeniz olmasın" dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.