Dolar 32,5816
%0.33
Euro 34,6622
%-0.2
Altın 2.527,090
%1.71
Bist-100 9.525,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Yıldırım: Polemik Siyaseti İzmir’in Talihsizliği

Yıldırım: Polemik Siyaseti İzmir’in Talihsizliği

AK Parti İzmir Milletvekili Adayı Binali Yıldırım ETİK (Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalı Birliği)’in Mövenpick Otel’de düzenlediği toplantıda İzmir turizminin sorunlarını dinledi. Yıldırım toplantıda “İzmir sadece Turizmde değil birçok alanda geri kalıyor. Bulunduğu yer hiç birimizi memnun etmiyor. Bunun siyasi çekişmelerden azade ele alınması lazım. İzmir’in talihsizliği; bu kent ile ilgili ne derseniz siyasi polemiğe dönüşmesi" dedi. AK Partili Yıldırım'dan

  • Ege Postası
  • 13.10.2015 - 09:28
AK Parti İzmir Milletvekili Adayı Binali Yıldırım ETİK (Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalı Birliği)’in Mövenpick Otel’de düzenlediği toplantıda İzmir turizminin sorunlarını dinledi. Terörün Türkiye’nin güven ve istikrarını hedef aldığını dile getiren Yıldırım “Birlik ve beraberliğimizi hedef alıyorlar. Oyuna gelmeyelim” diyerek toplumsal ayrışmanın terörden daha tehlikeli olduğuna dikkat çekti.

"YILDIRIM İZMİR'İN SPOR KULÜPLERİYLE BULUŞTU" HABERİ İÇİN TIKLAYINIZ...

“Acımız Büyük ama Ayrışmaya Hayır”
AK Parti İzmir Milletvekili Adayı, Ulaştırma, Haberleşme ve Denizcilik eski Bakanı Binali Yıldırım 10 Eylül’de Ankara’da yaşanan hain saldırının Türk halkına yaşattığı acıyı dile getirerek “Tarifi zor bir acı yaşıyoruz. Terörün 95 vatandaşımızı hunharca katletmesinden dolayı büyük üzüntü içindeyiz. Hayatını kaybeden tüm masum vatandaşlarımıza, bu vesile ile Milletimizin birliğini beraberliğini sağlamak için dağda, bayırda hayatını ortaya koyan ve şehit olan askerlerimize, polislerimize, korucularımıza da Allah’tan rahmet diliyorum.” dedi.

“Terörün amacı ülkemizin huzurunu bozmak, moralleri düşürmek, içerde ve dışarıda ülkemizin itibarına zarar vermektir.” diyen Yıldırım, “Tabii ki üzülüyoruz, ağır imtihandan geçiyoruz. Ama şunu unutmayalım ki üzüntümüzü bir husumete, ayrışmaya dönüştürmeye hayır diyoruz. Millet olarak üzüntümüzü bile paylaşamıyorsak terörden daha büyük bir acı ile karşı karşıyayız demektir. Toplumsal ayrışma terörden kat kat daha tehlikelidir. Terör acısı gelir geçer; ama ayrışma bu ülkeyi yıkar.” diyerek tüm vatandaşları aklıselim olmaya davet etti.

“Terörün Oyununa Gelmeyelim”
Terör olaylarından dolayı devleti, hükümeti hedef gösterenleri sorumsuzluk ile suçlayan Yıldırım “kim yaparsa yapsın büyük bir sorumsuzluk örneğidir. Ülkemizin istikrarından rahatsız olanlar boş durmuyor. Milletimizin selameti, barış ve kardeşlik için terör ile amansız bir mücadele içindeyiz. Gün, hükümeti ve ülkeyi yönetenleri yerden yere vurma günü değil, birlik ve beraberlik günüdür. Terörle mücadele ederken, terörün oyununa gelmeyelim. Acımızı bağrımıza basıp mücadeleye devam edeceğiz. Bir avuç terörist 78 milyon insanı esir alamaz. Birbirimize husumetle değil muhabbetle yaklaşacağız. Birliğimiz bozulursa bu ülkeyi hedef alanlar avucunu ovuşturur” dedi.

Turizmcilerden İzmir’e Sahip Çıkın Çağrısı
Yaşanan acılara en güzel cevabın daha çok çalışmaktan geçtiğini söyleyen ETİK Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet İşler Binali Yıldırım’dan İzmir turizmine sahip çıkmasını istedi.  Türkiye Turizmde son 10 yılda kendini 3’e katlarken, bütün zenginliklerine rağmen İzmir’in bereket çeşmesinden testisini dolduramadığını ifade eden İşler,  “Bizim sektöre ilişkin her türlü zenginliğimiz var, burada eksik olan bunları iyi pişirebileceğimiz bir ortam yok. Büyükşehir belediyesinden bile tanıtım payı ayrılmamakta, destek görmemekteyiz. Bize kim sahip çıkaca? İzmir zengin babanın oğluna devrettiği bir mirasın üzerinde yaşayan fakir bir genç görünümündedir. İzmir bunu hak etmiyor. Siz alanınızda Türkiye’yi dünya kriterlerine getirdiniz. Turizm bakanlığını da size bağlasınlar” diye konuştu.

“Polemik Siyaseti İzmir’in Talihsizliği”
Türkiye’nin AK Parti iktidarında Turizmde 6. Sıraya yükseldiğini ve İngiltere’nin önüne geçtiğini hatırlatan Binali Yıldırım “İzmir sadece Turizmde değil birçok alanda geri kalıyor. Bulunduğu yer hiç birimizi memnun etmiyor. Bunun siyasi çekişmelerden azade ele alınması lazım. İzmir’in talihsizliği; bu kent ile ilgili ne derseniz siyasi polemiğe dönüşüyor ve sorunun özü kayboluyor.  ‘Hizmet açığının bahanesi olarak Ankara’nın öne sürülmesini engelleyeceğim’ dedim kıyamet koptu. ‘vay suçunu itiraf etti, neden şimdiye kadar yapmadın'’ diye veryansın ettiler. Bu bile polemiğe dönüştü.” diyerek polemik siyasetinin İzmir’in kaybetmesindeki en büyük etken olduğunu vurguladı.

İzmirli turizmciler için umut ışığı yakan Yıldırım yeni dönemde İzmir turizmine destek vereceğini açıkladı. “Bu konuda İzmir’in yanında olacağız, bunu sizlerle birlikte yapacağız.” diyen Yıldırım “Bana ne kadar güç verirseniz o güç size misliyle döner. İzmir’e yakışan birinciliktir ama hayalci olmaya gerek yok. İstanbul birinci olacaksa İzmir hemen arkasından gelmeli. İstanbul ile yarışır konumda olmalıdır.” diyerek İzmirli turizmcilerden destek istedi.

İşadamlarına Çağrı: İstikrara Destek Verin
Kuzey Yunanistan Yunan- Türk Ticaret Odasının Swiss Otel’de düzenlediği toplantıya katılan Binali Yıldırım terörün küresel bir tehdit olduğunu altını çizerek, dünyadaki bozulan ekonomik dengeler başta olmak üzere terörün pek çok nedeni olduğuna dikkat çekti. Yunan-Türk komşuluk ilişkilerinin karşılıklı gerginlik üzerine kurulu bir geçmişi olduğunu ifade eden Yıldırım “Geçmişteki tehditler bu gün geçerli değil. Bugün işbirliğini ön plana çıkarma zamanıdır. Türk-Yunan ilişkilerini geliştirme iradenizi, bunu da İzmir’den başlatmanızı anlamlı buluyorum” diye konuştu.

1 Kasım seçimlerine de değinen Yıldırım işadamlarına “Yunanistan istikrarın ne anlama geldiğini gördü. Biz de bunu 4 aydır görüyoruz. Bu seçimlerde milletimiz istikrara oy verecektir. Bu seçimlerde kararı siyasetçilere bırakmayın, nasıl yaparsanız yapın güçlü bir iradenin kararını siz verin” diye seslendi.
 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.