Dolar 32,5149
%0.09
Euro 34,9775
%0.02
Altın 2.439,850
%0.15
Bist-100 9.717,00
%-0.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Yıldırım Balkan Dernekleri buluşmasında konuştu: Çocuklarınıza AK Parti öncesini anlatın

Yıldırım Balkan Dernekleri buluşmasında konuştu: Çocuklarınıza AK Parti öncesini anlatın

AK Parti İzmir Milletvekili Ulaştırma, Haberleşme ve Denizcilik Eski Bakanı, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Binali Yıldırım seçim çalışmaları sürdürdüğü İzmir'de Balkan Federasyonu ve dernekleri ile bir araya geldi. Kahvaltılı toplantıda göçmenlere seslenen Yıldırım “çocuklarınıza AK Parti iktidarı öncesini anlatın.” dedi. Yıldırım Balkan Dernekleri buluşmasında konuştu:

  • Ege Postası
  • 29.05.2015 - 16:19
İZMİR - “Biz iktidara geldiğimizde 5-6 yaşında olan evlatlarımız bugün oy kullanacak yaşa geldiler. Onlar AK Parti’den öncesini bilmezler. Onlar bir gecede 26 bankanın nasıl battığını ülkenin %50 fakirleştiğini hatırlamazlar.” diyen Yıldırım o dönemde döviz ile borçlananların bugün halen belini doğrultamadığını hatırlatarak “Damdan düşenin halinden damdan düşen anlar. Sanki o günleri hiç yaşamamışız gibi vaat yarışa çıkmışlar biri diyor 1400… diğeri diyor 1500… biri hızını alamıyor 1800.., diğeri vitesten atıyor 5 bin TL.asgari ücret vereceğim diyor. Çocuklarınıza AK Parti İktidarından önceki o batak günlerini anlatmak sizin göreviniz. " dedi.



Konuşmasında dünyada zulüm gören milletlere de vurgu yapan Binali Yıldırım “İzmir Türkiye’nin özetidir. 81 ilden gelen ve Evlad-ı Fatiha’nın torunlarının yurt edindiği, sevgi, saygı ve samimiyet şehridir. İzmirliyim demek gurur vericidir ancak geldiğimiz yeri de hiçbir zaman unutmadık. Unutturmayacağız. Bugün dünyaya demokrasi dersi vermeye çalışanların kardeşlerimize yaptığı katliamlar onların sırtlarında bir kambur gibi durmaktadır. Bizler mezhebine, ırkına etnik kökenine bakmadan dünyanın neresinde olursa olsun zulüm gören kardeşlerimize kucak açtık. Tarihte de bu böyleydi. Şimdi de böyle. 12 yıllık iktidarımızda balkan ülkelerindeki kardeşlerimize o kadar çok hizmet yaptık ki. Kosava’yı ilk tanıyan ülke Türkiye’dir. Makedonya’nın bağımsızlık mücadelesini ilk tanıyan ve destek veren ülke yine Türkiye’dir ” dedi.

“HER GÜZEL HİZMETTE AK PARTİNİN İMZASI VAR”
İstanbul’ un fethinin yıldönümüne de değinen Yıldırım şöyle konuştu“ bu aziz şehri bize kazandıran atalarımızı ve onun askerlerini rahmetle anıyoruz. Fatih Sultan İstanbul’u fethederken gemileri karadan yürüttü, onun torunları Recep Tayyip Erdoğan, Binali Yıldırım da denizin altından tüneller açıp trenleri geçirdi. İki kıtayı birbirine denizin altından bağladı. İzmir’de 35 proje dediğim zaman gülüyorlardı, Konak Tüneli dediğim zaman olmaz dediler. Tüm engellemelere rağmen konak tüneli yaptık, bir buçuk dakikada bir uçtan bir uca geçiyoruz. Biz verdiğimiz sözleri yerine getirdik. Türkiye’de milletimizin hayatını kolaylaştıran ne varsa altında AK Parti’nin imzası vardır.”



“ELDEKİ KUŞ DALDAKİ KUŞTAN İYİDİR”
Bizde laf yok. İktidar olamayanlar konuşmada uzmanlaşıyor. Onların uzmanlık alanı laf üretmek, bizim uzmanlık alanımız hizmet üretmektir. Seçime günler kala vaatler havada uçuşuyor. İktidar umudu olmayanlar bol keseden atar tabi. Onların vaatleri daldaki kuş gibidir. Bir ses gelir semadan tüm kuşlar uçar gider. Onların vaat diye sunduklarını AK Parti çoktan yaptı. Bir maaş ikramiye dediler biz her ay 100 TL verdik zaten yılda bir maaş ikramiye yapar. Eldeki kuş daldaki kuştan her zaman daha iyidir. Onlar 7 Haziran’a kadar üflesinler bakalım, sandıkta millet nefeslerini keser.” dedi.

FATURAYI KENDİMİZE KESERİZ
Balkan derneklerine ve göçmenlere bir çağrıda bulunan Yıldırım, “birlikten kuvvet doğar. Ayrı gayrı olmadan birleşin. Tek ses olun” önerisinde bulundu ve” İzmir’in makus tarihini birlik beraberlik ile yenebiliriz, milletin kararına hep saygı duyduk, istediğimiz sonucu elde edemediğimiz zaman bile faturayı İzmirliye kesmedik, kendi eksiklerimize baktık” dedi.

“BOŞYERE HEVESLENMEYİN”
Balkan dernekleri ile buluşmanın ardından Ulukent’te seçim bürosunu ziyaret eden Yıldırım vatandaşlara birlik beraberlik vurgusu yaptı.” İzmir’de farklı Doğuda farklı konuşanlar var. Bu millete şirin görünmek için doğuda farklı batıda farklı konuşanların, seçim arifesinde ağzından bal damlıyor. Ama biz 6-8 ekimde Diyarbakır’da onların gerçek yüzünü gördük. İzmir, Türkiye bu oyuna gelmez, bu millet tek vatan, tek devlet, tek millet, ayyıldızlı bayrak ilkelerinden taviz vermez. Koalisyon umudu ile daha iktidar ihtimali yokken menfaat pazarlığına tutuşanlar boşyere heveslenmesinler” dedi.
 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.