Dolar 32,5045
%0.18
Euro 34,8143
%0.27
Altın 2.472,700
%0.42
Bist-100 9.530,00
%-0.18

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Yıldırım: Balçova’da Belediye AVM’den yana

Yıldırım: Balçova’da Belediye AVM’den yana

AK Parti Balçova İlçe Başkanı Temel Yıldırım, ilçede devam eden yol ve kavşak daraltma çalışmalarına sahaya inerek tepki gösterdi. Çalışmaları esnafı bitirme projesi olarak değerlendiren Yıldırım, “Vatandaşa otopark sunmadan yolları daraltıp esnafa kan ağlatıyorlar. Vatandaş aracını sırtında mı taşısın'” dedi.

  • Ege Postası
  • 23.04.2014 - 09:18
İZMİR- Daha önce esnaf ve ilçe sakinlerinin tepkisine neden olan Balçova’daki yol ve kavşak daraltma çalışmalarına AK Parti Balçova İlçe Başkanı Temel Yıldırım’dan da sert tepki geldi. Özellikle Balçova girişi ve Ata Caddesi kavşağındaki daraltma çalışmalarıyla Balçova Belediyesi’nin vatandaşları AVM otoparklarına hapsedecek projelere göz yumduğunu söyleyen Yıldırım, çalışmaların yapıldığı bölgede incelemelerde bulundu. Yıldırım, “Yolları daralttığınız zaman araçlara bekleme şansı tanımadığınız için esnafı da bitiriyorsunuz. Bu durumda araçları olan vatandaşları büyük alışveriş merkezlerine yönlendirme söz konusu. İnsanları AVM otoparklarına muhtaç ederek bilinçli bir yönlendirme içinde olduklarını düşünüyoruz. Balçova Belediyesi’nde maalesef sermaye gruplarını, AVM’leri kollayan bir belediyecilik anlayışı hakim. Diğer tarafta da esnaf can çekişiyor. Zaten yeterli aydınlatma olmadığı için Ata Caddesi esnafı akşam saatlerinde iş yapamıyor, bir de bu sorunlarla esnafa çile çektiriliyor” dedi.


ÖNCE OTOPARK YAP, SONRA YOLU DARALT
Balçova’da tek bir kamu otoparkı bile bulunmadığına dikkat çeken AK Partili Yıldırım, otopark sorunu çözülmeden yol daraltma çalışmalarına başlanmasını doğru bulmadığını söyledi. Yıldırım, “Avrupa modeli şeklinde, yolları daraltıp trafik akışını hızlandırmak istiyorlar. Ancak bilmedikleri bir şey var, o da sosyo-ekonomik düzeyi iyi durumda olan Balçova’da bir tane bile kamu otoparkı bulunmaması. Önce otopark yap, insanlar araçlarını park edebilecek bir otoparka kavuşsun, ondan sonra yol daraltma çalışmalarına giriş. Vatandaşlar araçlarını sırtlarına alıp evlerine mi çıkartacak' Esnafın iş yapamaması, ilçede işsizliği de körüklüyor. İşi azalan esnaf, önce yanında çalıştırdığı işçiyi çıkartıyor. İşsizlik, ailelere yansıyor. Bu yüzden biten evlilikler var. Belediye'nin görevlerinden biri de kentin ekonomisini canlandırmak, canlı tutmaktır. Maalesef, Balçova'yı böyle bir anlayış, böyle bir zihniyet yönetmiyor” diye konuştu.


O KOLTUKTA NİYE OTURUYOR'
Açıklamalarına devam eden Yıldırım, “Otopark yapma işi Büyükşehir’e ait diyebilirler. Ancak bununla işin içinden çıkamazlar. Burada Balçova Belediyesi, Büyükşehir’e baskı yapacak ve ilçeye bir tane otopark kazandıracak. Ata Caddesi girişinde veya okul durağındaki belediyeye ait boş alanlar mutlaka değerlendirilip yeterli sayıda araçlık yer altı ve yer üstü otoparkı yapılmalıdır. İlçede bina yapanlardan alınan otoparkücretleri nereye gidiyo? Bizim paramızla Büyükşehir, başka ilçelerde otopark yapıyor. Bu, Balçova Belediye Başkanı'nın basiretsizliğinden kaynaklanıyor. Balçovalılar olarak, verdiğimiz otopark ücretlerinin ilçemizde değerlendirilmesini istiyoruz. Bunu da yapamıyorsa o koltukta oturmasının hiçbir sebebi yok” ifadelerinde bulundu. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.