Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Yıkım faciası 1 ölü 5 yaralı var

Yıkım faciası 1 ölü 5 yaralı var

AYDIN'ın Didim İlçesi'nde, belediye tarafından yapılan çevre düzenlemesi sırasında, yıkımı sırasında iki katlı binanın aniden çökmesi sonucu 3 işçi göçük altında, 3 işçi ise etrafa saçılan beton parçalarıyla yaralandı. Vinç yardımıyla göçük altından çıkartılan işçilerden Elektrik Teknisyeni Levent Bakay'ın öldüğü belirlendi. 2'si ağır 5 yaralı işçi ise ambulanslarla çevre hastanelere kaldırıldı. Göçükte başka bir işçinin bulması ihtimaline karşı kurtarma ekiplerinin çalışması sürüyor.

  • Ege Postası
  • 05.03.2015 - 15:11
Didim Belediyesi tarafından gerçekleştirilen 'Altınkum'u Güzelleştirme Projesi' kapsamında bir süre öne eski binalar ya da kaçak yapılar için yıkım çalışması başlatıldı. Altınkum Sahili'nde süren çalışmalar sırasında bugün saat 11.30'da yıkımına başlanan iki katlı bina çöktü. İşçilerden Elektrik Teknisyeni 33 yaşındaki Levent Bakay ile Raşit Yıldırım ve Müslüm Karabulut balkonun beton parçalarının altında kaldı.

Vinç yardımıyla beton parçalar işçilerin üzerinden kaldırıldı. İhbar üzerine olay yerine gelen acil yardım ekiplerinin kontrolünde işçilerden Levent Bakay'ın olay yerinde öldüğü belirlendi. Ağır yaralı Raşit Yıldırım ve Müslüm Karabulut ile etrafa saçılan beton parçalarının isabet ettiği işçilerden Bahattin Tokmak, Ahmet Zengin ve Hacı Darıcı ambulanslar ile Didim Devlet Hastanesi ile Söke Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Yıkılan bina altında kaç işçinin kaldığının belirlenemediği bu nedenle AKUT ekiplerinin arama kurtarma çalışmalarını sürdürdüğü bildirildi.

Evli olan Levent Bakay'ın kısa bir süre önce dünyaya gelen üçüncü çocuğuyla tekrar baba olmanın sevincini yaşadığı belirtildi.


"BİNANIN KOLONLARI ALINMIŞ"

Aydın'ın Didim İlçesi'nde, Altınkum İyileştirme ve Güzelleştirme Projesi kapsamında yapılan bina yıkım çalışmasında meydana gelen göçükle ilgili soruşturma başlatıldı. 403 Sokak 11 numaradaki Zeynep Bacı İşhanı içinde yer alan Melih Koyuncu'ya ait 50 yıllık iki katlı binanın bitişiğine yapılan, iki katlı ve tek odalı kaçak bölümü yıkılırken tavanın çökmesi sonucu göçüğün olduğu belirtildi. Olay yerinde inceleme yapan Didim Kaymakamı İskender Yönden, "Özel mülkün imara aykırı bölümlerinin yıkımı sırasında meydana gelen göçükte; belediye işçilerinden birisi yaşamını yitirdi. 5 kişi ise yaralandı. Yaralıların hayati tehlikesinin olmadığını öğrendik. Bu öyle kaza olmuş diyerek geçiştirilecek bir olay değil. Binanın kolonları alınmış. Kolonları kim aldı, o binada yıkım çalışmasına nasıl izin verildi, bunların araştırılması için üç ayrı soruşturma açıldı. Sorumlular varsa mutlaka bulunacak ve en ağır cezayı alacak" dedi. 

BÜYÜK BİR GÜRÜLTÜYLE ÇÖKTÜ

Emekli bankacı 61 yaşındaki Ersin Öge, "Benim evim binanın hemen bitişiğinde. Büyük bir gürültüyle toz bulutu etrafı kapladı. Eski binanın tavanı çökmüş. Yıkıntılar altında can pazarı başlamıştı. Bir işçinin o anda yaşamını yitirdiğine tanık oldum. Binanın taşıyıcı kolonları sökülmüş. Odada yaşamını yitiren işçi balyozu vurduğu an, tavan ve duvar çökmüş" dedi. Olayla ilgili Didim Cumhuriyet Savcılığı, Kaymakamlık ve Belediye'nin soruşturma başlattığı belirtildi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.