Dolar 32,2798
%0.02
Euro 35,0357
%-0.14
Altın 2.472,890
%0.27
Bist-100 10.540,00
%2.13

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Yetki Büyükşehir'e geçti, esnafa ceza yağdı!

Yetki Büyükşehir'e geçti, esnafa ceza yağdı!

Konak Belediyesi’nin geçtiğimiz yıllarda yeşil alan vasfını kaldırarak günlük ticari faaliyetlere açtığı 858 Sokak’ta yetki İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne geçince esnafa ceza yağdı. Trafiğe kapalı durumdaki sokaktaki işletme sahipleri ödedikleri onca ücrete karşın yüzlerce liralık işgaliye cezası ile karşı karşıya kaldıklarını belirterek duruma isyan etti. Yetki Büyükşehir'e geçti

  • Ege Postası
  • 13.06.2015 - 13:43
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ-  İzmir’in dört bir yanında vatandaşları canından bezdiren ve belediyelerin yoğun çaba sarf ederek önüne geçmeye çalıştığı kaldırım ve yol işgalleri Konak’ta farklı bir boyut kazandı. İzmir’in metropol ilçesinde İZSU Genel Müdürlüğü ve İzmir Valiliği yakınında yer alan, iş merkezlerinin ortasında kafeterya ve çay bahçelerinin bulunduğu 858 Sokak’ın devamında son haftalarda yeni bir kriz yaşanmaya başladı.
 
 
BÜYÜKŞEHİR GELDİ BÖYLE OLDU
Konak Belediyesi’nin İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne yetki devri gerçekleştirdiği alanlardan olan sokakta, son haftalarda zabıta ekiplerinin gerçekleştirdiği denetimler esnafı canından bezdirdi. Kabahatler Kanunu çerçevesinde üst üste gelen işgaliye cezaları nedeniyle zorlu günler geçiren iş yeri sahipleri ve işletmeciler, kurallara uygun olarak hizmet verdiklerini belirterek belediyenin tutumuna tepki gösterdi.
 
RUHSATLI İŞ YERLERİNE CEZA
Alanda sorumluluğun ve yetkinin Büyükşehir Belediyesi’ne geçmesiyle birlikte, “Masalarınızı kaldırın” şeklinde tebliğ edilen uyarılarla birlikte şaşkına uğradıklarını belirten esnaf, devamında yüzlerce liralık işgaliye cezası ödemek zorunda kaldıklarını söyledi. Daha önceden Konak Belediyesi’nin kendilerine sundukları imkan çerçevesinde ancak iş yerlerinin önüne koydukları masalar sayesinde para kazanabildiklerini aktaran işletme sahipleri, belediye ekiplerinin çifte standart uyguladığını savundu. Ruhsatlı ve yasal şekilde iş yaptıkları işletmelerine kesilen cezalara isyan eden esnaf aynı sokak üzerinde ruhsatsız çalışan iş yerlerine ise herhangi bir yaptırım uygulanmadığını söyledi. İşletme sahipleri ayrıca Konak Belediyesi’nin verdiği hakkın İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından alınmaya çalışıldığını belirterek söz konusu durumun yeni gerginliklere yol açtığını söyledi.
 
KAMUSAL ALANDA İŞGALE GEÇİT VERİLMEYECEK
Söz konusu sokakta vatandaşların yolu rahat kullanabilmesi için denetlemelerin ve cezai yaptırımların süreceğini belirten İzmir Büyükşehir Belediyesi yetkilileri ise, yaya yollarını ve geçiş güzergahlarını kapatan iş yerlerine izin vermeyeceğini dile getirdi. Belediye yetkilileri ayrıca, zabıta ekiplerince rutin olarak yapılan kontroller ve uygulama esasında tespit edilen işgallerin izin verilen alanların dışına taşmasına, kamusal alanların işgal edilmesine karşı para cezası uygulanmaya devam edeceğini duyurdu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.