Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Yerel seçimlerde CHP’den kopanlar bir araya geldi

Yerel seçimlerde CHP’den kopanlar bir araya geldi

Yerel seçim sürecinde adaylar açıklandıktan sonra CHP’den ayrılarak DSP’den veya bağımsız olarak seçime giren eski CHP’liler bir araya gelerek 7 Haziran genel seçimleri öncesi ortak bir açıklamada bulundu. Yapılan açıklamada, “Değerlerine, ilkelerine ve sosyal demokrat yapısına tamamıyla bağlı olduğumuz Cumhuriyet Halk Partisi'ni 7 Haziran genel seçimlerinde destekliyoruz” denildi. Küskünlerden net mesaj!

  • Ege Postası
  • 25.05.2015 - 14:02
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - İzmir'de 2014 yerel seçimlerinde aday gösterilmedikleri nedeniyle CHP’den koparak DSP’den veya bağımsız olarak belediye başkan adayı olan eski CHP'liler, 2015 genel seçimleri için “CHP’ye tam destek” dedi.

CHP’den ayrıldıkları için süreçte parti içinde eleştiri oklarının hedefinde olan ve ihanetle suçlanan eski CHP’liler bir araya geldi ve ortak basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasında Semra Aksakal, Hakkı Ülkü, Selçuk Karaosmanoğlu, İbrahim Öz, Ertan Avkıran, Osman Mert ve Ergün Özgün yer aldı.



7 HAZİRAN’DA CHP’Yİ DESTEKLİYORUZ
Yapılan ortak basın açıklamasında şu ifadeler kullanıldı;

“2002 yılında iktidara gelen AKP,  ülkemizin dışarıda ve içeride saygınlığını bitirmiştir. Görülmemiş iç ve dış borçlar, ülke halkını yoksullaştırmıştır. Artık rejim tehlikededir. Başkanlık sistemine geçiş isteği bunun en temel göstergesidir. Başkanlık sistemi temsili demokrasi ve kuvvetler ayrılığı ilkelerini yok etme isteğinin bir parçasıdır. Bizler 2014 yerel seçimlerindeki tüm çelişkileri bir kenara bırakıp, ülkemizin 1950 yılından buyana yapılmış olan en önemli seçiminde,  7 Haziran genel seçimlerinde değerlerine, ilkelerine ve sosyal demokrat yapısına tamamıyla bağlı olduğumuz Cumhuriyet Halk Partisi’ni destekliyoruz”



KİM NEREDEN ADAY OLMUŞTU
Semra Aksakal Balçova’da, Osman Mert Foça’da, Hakkı Ülkü Aliağa’da, Selçuk Karaosmanoğlu Urla’da, Ertan Avkıran Güzelbahçe’de, İbrahim Öz Torbalı’da DSP’den  ve Ergun Özgün Menderes’te bağımsız belediye başkan adayı olmuştu. CHP’nin yerel seçimlerde İzmir'de  8 ilçede kaybetmesi nedeniyle partiden ayrılıp rakip olan isimler sorumlu tutulmuştu.

GENEL MERKEZ OLUMLU KARŞILIYOR
Öte yandan yerel seçimlerde CHP’den ayrılan isimlerin 7 Haziran için CHP’ye destek olmasının, Genel Merkez ve İl Başkanlığı nezdinde olumlu karşılandığı, seçim sonrası bu isimlerin dönüşü için kapının açık bırakıldığı öğrenildi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.