Dolar 32,5878
%0.35
Euro 34,8587
%0.36
Altın 2.492,220
%0.31
Bist-100 9.704,00
%1.88

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Yerel seçimdeki adayların “Desteğimiz CHP'ye” açıklamasına DSP ne dedi'

Yerel seçimdeki adayların “Desteğimiz CHP'ye” açıklamasına DSP ne dedi'

Yerel seçimlerde CHP'den ayrılarak DSP’den aday olan eski CHP’lilerin genel seçimde “Desteğimiz CHP’ye” açıklaması DSP tarafından tepkiyle karşılanmadı. DSP İzmir İl Başkanı Ramazan Solmaz, “Hiçbir kızgınlığımız yok. Kendilerinin verdiği karara saygı duyuyoruz” dedi. Dönemin İl Başkanı Selçuk Karakülçe ise, “Bizim için kıymetlidirler, emek vermişlerdirler, şuanki kaygıları anlaşılabilir” dedi. Öte yandan 29 Mayıs Cuma günü DSP’nin Gündoğdu’daki mitingine DSP Genel Başkanı Masum Türker katılamayacak. DSP’nin merhum Genel Başkanı Bülent Ecevit’in doğum günü nedeniyle mitingde lokma dökülecek. Yerel seçimdeki adayların “Desteğimiz CHP'ye” açıklamasına

  • Ege Postası
  • 28.05.2015 - 12:59
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - Yerel seçimlerde CHP’den aday olmadıkları için partiden ayrılıp DSP’den  veya bağımsız aday olan isimler geçtiğimiz gün ortak açıklama yapıp 7 Haziran’da CHP’yi destekleyeceklerini açıklamışlardı. Açıklamada, DSP’den aday olan isimlerden Semra Aksakal, İbrahim Öz, Hakkı Ülkü, Ertan Avkıran, Osman Mert ve Selçuk Karaosmanoğlu hazır bulunmuştu.

DSP’DEN TEPKİ YOK!
Yerel seçimlerde DSP’den aday olan eski CHP’lilerin genel seçimde “Desteğimiz CHP’ye” açıklaması yapması DSP cephesi tarafından  tepkiyle karşılanmadı. DSP İzmir İL Başkanı Ramazan Solmaz, “Kişilerin siyasi iradelerini istedikleri gibi kullanma hakları var. Bize o dönemde geldiler. Biz de en iyi şekilde ağırladık. Şimdi arkadaşlarımız siyasi iradelerini farklı şekilde kullanıyorlar. Gittikleri parti onları daha kabul etmedi. Onlarla bir sorunumuz olmadı. Kendilerinin verdiği karara saygı duyuyoruz. CHP ile kendileri arasında çözecekleri bir sorun. Hiçbir kızgınlığımız yok. Halktan yana siyaset yapıyoruz. Kızma lüksümüz yok” dedi. Dönemin İl Başkanı, DSP İzmir Milletvekili Adayı Selçuk Karakülçe ise, “Arkadaşlarımız bir oyun bile kıymetli olduğuna vurgu yapmışlar. Biz binlerce oyun kıymetli olduğunu deklare ettik. Oralı olmadı CHP… İyi niyetli fikir belirtmiş olabilirler, kendi görüşleridir. Kendilerini demokrasi neferi olarak adlandırmıştık. Bizim için kıymetlidirler, emek vermişlerdirler, şuan ki kaygıları anlaşılabilir” dedi.

MİTİNG VAR LİDER YOK
Öte yandan DSP’nin 29 Mayıs Cuma günü Gündoğdu’da gerçekleştireceği mitinge genel başkan Masum Türker katılmayacak.  DSP’nin merhum Genel Başkanı Bülent Ecevit’in 28 Mayıs doğum günü olması nedeniyle miting alanında basın açıklaması yapıldıktan sonra lokma dökülecek.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.