Dolar 32,5801
%0.32
Euro 34,7772
%0.13
Altın 2.509,780
%1.02
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Yeni vagonlara yeni garaj: Metroda dev hamle

Yeni vagonlara yeni garaj: Metroda dev hamle

20 kilometreyi aşkın güzergah üzerinde hizmet veren metro ağını Bornova Merkez ve Narlıdere’ye uzatmak için çalışmalarını sürdüren İzmir Büyükşehir Belediyesi, raylı sistem filosuna katılacak yeni vagon setleri için Halkapınar’da yeni yer altı otoparkı inşa edecek. Yeni vagonlara yeni garaj

  • Ege Postası
  • 04.07.2015 - 12:58
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- İzmir Büyükşehir Belediyesi, büyüyen metro sistemi ve genişleyen araç filosu için Halkapınar’da yer altı depolama tesisleri kuracak. Toplam 6 hattan oluşacak park alanı 110 vagon kapasiteli olacak. Çin’de üretimi devam eden ve 2017 yılında filoya katılacak 17 set ile 85 vagonluk yeni araçlar da kurulacak yeni tesiste depolanacak.

YENİ VAGONLARA YENİ TESİS

İzmir Metrosu’nda mevcut araç filosunu ikiye katlayarak taşınan yolcu sayısını da 750 bine çıkartmayı hedefleyen Büyükşehir Belediyesi, yeni gelen tren setleri için özel tesisi inşa etmeye hazırlanıyor. Hafif raylı sistem güzergahını Narlıdere ve Bornova Merkez’e uzatarak 2017 yılında toplam araç sayısını da 172’ye çıkartmayı hedefleyen İzmir Metrosu’nun Halkapınar’da inşa edeceği yer altı garaj ve bakım tesisleri için 15 Temmuz’da ihaleye çıkılacak.


16 BİN METREKARE YER ALTI GARAJI

16 bin metrekarelik alanda tren setlerinin depolanması için tesis edilecek iki katlı, elektromekanik sistemli yeraltı bakım ve depolama tesisi için belli istekliler arasında ihale düzenlenecek. Toplam 6 firmanın değerlendirmeye alınacağı ihale sürecinin ardından, Halkapınar’da yapımına başlanacak tesis yaklaşık iki yılda tamamlanarak hizmete açılacak. 2017 yılında filoya katılacak yeni araçların gelmesiyle birlikte, Halkapınar’da mevcut depolama tesislerini yanı yeni yer altı garajında da vagon bakımı yapılacak ve araçlar bu alanda park edilecek.




MEVCUT TESİSLERİN KAPASİTESİ İKİYE KATLANACAK

Yeni tesisler, Atatürk Stadı önü ile Şehitler Caddesi’nden başlayıp Osman Ünlü Kavşağı ve Halkapınar metro depo alanına uzanan bölgede oluşturulacak. Proje alanı olarak belirlenen bölgede jeolojik etüt çalışmaları ve proje hazırlıklarını tamamlayan Büyükşehir Belediyesi’nin düzenleyeceği ihalenin ardından inşasına başlanacak toplam 6 hattan oluşacak park alanında 110 vagon depolanacak. Yeraltı araç depolama tesisinde ortamı havalandırmak için özel havalandırma sistemi de kuracak olan Büyükşehir, araçların bakım ve temizliği için proje bünyesinde otomatik tren yıkama sistemine de yer verdi. Periyodik bakımın yapılacağı yükseltilmiş hatların bulunduğu bölüme araç ve parça bakımı yapmak üzere basınçlı hava sistemi kurulacak. Periyodik bakım ünitesinde raylar üzerinde araçların çatılarına paralel olarak hareket edebilen seyyar çatı çalışma platformu oluşturulacak. Ulusal yangın yönetmeliklerine uygun olarak bina içi sulu yangın söndürme sistemi (dolap sistemi), sprinkler sistemi ve itfaiye dolum ağzı yapılacak. Ayrıca yeraltı araç depolama tesisinde trenlerin konumunu belirleyen sinyalizasyon sistemi ile trenlerin enerjisini sağlayan üçüncü ray sistemi de tesis edilecek.  

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.