Dolar 32,5269
%0.24
Euro 34,7479
%0.08
Altın 2.493,430
%1.26
Bist-100 9.525,00
%-0.06

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Yeni hayatlarında yeni yaşlarını kutladılar

Yeni hayatlarında yeni yaşlarını kutladılar

İZMİR'de, aynı mahallede üç gün arayla dünyaya gelen, ortaokulda birbirlerine aşık olup liseyi bitirdiklerinde aileleri yüzünden ayrılan, kaderin çeyrek asır sonra yeniden bir araya getirip 'böbrek kardeşi' yaptığı Hayati Güven ve Melike Güven çifti ilk kez ortak doğum günü kutladı, 44 yaşına bastı. Eski çocukluk aşkı, şimdi ise eşi olan Hayati Güven'e bir böbreğini vererek can aşısı olan Melike Güven, "Eşime en güzel doğum günü hediyesini verdiğimi sanıyorum. Ömür boyu sağlıkla kullanmasını diliyorum" derken, Hayati Güven ise "Hayatımın en paha biçilmez hediyesini aldım" dedi.

  • Ege Postası
  • 23.09.2014 - 10:46
İzmir'in Çiğli İlçesi'nde komşu ailelerin çocukları olan Hayati Güven ile kendisinden 3 gün küçük Melike Güven, ortaokul ikinci sınıfta birbirlerine aşık oldu, birbirlerini çok sevip evlilik hayalleri kuran gençler liseyi bitirince, ailelerinin karşı çıkması üzerine ayrılmak zorunda kaldı. Aşklarını kalplerine gören gençlerin yolları ayrılırken, ikisi de başka kişilerle evlenip yuva kurdu. Oya ve nakış işleri yapan Melike Güven bu evlilikten iki oğul sahibi oldu, ancak çeşitli nedenlerle birkaç yıl önce bu evliliğe nokta koydu. Bir oğlu bulunan Hayati Güven de Melike Güven gibi, iki yıl önce boşandı. 

ÇEYREK ASIR SONRA YOLLARI YENİDEN KESİŞTİ

Birbirlerini yıllarca görmedikleri gibi birbirleri hakkında tek haber dahi almayan Melike Güven ile Hayati Güven'in yolları çeyrek asra yaklaşan bir zaman dilimi sonrasında yeniden kesişti. Bir arkadaşından, eşinden boşanan Hayati Güven'in depresyona girdiğini öğrenen Melike Güven, ona moral vermek için, çocukluk arkadaşlarınca düzenlenen doğum günü partisine katıldı. Başaran ile Güven'in mazide kalan aşkları yeniden canlanırken, sağlık sorunları çifti birbirine daha da yakınlaştırdı. 18 yıldır diyabetle yaşayan Hayati Güven, bu kavuşmanın ardından 4 kez göz ameliyatı olup böbreğinden de kitle alındı. Bu süreçte yanından bir an bile ayrılmayan çocukluk aşkı Melike Güven oldu. 

NAKİLDEN 2 GÜN ÖNCE NİKAH

İlk evliliklerinden olan çocuklarına durumu anlatan çift, aile ve çevre baskılarına karşın ilişkilerine sahip çıkıp, sağlık sorunlarını çözmeye çalıştı. Son göz ameliyatında 'böbrek yetmezliği' tanısı konulan Hayati Güven'e, Melike Güven donör oldu. Çocuklukta başlayan sevgilerinin gerçek olduğunu anlatan çifte etik kurul da nakil vizesi verirken, Hayati Güven, İzmir Kent Hastanesi'nde Melike Güven'in bir böbreğinin nakledilmesiyle hayata tutundu. Çift, nakilden iki gün önce de nikah masasına oturup karı koca oldu. 

Opr. Dr. Işık Özgü başkanlığındaki ekip tarafından gerçekleştirilen nakil sonrasında hiç diyalize girmeden böbrek yetmezliğinden kurtulan Hayati Güven ve eşi Melike Güven önceki gün taburcu oldu. 

HASTANEDE SÜRPRİZ DOĞUM GÜNÜ

Karaburun'daki evlerine dönen Güven çifti dün nakil sonrası ilk muayene için Kent Hastanesi'ne geldi. Tetkikleri çok iyi çıkan, herhangi bir sağlık sorunu saptanmayan çifti, hastanede sürpriz doğum günü kutlaması şaşırttı. 21 Eylül 1971 doğumlu hayati Güven ile kendisinden üç gün sonra 24 Eylül 1971'de doğan eşi Melike Güven 'ortak doğum günü' kutladı, birlikte pasta kesti. Çiftin ortak doğum günü sevincine Opr. Dr. Işık Özgü, Uzm. Dr. Ebru Sevinç Ok ve Nakil Koordinatör Hemşiresi Havva Kara ortak oldu. 

PAHA BİÇİLMEZ HEDİYE

44 yaşına basan, nakil sonrasında kutladığı ilk doğum günü olduğunu belirten Hayati Güven duygularını şöyle dile getirdi:

"Eşimle üç gün arayla doğmuşuz. Bu bile bizi birbirimize daha da yakınlaştırıyor. 21 Eylül 1971 dünyaya geldiğim tarih. 29 Ağustos 2014 ilk göz ağrımın, ilk aşkımın bana verdiği böbrekle yeniden hayat bulduğum tarih. Bugün yeni bir yaş, yeni bir hayat kutluyorum. Bana eşimin verdiği en büyük hediye oldu. Bana bir böbrek hediye etti. Bir hayat, bir yaşam tarzı hediye etti. Paha biçilmez bir hediye verdi. Bundan sonra herşeyin hayırlısını istiyorum, her şey sağlıklı olsun." 

Melike Güven de, “Aramızda üç gün var. İlk kez ortak bir doğum günü kutluyoruz. Eşime en güzel doğum günü hediyesini verdiğimi sanıyorum. Ucuza getirdim biraz ama, hoş bir hediye olduğunu düşünüyorum. Ömür boyu sağlıkla kullanmasını diliyorum" diye konuştu. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.