Dolar 32,6013
%0.39
Euro 34,8180
%0.25
Altın 2.492,410
%0.32
Bist-100 9.508,00
%-0.18

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Yeni Bakan kapattığı Twitter hesabından bunları yazmış

Yeni Bakan kapattığı Twitter hesabından bunları yazmış

Yeni Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşen Gürcan’ın ‘3 çocuk projesi’nin’ mimarı olduğu ortaya çıktı. Kendi 3 çocuğunu eşinden boşandıktan sonra yalnız büyütmek zorunda kalan Gürcan’ın hayatı, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a başbakan olduğu dönemde sunduğu “Türkiye’de nüfus artışı” raporuyla değişti. Gürcan'ın bakan olduktan sonra kapattığı Twitter hesabında paylaştığı mesajlar da dikkat çekti.

  • Ege Postası
  • 30.08.2015 - 10:05
AYŞEN Gürcan, önceki günkü görevlendirmeyle ‘ilk türbanlı ve ilk boşanmış aile bakanı’ olarak gündeme oturdu. Kamuyla ilk kez dönemin Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Nimet Baş’ın kendisini 2006 yılında Aile ve Sosyal Araştırmalar Genel Müdürlüğü görevine getirmesiyle tanışan Gürcan’ın boşanmış olması, o dönem de tartışmalara neden oldu. Gürcan, Baş’ın desteği ve ısrarıyla görevini sürdürdü. Çocuk eğitim materyalleri ve testler konusunda uzman olan Gürcan, 3 çocuğunu yalnız büyüttü.


‘ORTAK KARAR’ KULİSİ

Gürcan’ın Tayyip Erdoğan’a olan hayranlığı dikkat çekerken; Erdoğan’ın da Gürcan’ı takdir ettiği belirtiliyor. Gürcan’ın Erdoğan’la yolu başbakan olduğu dönemde kendisine sunduğu “Türkiye’de nüfus artışı” raporuyla kesişti. Gürcan, Türkiye nüfusunun yaşlanmasının önlenmesi ve artan emekliliğe bağlı olarak sosyal güvenlik açığı yaşanmaması için 2.1 olan nüfusun artış hızının en az 3 olması gerektiğine ilişkin raporunu, Nimet Baş ile birlikte Erdoğan’a sundu. Gürcan 2011’deki bir röportajda, “Nüfusumuz 2’nin altına indiği anda kendini yenileyemeyecek demektir. Çocuk sayısında makul olan 2.5’tur ama buçuk çocuk olmayacağı için 3’tür” demişti.  
AK Parti çevrelerinin yakından bildiği Gürcan’ın Davutoğlu tarafından da çalışmalarıyla bilindiği ifade ediliyor. Kulislerde, kabineye alınmasının da Erdoğan ve Davutoğlu’nun ortak kararı olduğu dile getiriliyor.


KAPATILAN TWITTER HESABINDA İLGİNÇ TWEETLER

Yeni Aile Bakanı, birçok vakıf ve dernekte de görev yapıyor. TÜRGEV ve Yeşilay’da aktif olan Gürcan, eski bakan Nimet Baş’la birlikte Geleceğin Eğitimi Derneği’nin de kurucuları arasında. 
Yeni kabine listesi açıklandıktan sonra, sosyal medyada Gürcan’ın birçok tweet’i paylaşıma girdi. “Oysa kısasta hayat vardır. Mazlumun yanında olmaktır, kararı da maktülün yakınları verir, devlet değil... Kısas insanlık hakkıdır.”, “Kaçırdım: (Başbakanın konuştuğu salılarda doping almış gibi oluyorum, içimde bir güç doğuyor ki, koşasım ve peşindeyim diyesim geliyor”, “Batı istiyor diye, ne olduğu belli olmayan servis edilmiş IŞİD görüntülerinin hırsına kimse kapılmamalıdır” tweet’leri sosyal medyada tartışmalara ve tepkilere neden olurken, Gürcan hızla sosyal medya hesabını kapattı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.