Dolar 32,5614
%0.07
Euro 34,9699
%0.41
Altın 2.423,710
%0.02
Bist-100 9.722,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Yeni Asır'a yumurtalı ve boyalı saldırıda 4 gözaltı

Yeni Asır'a yumurtalı ve boyalı saldırıda 4 gözaltı

İZMİR'de, Yeni Asır Gazetesi'nin Çankaya semtindeki binasına kırmızı boya ve yumurta atılmasıyla ilgili gözaltına alınanların sayısı 4'e yükseldi. Yeni Asır’a yumurtalı ve boyalı saldırı

  • Ege Postası
  • 13.10.2015 - 16:32
İZMİR Gazeteciler Cemiyeti (İGC), Yeni Asır Gazetesi'nin Çankaya Semti'ndeki binasına bir grup tarafından düzenlenen yumurtalı ve boyalı saldırıyı kınadı. Polis de olayla ilgili soruşturma başlattı.

"İGC'DEN MEMİŞ SARI'YA TEPKİ" HABERİ OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ...

Yeni Asır Gazetesi'nin Çankaya Semti'ndeki merkez binasına gelen 12 kişi, içeri girdi. Giriş turnikelerinin bulunduğu yere kadar gelen grup, gazetenin yayın politikasını protesto ettiklerini söyleyerek, ellerindeki pet şişedeki kırmızı boya ile yumurtaları fırlattı. Güvenlik görevlilerinin üzerine de sıçrayan kırmızı boya, yeri ve duvarı boyadı. Atılan yumurtalar da duvarlara isabet etti. Yeni Asır Gazetesi'ni yırtıp tehditler savuran grup, gazeteden ayrıldı.

İhbar üzerine olay yerine gelen polis ekipleri, 12 kişilik gruptakilerin kimliklerini belirleyip yakalamak için çalışma başlattı. Binada parmak izi incelemesi de yapıldı.

İGC YENİ ASIR'A YAPILAN SALDIRIYI KINADI
İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC), Yeni Asır Gazetesi'ne yönelik yumurta ve boyalı saldırıyı kınadı. İGC Yönetim Kurulu tarafından yapılan açıklamada, şöyle denildi:

"Yeni Asır gazetesine bir grup kendini bilmez tarafından yumurtalı ve boyalı saldırıda bulunulduğunu öğrendik. Basın özgürlüğüne ve gazetecilere yönelik her türlü tehdidin ve saldırının karşısındayız. Basın ve ifade özgürlüğü demokrasinin temel taşlarından biridir. Demokrasinin hiçbir yerinde şiddet yoktur aksine tepkimizi demokratik yollardan dile getirmek vardır. Şiddeti körükleyen, hedef gösteren bu çirkin saldırıyı kınıyor, saldırganların gerekli cezaya çarptırılmasını bekliyoruz. Yeni Asır ailesine geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz."




CHP PM Üyesi ve İzmir Milletvekili Aytun Çıray da Yeniasır'a yapılan saldırıya tepki gösterenler arasında yer aldı. Çıray, Twitter hesabından Valiliğe çağrıda bulunurken,  şu ifadeleri kullandı; "Yönetim boşluğu nedeniyle Yeniasır'a yapılan saldırıyı kınıyorum. Afaki olmaz valilik bir an önce saldırganları bulup teşhir etmelidir" 

BASIN KURULUŞLARINDAN KINAMA 
Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) İzmir Şubesi Yönetim Kurulu, Yeni Asır Gazetesi'ne düzenlenen 'boyalı-yumurtalı' fiili saldırıyı kınadığını bildirdi. Yapılan yazılı açıklamada, 'Yayın politikasını eleştirmek her kesin hakkıdır, ancak gazeteleri miting meydanlarında yere atarak hedef göstermek, fiziki saldırılara da zemini yaratmaktadır. Bu nedenle sivil toplum kuruluşları, emeği, basın- ifade özgürlüğünü savunan sendika temsilcilerinin bu yaklaşımını doğru bulmuyoruz. Yeni Asır Gazetesi'ne saldırı kabul edilemez. Hedef gösterenlerin ve saldırıyı gerçekleştirenleri Türkiye Gazeteciler Sendikası İzmir Şubesi olarak kınıyoruz. Basına özgürlüğü ve gazetecilere yönelik her türlü tehdidin ve saldırının karşısında olduğumuzu bir kez daha ifade ediyoruz' denildi.

İzmir Yargı ve Güvenlik Muhabirleri Derneği Yönetim Kurulu ile Ekonomi Muhabirleri Derneği İzmir Şubesi Yönetim Kurulu da Yeni Asır Gazetesi'ne yönelik saldırıyı kınadı.

ATİLLA SERTEL'DEN KINAMA
CHP İzmir 2. bölge milletvekili adayı gazeteci-yazar Atilla Sertel de Yeni Asır’a yapılan saldırıyı kınayarak, "Yeni Asır gazetesine bir grup tarafından yumurtalı ve boyalı saldırı yapıldığını üzüntüyle öğrendim. Düşünce ve ifade özgürlüğü başta olmak üzere gazetecilerin can ve mal güvenliklerini tehdit eden her türlü saldırının, baskının karşısındayız. Şiddet ve teröre karşı barışı savunuyoruz, tek sesliliği değil çok sesliliği, demokrasiyi savunuyoruz. İzmir gibi demokrasinin beşiği bir kentte basın ve ifade özgürlüğüne yönelik bu çirkin saldırıyı kınıyorum. Saldırganların bir an önce yakalanıp, hakim önünde hesap vermesini bekliyoruz. Yeni Asır gazetesi ailesine geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum" dedi. 


Yeni Asır'a boyalı saldırıda 4 gözaltı 
Çankaya Semti Gaziosmanpaşa Bulvarı'ndaki Yeni Asır Gazetesi'nin bulunduğu binaya dün  saat 15.30 sıralarında gelen bir grup, ellerindeki kırmızı boya dolu pet şişe ile yumurtaları bina içine fırlattı. Binada bulunanlara hakaret ettikleri belirtilen gruptakiler daha sonra binadan çıkıp, uzaklaştı.

Olayla ilgili soruşturma başlatan polis, güvenlik kamerası görüntülerinden şüphelilerin kimliklerini belirledi. Aynı gün 22 yaşındaki Çiğdem İ.E. ile 20 yaşındaki Güngör Ö.D. gözaltına alındı. Soruşturma kapsamında, şüphelilerden Emine A. ve Enver K. da polis tarafından yakalandı, ifadelerinin alınması için polis merkezine götürüldü. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.