Dolar 32,3374
%-0.07
Euro 34,8108
%0.06
Altın 2.393,270
%-0.15
Bist-100 10.277,00
%0.67

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Yeni Anayasa'ya hayır kampanyası

Yeni Anayasa'ya hayır kampanyası

Cumhuriyet Kadınları Derneği Güzelbahçe Şubesi yöneticileri, Pazar yeri ve Balık Hali önünde stant kurarak, “Türksüz, Atatürksüz, Bölücü ve Gerici Anayasa'ya Hayır" adı altında imza topladı.

  • Ege Postası
  • 27.05.2016 - 12:40

Cumhuriyet kadınlarının başlattığı imza kampanyasını imzalamak için vatandaşlar kuyruk oluşturdu. Dernek Başkanı Mesude Öney, imza kampanyasının vatandaşlardan gelen talep üzerine süresini uzattıklarını belirterek, “Bir günde topladığımız imza sayısı 2 bini buldu. Güzelbahçeliler imza atmak için adeta uzun kuyruklar oluşturdu. İmza toplamak üzere açtığımız standa ilgi büyük oldu. İmza kampanyası süresince tanık olduğumuz bu büyük ilgi vatandaşların yaşanan gelişmelerden duyduğu sıkıntıyı geleceğe dair karamsarlığı açığa çıkarttı. Yapılmak istenen yeni Anayasa, Türkiye'ye hayır getirmez. Türkiye'yi bölmeyi amaçlayan bu anayasaya karşı çıkmak her kesin görevidir. Türkiye Cumhuriyeti demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devletidir. Anayasa'nın, değiştirilemez bu ilk üç maddesinin virgülüne bile dokunulmasına izin vermeyeceğiz" dedi.

Öney, Mayıs ayı sonuna kadar topladıkları imzayı daha sonra Ankara genel merkeze ulaştıracaklarını söyledi. 


İmza kampanyasını Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce de hem imza atarak destekledi, hem de imza atmaları konusunda vatandaşlara çağrı yaptı.

Türk Parlementerler Birliği İzmir Şube Başkanı Metin Öney, Milli Anayasa Komisyonu Üyesi Av.Erdoğan Özer, Kuzey Kıbrıs Kültür Derneği yöneticisi Şenel Hasan Balkan ve Güzelbahçe Belediyesi eski Başkanı Hülya Yarbuz ve Güzelbahçe Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Türkmen Köşk de imza atarak kampanyaya destek verdi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.