Dolar 32,5032
%0.2
Euro 34,9085
%0.48
Altın 2.432,290
%-0.26
Bist-100 9.916,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Yemek yerken bu hataları yapmayın

Yemek yerken bu hataları yapmayın

Beslenme ve Diyet Uzmanı Hale Taşgın, sağlıklı beslenmenin; enerjiyi artırmadan genç görünmeye kadar birçok yararı olduğunu belirterek bu konuda önemli tüyolar verdi.

  • Ege Postası
  • 16.01.2019 - 07:49

İşte hayat kurtaracak tiyolar

Güne kahvaltıyla başlayın: Düzenli yapılan kahvaltı kilo kontrolünü sağlamanıza yardımcı olacağı gibi metabolizmanızın yavaşlamasına da engel olacaktır. Kahvaltınızda yumurta, peynir, tam tahıllı ekmek, yeşilbiber, maydanoz veya roka gibi mevsim yeşillikleri tüketmeniz oldukça faydalı olacaktır.

Birlikte su tüketmeyin: Yemek yerken su veya sıvı tüketmemeye özen gösterin. Yemekte tüketilen sıvı fermantasyona izin verecek şekilde tükürük ve mide salgılarını sulandırdığından sindirimi yavaşlatır, kilo alımını hızlandırır.

Evi tercih edin: Ağırlıklı olarak yemeklerimizi evinizde yemeye özen gösterin. Çünkü evinizde pişirdiğiniz yemekte hangi malzemelerin kullanıldığına ve yemeğin hangi şartlarda pişirildiğine hakim olursunuz. Oysa dışarıda nasıl hazırlandığını bilmediğiniz yemekleri sadece önünüze servis edildiği zaman görürsünüz bu da sağlığınız açısından büyük bir risk teşkil eder.

Tok karnına meyve yemeyin: Yapılan en büyük hatalardan biri de yemektensonraki 2 saat içinde veya yemekle birlikte tüketilen meyvedir. Yemektensonra 2 saat içinde veya yemekle birlikte tüketilen meyve vücutta mayalanmaya yol açar. Bu da asit ve gaz oluşumuna, dolayısıyla midede şişkinliğe sebep olur ve gıdaları yararlı besin olmaktan çıkararak vücuda yük haline getirir. Meyvelerin faydalarından yararlanmanız için, meyve tüketimlerinizi yemeklerin en az iki saat öncesinde veya iki saat sonrasında yapın.

Besin çeşitliliğine önem verin: Hiçbir besin tek başına tüm besin öğelerini içermez. Bu sebeple tüm besin öğelerinin yeterli düzeyde alımını sağlamanız için tükettiğiniz besinlerin çeşitliliğini artırmanız gerekir. Tükettiğiniz besinlerin çeşitliliğini artırdıkça, vitamin ve minerallerin vücudunuzun ihtiyaç duyduğu ölçüde alımı sağlanır. Mevsimlere göre beslenmek de oldukça önemlidir. Kışın, kış sebze ve meyvelerini, yazın da yaz sebze ve meyvelerini tüketmeniz vücudunuzun direncini artıracaktır.

Yemek saatlerinizi uzatın: Hızlı yemek yemek vücudun tokluk hormonlarını olumsuz yönde etkilediğinden, doyma hissini de ortadan kaldırmakta ve daha fazla besin tüketmenize sebep olmaktadır. Bu sebeple ağzınıza attığınız her lokmayı uzun süre çiğnedikten sonra yutmanız faydanıza olacaktır.

Yüzeyindeki buzun istenilen kalınlığa ulaşmasının ardından atlı kızaklar Çıldır Gölü'nde turistlere hizmet vermeye başladı.

Doğu Anadolu'nun en büyük ikinci gölü olan, her kış yüzeyi tamamen donan Çıldır Gölü'nün vazgeçilmezi atlı kızaklar, bu sezon ilk gezintilerini yapmaya başladı.

Çıldır Gölü'nde gezi güzergahını belirlemek için bir süre uğraş veren atlı kızakçılar, sezonun yeni başlaması dolayısıyla buzun kalın olduğu bölgeyi tercih etti. Son iki gündür yağan yoğun kar nedeniyle kızakçılar özellikle gölün kıyısında ilerlemekte güçlük çekti.

Bölgede restoran işleten İlimdar Senem, gazetecilere yaptığı açıklamada, atlı kızak sezonunun başladığını belirterek, "Bundan sonra bölgeye gelecekler, Çıldır Gölü'nün sarı balığının tadına bakıp atlı kızak ile doyumsuz manzara yaşayacak. Herkesi buraya, buz üzerinde gezinti yapmaya davet ediyoruz" dedi.

Atlı kızakçı Reis Topkaya da artık bundan sonra Çıldır Gölü'nün üstüne rahatlıkla çıkılabileceğini ifade ederek, "Yerli ve yabancı herkesi buraya davet ediyoruz. Çıldır Gölü anlatılmaz yaşanır, o nedenle gelip görmek, buzun üzerinde yürümek lazım" dedi.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.