Dolar 32,4774
%0.5
Euro 35,0075
%-0.16
Altın 2.328,740
%0.36
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Yelekli pazara indi

Yelekli pazara indi

Güzelbahçe CHP Belediye Başkan Aday Adayı Uğur Yelekli, “Pazarcı esnafının yanında olacağız” dedi.

  • Ege Postası
  • 11.10.2013 - 10:51
 İZMİR - Güzelbahçe Belediye Başkan Aday Adayı Uğur Yelekli, Salı Pazarı’nda pazarcı esnafını ziyaret etti ve vatandaşla sohbet etti. Yelekli, “Pazarcı esnafının ve vatandaşın düzenli ve pırıl pırıl bir ortamda hizmet verip hizmet alması için gereken çabayı göstereceğiz” diye konuştu.
Yelekli, pazaryerlerinin bir Türkiye gerçeği ve geleneği olduğunun altını çizerek, “Pazaryerleri halkımızın ucuz ve taze sebze meyve aldığı alanlar olmakla birlikte ekonomik yaşamda da önemli bir iş alanıdır. Pazaryerleri sabahın erken saatlerinde kalkıp, pazar alanlarında çoluk çocuğunun ekmeği için çalışan pazarcı esnafının tezgah açtığı yerlerdir. Bir diğer yanıyla pazaryerleri halkımızın buluşma alanıdır. Bu nedenle pazaryerleri aslında toplumumuzun yüzü ve aynasıdır” ifadesini kullandı.

ÇAĞDAŞ KAPALI PAZARYERLERİ

Yelekli, bir kentin toplumsal yaşamında büyük bir yeri olan pazaryerlerinin çağdaş bir şekilde düzenlenmesinin önemine dikkat çekerek, “Pazaryerlerimiz her açıdan modern bir yapıda olmalı ve en nezih şekilde hizmet verebilir noktada olmalıdır. Ben de, esnaflıktan gelen bir siyasetçiyim. Pazaryerlerinde de ticaret yaptım. Dolayısıyla pazarcı esnafının yaşadığı zorlukları biliyorum. Her iş kolu nasıl ki en iyi koşullarda vatandaşa hizmet verme hakkına sahipse pazarcı esnafı da çağdaş pazaryerlerinde hizmet verebilmelidir. Bu nedenle artık çağımızın tercihi olan kapalı pazaryerleri kurulmalı ve pazarcımız bu alanda hizmet vermeli. Vatandaş da, otoparkı, lavaboları, çocuk oyun alanı dahil bütün donatıların olduğu bu kapalı pazaryerlerinde rahatlıkla alışveriş yapabilmelidir” açıklamasını yaptı.
Yelekli, pazarcı esnafının her zamanda yanında olacağını dile getirerek, “Pazarcıların yaşadığı zorlukları bilen ve yaşayan biri olarak kapalı pazaryerleri kurulması dahil, onların her sorunun takipçisi olacağım. Onlarla beraber yürüyeceğim” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.