Dolar 32,3682
%0.16
Euro 34,9474
%-0.34
Altın 2.325,340
%0.21
Bist-100 9,08
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Yaşlı kadından İhsanoğlu'na tepki

Yaşlı kadından İhsanoğlu'na tepki

Cumhurbaşkanı Adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'na Mısır Çarşısı ziyareti sırasında bir kadın 'yakamızdan düşün' diyerek tepki gösterdi. İhsanoğlu'na eşlik eden MHP'lilerin de gazetecilerle tartıştığı gezi olaylı geçti.

  • Ege Postası
  • 23.07.2014 - 13:48
Cumhurbaşkanı Adayı Ekmeleddin İhsanoğlu bugün öğle saatlerinde Mısır Çarşısı'nı ziyaret etti. İhsanoğlu, Mısır Çarşısı ziyareti sırasında beklemediği bir tepkiyle karşılaştı. 
Başörtülü yaşlı bir kadın kendisini Cumhuriyet vatandaşı olarak tanıtıp, İhsanoğlu'nun adaylığına tepki gösterdi. 
Yaşlı kadın, "Cumhuriyet vatandaşı olarak yakamızdan düşün" diye bağırdı. İhsanoğlu'nun "Demokrasi var" demesi üzerine aynı kadın tepkisini," Demokrasi varsa, çalışıp da var. Alın teri akıtarak var. Öyle zembille inip de yok" diye sürdürdü. 
İhsanoğlu bu tepkiye, " Benim böyle geldiğimiz nerden biliyorsunuz" sorusuyla karşılık verdi. Yaşlı kadın da bu soruya, " Siz niye başkasının oyuncağı oluyorsunuz'" sorusuyla karşılık verdi. İhsanoğlu bunun üzerine "Neyin oyuncağı ' Meclisteki partiler oyuncak mı '" diye sordu. İhsanoğlu'na eşlik eden MHP'lilerden bazıları kadını uzaklaştırmak istedi. İhsanoğlu araya girerek buna izin vermedi. Tepkisini sürdüren kadın, " Niye biz vatandaş olarak Cumhurbaşkanlığına adaylığımızı koyamıyoruz da siz koyuyorsunuz '" dedi. 
İhsanoğlu " Koyunuz efendim, 3 aday var oyunuzu verin efendim " karşılığını verdi. Tepkisini, " Ben hakkımı helal etmiyorum. Ödediğim vergileri helal etmiyorum" diye sürdüren kadın İhsanoğlu'nun yanından uzaklaştı. 

GAZETECİLERLE ARBEDE 
İhsanoğlu'na ziyareti sırasında TBBM Başkanvekili Meral Akşener, MHP Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan ve MHP İstanbul İl Yöneticileri eşlik etti. 
İhsanoğlu basın mensuplarının yoğun ilgisiyle karşılaştı. Zaman zaman izdiham yaşandı. Yaşanan arbede sırasında MHP'lilerle gazeteciler arasında tartışma çıktı. 
Basın mensupları bu duruma tepki göstererek Mısır Çarşısı'ndan ayrıldı. Mısır Çarşısı'nın Yeni Cami girişinde bekleyen gazetecilerin yanına gelen MHP İl yöneticileri özür diledi. İhsanoğlu da bir süre gazetecilerin yanına gelerek açıklamalarda bulundu. 
Ziyaretlerini vatandaş olarak yaptıklarını söyleyen İhsanoğlu, "Etrafımızda bir koruma ordusu yok, Milletle direkt temas halindeyiz. Bu candan alaka, samimi bir şekilde tezahür ediyor. Toplumun her kesiminden ilgi var. Herkes huzur istiyor" dedi. Yaşanan izdihamın programlarının aksamasına yol açtığını söyleyen İhsanoğlu, " Esnafımızın borçları için yeni düzenleme yazım. Sigorta borçlarının düşürülmesi lazım. Esnafımızı düşünmek lazım. Biz onlarla bu münasebeti kurarak, onların dertleriyle hemdert olmak, aynı zamanda bu insanlara gösterdikleri yakın ilgiden dolayı teşekkürlerimiz sunmak istiyoruz. Bu fırsatı bugün yakaladık" diye konuştu.  (RADİKAL)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.