Dolar 32,5401
%-0.02
Euro 34,8477
%-0.05
Altın 2.424,020
%-0.25
Bist-100 9.722,00
%0.8

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Yaşananlara isyan etti!

Yaşananlara isyan etti!

Bayraklı Belediyesi'nde sendikal çalışmalar yaptıkları iddiasıyla işten çıkarılan ve daha sonra eylem yapan işçilerden Alattin Öztürk’ün başına gelmeyen kalmadı. Talihsiz işçinin önce eylem yapan arkadaşları tarafından parası elinden alındı, daha sonra sendika tarafından yalnız bırakıldı. Bu da yetmezmiş gibi sendika avukatı dosyasını geri çeken Öztürk'ten 600 TL dosya masrafı istedi. İşsiz kalan Öztürk, yaşananlara isyan etti. Sendika için mücadele etti

  • Ege Postası
  • 01.07.2015 - 11:55
EGEPOSTASI- HABER SERVİSİ- Belediye-İş Sendikası'ndan bir grup , Bayraklı Belediyesi'nin temizlik hizmetlerini üstlenen taşeron firmada çalışan işçiler sendikalı olmak için örgütlenmek istemiş ve bu süreçte bazı çalışanlar iş çalışma koşullarına aykırı davrandığı gerekçesiyle taşeron şirketi tarafından işten çıkarılmıştı. İşten çıkarılan işçiler  haksız bir şekilde çıkarıldıkları iddiasıyla eylem yapmış ve bu eylemi Türk-İş'e bağlı Belediye-İş Sendikası üyesi bir grup desteklemişti. Yaşanan süreçte yapılan eylemlerde Belediye Başkanı Hasan Karabağ’ın sendikaya karşı olduğu iddia edilmişti. Bu yaşanan süreçte Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, “ Sendikaya karşı değilim, bütün işçi kardeşlerimi DİSK’e üye olmaya davet ediyorum” diyerek sendika tartışmalara son noktayı koymuştu. 
BAŞINA GELMEYE KALMADI
Türk-İş'e bağlı Belediye-İş Sendikası üyesi bir grup, Bayraklı Belediyesi'nde taşeron firmada bazı işçilerin işten çıkarıldığı iddiasıyla eylemde olan işçilerden Alattin Öztürk’ün başına gelmeyen kalmadı. Talihsiz işçi önce eylem yapan arkadaşları tarafından parası elinden alındı, sonra sendika tarafından yalnız bırakıldı. Bu da yetmedi sendika avukatı dosyasını geri çeken Öztürk'ten 600 TL dosya masrafını istedi.
SENDİKA BİZİ BIRAKTI KENDİ DERDİNE DÜŞTÜ
Yaşananlara isyan eden Alattin Öztürk, “Ben Bayraklı Belediyesi’nde işçi olarak çalışıyordum, taşeron yasası çıktığında arkadaşlarımızla örgütlenmek için bir araya geldik. Bu dönem içinde birçok arkadaşımızın kimliğini alarak E-Devlet şifresini aldık ve onları üyelik kayıtlarını biz yaptık. Onların bütün masraflarını biz karşıladık. Daha sonra bizim Belediye içinde örgütlenmemizden sonra Belediye Başkanımız ve DİSK Genel Başkanı Kani Beko’nun havuzda toplantı yaptığını öğrendik. Belediye Başkanı Hasan Karabağ hiçbir zaman sendikaya karşı çıkmadı, bunu öğütlendiğimiz arkadaşlarımızda biliyordu. Başkan açıklama yaptıktan sonra artık sendika burada işçilerin haklarını korumak yerine kendi varlığını sürdürmek için çalışmalar yapmaya başladı."


Bundan sonraki süreçte şunlar yaşandı;
YAPILAN EYLEMLERİN MASRAFI SENDİKA’DAN
"Eylemleri Türk-İş'e bağlı Belediye-İş Sendikası 4 No'lu Şube Başkanı Şahin Kaya yönlendiriyordu. Şahin Ankara’dan gelip eylemleri yönlendirip gidiyordu. Bu nedenle  eylem yapan arkadaşlarımızın bütün ihtiyaçları sendika tarafından karşılandı. Belediye’de çalışan arkadaşlarımız davul zurna ile sendikaya katılırken, biz o tarihten sonra sendikanın elemanı gibi kendi haklarımızdan vaz geçtik ve sendikanın haklarını korumak için alanda kaldık. Bu durum beni çok rahatsız etti.
Ve bu süreçten sonra bizimle eylem yapan bazı arkadaşlarımız arasında görüş ayrılıkları yaşanmaya başladı. Birlikte yol yürüdüğümüz arkadaşlarım beni yalnız bıraktılar. Bayraklı Belediyesi tarafından bizim tazminatlarımız yattı bende gidip parayı çektim. Daha sonra Ersan Deniz beni arayarak “bana 5 bin lira borç ver ben sana vereyim” dedi. Bende kendisine verdim daha sonra parayı istediğimde bana "telefonu kapat ve beni bir daha arama" diyerek telefonu yüzüme kapattı. Birlikte yol yürüdüğümü düşündüğüm dava arkadaşlarım bana böyle bir kazık attı".
SENDİKA AVUKATI BENDEN 600 LİRA İSTEDİ
 Bir lokma ekemeğe muhtaç kaldığını aktaran Öztürk şunları söyledi; "Bu yaşananlardan sonra Bayraklı Belediyesi'ne karşı açtığım davayı geri almaya karar verdim. Ve sendikanın avukatına giderek davayı geri çekmek istediğimi ilettim.  Ancak; sendikanın bize tuttuğu avukatın söyledikleri karşısında şaşkınlık yaşadım. Sendika avukatı dosyamı geriye çekemk istediğimi söyledğim için benden 600 TL  istedi. Bu nasıl iştir anlayamadım. Başıma gelmeyen kalmadı. Çoluğumuz çocuğumuzla bir lokmaya muhtaç kaldık. İşte o zaman isyan bayrağını çektim"
İŞSİZ KALDIM
Öztürk, "İşçi dostu sendikanın avukatı aylardır çalışmadığımı bildiği halde benden 600 lira istedi. Bu sendika hareketine katıldığımda beri başıma gelmeyen kalmadı. Yola çıktığım günden beri yaşadığım mağduriyete mi yanayım. Diğer taraftan arkadaşlarımdan yediğim kazığa mı yoksa sendikanın vurduğu darbeye mi yanayım. 3 aydır kiramı ödeyemiyorum. Bundan sonra ister sarı ister kırmızı sendika olsun hiç bir sendikanın içinde olmam.” diye ekledi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.