Dolar 32,3748
%0.18
Euro 35,0046
%-0.17
Altın 2.324,910
%0.19
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Yardımcıdan danışmana sert çıkış: Hiç bir sıfat taşımayan birinin...

Yardımcıdan danışmana sert çıkış: Hiç bir sıfat taşımayan birinin...

Önümüzdeki yıldan itibaren, kabineye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlık edeceğini açıklayan AK Parti İzmir Milletvekili ve Cumhurbaşkanı Özel Danışmanı Binali Yıldırım’a, partilisi Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’tan tepki geldi. Arınç, “Başbakanla Cumhurbaşkanı arasında kalması gereken bir konu. Hiçbir sıfat taşımayan birinin tarih vermesi yanlış” dedi.

  • Ege Postası
  • 28.12.2014 - 11:59
ANKARA – Genel seçimler öncesi politika kazanı kaynamaya başlarken, çarpıcı çıkışlar, açıklamalar ve eleştiriler de birbirini kovalıyor. Bir süre önce televizyonda yaptığı açıklamada, 2015’ten itibaren kabineye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlık edeceğini açıklayan Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Eski Bakanı, AK Parti İzmir Milletvekili ve Cumhurbaşkanı Özel Danışmanı Binali Yıldırım’a, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’tan tepki geldi.

Başbakan Yardımcısı Arınç, Habertürk'e gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun, 5 Ocak'ta Cumhurbaşkanı başkanlığında bir kabine toplantısı olmayacağını söylediğini belirten Bülent Arınç, “Binali Yıldırım’ın böyle bir açıklama yapması yanlıştır” dedi. Arınç, “Bu tarihi veren Binali Yıldırım ise onun şahsiyle ilgili değil ama onun yerinde başka birisi de olsaydı böyle bir hakkı yoktu. Cumhurbaşkanı ile Başbakan arasında kalması gereken birlikte karar vermesi gereken bir konuda hiçbir sıfat taşımayan bir insanın 5 Ocak'ta hükümet Cumhurbaşkanlığı başkanlığında toplanacak demesi yanlıştır. Bunun yanlış olduğuna inanıyorum. Anayasa'ya göre Cumhurbaşkanı gerekli görürse Bakanlar Kurulu'na başkanlık edebilir. Cumhurbaşkanı istediği zaman Başbakanımızla görüşerek bir toplantı istemek yetkisine sahiptir” dedi.

Arınç, Cizre'deki olaylara ilişkin "Yaşananların çok ağır bir suç olduğunu bilmemiz lazım. İki nedeni var, Uludere olayının yıl dönümü ve Kobani'de ölenlerin cenazesine yönelik provokasyon. Şu anda asayiş sağlanmıştır. Emniyet güçlerimiz, kolluk güçlerimiz orada hakimdir. HÜDA-PAR'ı evlerine giderek yakmak istediler, HÜDA-PAR mazlum ve mağdurdur. Hem 6-7 Ekim olaylarında hem de şimdi" diye konuştu.

Arınç, 'siyaseti bıracak mısınız' sorusuna "40 senedir siyasetteyim, artık yoruldum" dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.