Dolar 32,4932
%0.02
Euro 34,9267
%-0.13
Altın 2.439,340
%0.13
Bist-100 9.717,00
%-0.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Yapılandırılmada büyük fırsat

Yapılandırılmada büyük fırsat

İZMİR Vergi Dairesi Başkanı Rıfat Engin, torba yasa içinde yeralan yapılandırma kanunlarının af yasalarıyla dürüst mükelleflerin cezalandırıldığı algısını yok edip, yeni af beklentisini de ortadan kaldırdığını söyledi, "Vergide fırsat dediğimiz bir dönemin içerisindeyiz. Mükelleflerimizin tamamının takibata maruz kalmamaları için bu fırsatı kaçırmamasını istiyoruz" dedi.

  • Ege Postası
  • 25.10.2014 - 12:12

İzmir Vergi Dairesi Başkanlığı, İzmir Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürlüğü ve İzmir Yeminli Mali Müşavirler Odası işbirliğinde “6552 Sayılı Kanunun Vergi ve SGK Uygulamaları Bakımından Getirdikleri" konulu seminer İzmir Ticaret Odası Meclis Salonu'nda yapıldı. Seminere İzmir Vergi Dairesi Başkanı Rıfat Engin, İzmir Sosyal Güvenlik İl Müdürü Engin Bilgili, İzmir Yeminli Mali Müşavirler Odası Başkanı Şadi Çetin, İzmir Büyük Ölçekli Mükellefler Grup Başkanı Necat Özen, İzmir Vergi Dairesi Başkanlığı Tahsilat Müdürü Mustafa Taşar, Karşıyaka Sosyal Güvenlik Merkezi Müdürü Aysel Demirelli, Çiğli SGK Müdürü Berna Gökçen Ayan, çok sayıda Vergi Dairesi Müdürü ve Yeminli Mali Müşavir katıldı. İzmir YMMO Başkanı Şadi Çetin torba yasayla ilgili teknik bilgiler verdi. 

İzmir SGK İl Müdürü Engin Bilgili de son düzsenlemeleri anlatırken 30 Nisan 2014 tarihine kadar işlenen fiillere ilişkin idari para cezalarının yarısının tahsilinden vazgeçildiğini hatırlattı. Borçların yapılandırılması için genel sağlık sigortası borçları yönünden en geç 30 Nisan 2015 tarihine kadar yapılandırma kapsamına giren diğer tüm borçlar için ise en geç 31 Aralık 2014 tarihine kadar SGK Birimlerine başvuruda bulunulması gerektiğini belirten Engin Bilgili, özellikle yoğunluğun azaltılması ve işlemlerin daha sağlıklı yürütülebilmesi için başvuruların son günlere bırakılmamasını istedi.

İzmir Vergi Dairesi Başkanı Rıfat Engin de “Konu zor bir konu; tahsilat. Vergi Dairesinin ve Sosyal Güvenlik Kurumunun alacaklarının tahsiline aracılık etmenin de zor olduğunu biliyorum ancak yine de mesleki başarınız ve değerlerinizden dolayı bu konuda azami derece katkı sağlayacağınızı temenni ediyorum. 

Yapılandırma kanunları af kanunlarından farklılık arz etmektedir. Sayın Maliye Bakanımızın da belirttikleri üzere, 6552 sayılı kanun af kanunlarından farklı olarak matrah arttırımı getirmemiş ve vergi cezalarında indirim olmamıştır. Buradaki amaç toplumdaki dürüst mükelleflerin devlete güvenini sarsmamaktır. Bu yasa, af yasalarıyla dürüst mükelleflerin cezalandırıldığı algısını yok etmekte ve yeni af beklentisini de ortadan kaldırmaktadır. Vergide fırsat dediğimiz bir dönemin içerisindeyiz. Mükelleflerimizin tamamının takibata maruz kalmamaları için bu fırsatı kaçırmamasını istiyoruz" dedi. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.