Dolar 32,2020
%-0.22
Euro 35,0069
%-0.22
Altın 2.498,740
%1.32
Bist-100 10.644,00
%3.14

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Yamanlar Koleji'nin ismi de değişti!

Yamanlar Koleji'nin ismi de değişti!

Darbe girişimi kapsamında, FETÖ'yle bağlantılı olduğu iddiasıyla Yamanlar Koleji'ne kayyum atandı. Fethullah Gülen'in, Türkiye'deyken kullandığı ve özel görüşmelerini yaptığı iddia edilen oda da arandı. Tabelası sökülen okulun ismi '15 Temmuz Şehitleri Ortaokulu' oldu. Kayyum atanan Yamanlar Koleji'ne operasyon bitmiyor

  • Ege Postası
  • 22.07.2016 - 09:22

İzmir'de, darbe girişimi soruşturması kapsamında Yamanlar Koleji'nin de aralarında bulunduğu 29 eğitim kurumunun bağlı olduğu Sema A.Ş. ile Şelale A.Ş'ye kayyum atandı. Yamanlar Koleji'nin içerisinde Fethullah Gülen'in ABD'ye gitmeden önce zaman zaman kullandığı özel odasının bulunduğu da daha önce ortaya çıkmıştı.
 

FETÖ'ye yakınlığı ile bilinen kurumlara kayyum atandı 

İzmir'de, 15 Temmuz darbe girişimi soruşturması kapsamında Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile bağlantılı olduğu ve mali destek sağladığı iddia edilen Sema A.Ş. ile Şelale A.Ş.'ye kayyum atandı. Kayyumlar, Yamanlar Koleji'nin de aralarında yer aldığı, İzmir'deki toplam 29 eğitim kurumuna giderek görevi devraldı.

FETHULLAH GÜLEN'İN ÖZEL ODASI
Ancak darbe girişiminden aylar önce İzmir Emniyeti Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, çeşitli usulsüzlüklerin olduğu gerekçesiyle cemaate yakın okullara yönelik operasyon yaptı. Bu okullardan biri olan Yamanlar Koleji içerisinde Fethullah Gülen'e ait makam odası bulunduğu, o dönemde gündeme geldi. Okul içerisindeki inceleme sırasında odanın varlığını tespit eden polis, içeride araştırma yaptı. Bu odanın Fethullah Gülen için hazırlandığı ilk başta kabul edilmedi. Ancak, bazı okul çalışanlarının ifadesiyle odanın Gülen için yapıldığı kanaatine varıldı. Fethullah Gülen'in, ABD'ye gitmeden önceki dönemde, İzmir'e geldiği zaman bu odayı kullandığı, hatta zaman zaman konuklarını ağırladığı belirtildi. Gülen'in bunun yanı sıra cemaatin önemli isimleri ve kendisine yakın kamu görevlileriyle de yine bu odada gizlilik içerisinde görüştüğü öne sürüldü.

MÜZE GİBİ HAZIRLANMIŞ
Fethullah Gülen'in ABD'ye gitmesinden sonra ise okuldaki odasının, müze gibi dizayn edildiği anlaşıldı. Lüks bir görünümde olan odada, Fethullah Gülen'in kullandığı tespihlerden koltuğa, giydiği hırkalarına varıncaya kadar burada vitrinler içerisinde muhafaza edildiği, sergilendiği, bu aramalar sırasında çekilen fotoğraflardan görüldü. Oda içerisinde farklı inanç dünyalarına ait çeşitli simgelerinin de bulunduğu ifade edildi.

GÜLEN'E YEMİN İDDİASI DA VAR
Son dönemdeki iddialar arasında, Yamanlar Koleji'ndeki bu odada, Gülen'e bağlılık yemini ettirildiği ve himmet sözü verdirildiği de bulunuyor. 

ODADAKİ EŞYALARI POLİS TOPLADI

İzmir'de, darbe girişimi soruşturması kapsamında kayyum atanan Yamanlar Koleji'nde, Fethullah Gülen'in ABD'ye gitmeden önce zaman zaman kullandığı belirtilen odaya, polis tekrar girdi. Müze görünümündeki odada bulunan bazı eşyalar, polislerce toplandı. İncelenmek üzere İzmir Emniyeti Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne götürüldü. 

OKULA KAYYUM HEYETİ GİTTİ

İzmir Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin operasyonlarında elde ettiği bilgi ve belgelerle Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı birimlerin incelemeleri sonucu Fethullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) eleman kazandırdığı, mali destek sağlandığı iddiaları doğrultusunda kayyum atanan Yamanlar Koleji'nin ortaokul ve ilkokul bölümünün bulunduğu Bozyaka semtindeki binaya bugün kayyum heyeti de gitti. Kararı Okul Müdürü Murat Çelen'e tebliğ eden İsrafil Kömürcü başkanlığındaki kayyum heyeti, okulu gezdi. 

Fethullah Gülen'in, Türkiye'deyken kullandığı ve özel görüşmelerini yaptığı iddia edilen odadaki eşyaların toplandığı, şark köşesi adı verilen ve adeta müze haline getirilen odada ise tank, top ve uçak maketlerinin bulunduğu, askeri kostümlerin yer aldığı dikkat çekti. 


OKULUN TABELASINI SÖKTÜLER

Heyetin okul içindeki incelemeleri sürerken, dışarıda darbe girişimine tepki gösteren bir grup, ellerinde Türk bayrakları ile bina önünde toplandı. Sık sık Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan lehine slogan atan gruptakiler, araçlarından da Erdoğan'ın okuduğu şiiri dinletti. Gruptakiler, daha sonra ellerindeki çekiçle okulun tabelasını söktü.

OKULUN ADI, '15 TEMMUZ ŞEHİTLERİ ORTAOKULU' OLDU

İzmir'de, darbe girişimi soruşturması kapsamında kayyum atanan Yamanlar Koleji'nin ilkokul ve ortaokul bölümünün adı, İsrafil Kömürcü başkanlığındaki kayyum heyeti tarafından '15 Temmuz Şehitleri Ortaokulu' olarak değiştirildi. 


Öte yandan, Fethullah Gülen'in ABD'ye gitmeden önce zaman zaman kullandığı belirtilen odanın da yer aldığı binanın giriş kısmında, genel seçimlerde kullanıldığı düşünülen seçim sandığı ve çuvallarla, oy kullanma paravan demirleri bulundu. Normal şartlarda okulda bulunmaması gerektiği öğrenilen sandık ve çuvallarla ilgili bir de tutanak hazırlandığı belirtildi. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.