Dolar 32,3199
%0.21
Euro 35,0680
%-0.15
Altın 2.309,690
%1.41
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Yakılmış kadın cinayetinin zanlıları olay yerinde

Yakılmış kadın cinayetinin zanlıları olay yerinde

MANİSA'nın Akhisar İlçesi'nde, kendileri gibi sağır ve dilsiz olan biri kadın diğeri erkek iki kişiyi öldürdüğü iddiasıyla gözaltına alınan 3 katil zanlısından iki kardeşe, cinayetin işlendiği ev ile cesetlerin bırakıldığı yerde tatbikata yaptırıldı. Ayrıca sonradan yakalanan Selim Burak K.'nın da işaret dili tercümanı eşliğinde alınan ifadesinde Arif Altay'ı hem annesi, hem de ablasıyla yaşadığı gönül ilişkisi nedeniyle öldürdüğünü itiraf ettiği öğrenildi.

  • Ege Postası
  • 28.02.2015 - 16:42
MANİSA- Her şey geçen pazar günü, Akhisar Cumhuriyet Mahallesi Su yolu Mezarlığı Mevkii'ndeki zeytinlikteki barakada, 20 yaşının üzerinde olduğu sanılan, yakılmış bir kadın cesedi bulunmasıyla başladı. Cinayeti çözmek için kayıplar listesinde bulunanları araştıran polis, ipuçlarını değerlendirdi. İlçedeki ev ve işyerleri de dahil olmak üzere 400 güvenlik kemarası görüntüsünü incendi.

Çalışmalar sırasında Seferihisar'da kaybolan sağır ve dilsiz 21 yaşındaki Emine Girginer'in İzmir'e gittiğini söylemesine rağmen, Akhisar'a gidip otogarına indiği görüntülerine ulaşıldı. Girginer'in burada yine sağır ve dilsiz 25 yaşındaki Saadet K. tarafından karşılandığı ve çarşıda birlikte yürüdükleri görüntülerden tespit edildi. Bunun üzerine geçen perşembe günü Saadet K.'nin evine operasyon düzenlendi. Üçü de sağır ve dilsiz Saadet K., annesi 43 yaşındaki Selda K. ve aile dostları D.D. gözaltına alındı. D.D. daha sonra serbest bırakıldı. Kızıyla birlikte katil zanlısı kadının 21 yaşındaki oğlu Selim Burak K. aranmaya başlandı.

İşaret dili tercümanı aracılığıyla ifadesi alınan şüphelilerden Saadet K. ise suçu itiraf etti. İfadesinde; İzmir İşitme Engilliler Okulu'nda tanıştığı Emine Girginer'in yanlarına geldiğini, kendilerine 'o......sunuz' diyerek küfür ettiğini ileri süren Saadet K., çıkan kavgada genç kızı elleriyle boğarak öldürdüklerini söylediği öğrenildi. Saadet K.'nin yine sorgusunda, annesiyle birlikte cesedi elektrikli motosiklet yardımıyla taşıyıp, evlerine yaklaşık bir kilometre uzaklıktaki zeytinliğe götürüp benzin dökerek yaktıklarını ifade ettiği belirtildi.

İKİNCİ CİNAYET SORGUDA ÇIKTI

Anne ve kızın oturduğu mahallede yaşayan ve 2013 yılının Aralık ayında ortadan kaybolan yine sağır ve dilsiz 44 yaşındaki Arif Altay'ın da cinayete kurban gitmiş olabileceğini değerlendiren polis, bu yönde de soruşturma yaptı. Bu konu üzerinde de sorular sorular üzerine Arif Altay'ın hem anne, hem de kızı ile gönül ilişkisi olduğu ortaya çıktı.

Çıkan bir tartışmada Arif Altay'ın da boğularak öldürüldüğünü söyleyen anne ve kız, kayıp adamın cesedinin de aynı bölgede yakıp gömdüklerini söylemesi üzerine ikinci cesede ulaşıldı. Yapılan kazı sırasında bulunan çene kemiği ve dişler de ilk cinayette olduğu gibi DNA için İzmir Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. 

SUÇUNU İTİRAF ETTİ

Polis ekiplerinin peşine düştüğü Selim Burak K.'nin izine Denizli'de rastlandı. Operasyonla gözaltına alınan Selim Burak K., Akhisar İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne getirildi. Yine işaret dili tercümanı eşliğinde ifadesi alınan Selim Burak K.'nin sorgusunda Arif Altay'ı hem annesi, hem ablası ile gönül ilişkisi olduğu için öldürdüğünü itiraf ettiği öğrenildi.

TATBİKAT YAPTIRILDI 

Gözaltına alındığı ilk gün tatbikat yaptırıldığı belirtilen anne Selda K. hariç, bugün saat 13.00'de, Saadet K. ile kardeşi Selim Burak K.'ye de olay yerinde tatbikat yaptırıldı. İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı çevik kuvvet polislerinin katılımıyla alınan geniş güvenlik önlemleri altında iki zanlı, işitme dili tercümanı eşliğinde savcıya cinayetin nasıl işlendiğini anlattı. 

İlk olarak yanmış kadın cesedinin bulunduğu baraka ve kemiklerin bulunduğu tarlaya götürülen zanlılar ardından cinayetin işlendiği eve getirildi. Tatbikatın tamamlanması ve emniyetteki işlemlerinin sonra ermesinin ardından zanlıların bugün adliyeye sevk edilmesi bekleniyor.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.