Dolar 32,3817
%0.2
Euro 35,0295
%-0.1
Altın 2.326,350
%0.26
Bist-100 9,14
%0.69

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Yağ getirene deterjan

Yağ getirene deterjan

İzmir'in Ödemiş İlçesi'nde bitkisel atık yağlar için toplama merkezleri oluşturularak kullanılan atık yağlardan 5 litre getiren vatandaşlara 1 litre deterjan hediye edilecek.

  • Ege Postası
  • 09.02.2016 - 18:17
Ödemiş Belediyesi ve Deha Biodizel firması arasında, temiz bir çevre için bitkisel atık yağların toplanması amacıyla bir sözleşme imzalandı. İşyerlerinde ve evlerde kullanılan bitkisel atık yağların değerlendirilmesi ve çevrenin temiz tutulması amacıyla 5 litre bitkisel atık yağ getirene 1 litre deterjan hediye edilecek.

AK Partili Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem, atık yağların çevre ve insan sağlığına zarar verdiğini söyleyerek bundan böyle Ödemiş Belediyesi sınırları içerisinde yer alan mahallelerde yaşayanların kullandıkları bitkisel atık yağları, toplama merkezlerine verebileceğini bildirdi. Muhtarlıkların atık yağ toplama merkezi olarak görev yapacağını anlatan Başkan Badem, kampanyanın 15 Şubat Pazartesi günü başlatılacağını söyleyerek "Özellikle ev kadınlarına yönelik hazırlanan projenin, okullarda yapılacak çalışmalarla daha da yaygınlaşması planlanıyor. Bundan 10 yıl önce çevre ilçeler arasında ilk kez, ‘Atık su arıtma tesisi yapacağız' diye yola çıkan, bu noktada da sözümüzü tutan, istisnai ilçelerden bir tanesiyiz. Çevreye olan dostluğumuzu göstermek adına, yüzyıllardır atalarımızın yaşadığı toprakları, gelecek nesillere sağlıklı aktarmak için yola çıktık. Çevre ilçeler arasında ilk kez, bitkisel atık yağların değerlendirilmesi ile ilgili bir çalışmanın içerisindeyiz. 1 litre bitkisel atık yağ, 1 milyon metreküp içme suyunu bozacak ya da kirletecek oranda" dedi. Önümüzdeki günlerde modern çöp konteynırlarının yanında, atık yağların toplanması için ayrıştırma kapları koyacaklarını dile getiren Badem, hem çevrenin korunacağını hem de vatandaşların ufak da olsa aile bütçesine katkıda bulunabileceğini dile getirdi. 

Deha Biodizel Danışmanı Zekiye Seda Sönmez ise topladıkları bitkisel atık yağların tümünü biodizel üretiminde kullandıklarını belirterek merkez mahallelerden başlayarak Ödemiş'in 99 mahallesinde uygulamayı hayata geçireceklerini kaydetti. (DHA)

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.