Dolar 32,5126
%0.19
Euro 34,5824
%0.11
Altın 2.491,020
%0.18
Bist-100 9.548,00
%-1.36

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP İzmir'de kontenjan düşecek mi: YSK geri dönüş yaptı

CHP İzmir'de kontenjan düşecek mi: YSK geri dönüş yaptı

CHP, İzmir'de Kılıçdaroğlu'nun ön seçime girdiği 2'nci bölgede 3 olan kontenjanın 2'ye düşürülmesi için YSK’ya başvuruda bulunmuştu. YSK, genel merkeze kontenjan sayısının düşürülemeyeceğini bildirdi. CHP kontenjan düşürülsün diye başvurdu

  • Ege Postası
  • 26.03.2015 - 21:39
EGE POSTASI - CHP İzmir'de her iki bölgede 1,3 ve 5'inci sıralara kontenjan aday yerleştireceğini açıklamış diğer sıralar için önseçim kararı almıştı. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun İzmir 2'inci Bölge'den önseçime girme kararı alması, " Genel Başkan birinci çıkacak. Kontenjan 4 oldu" yorumlarının yapılmasına neden olmuş, örgütte kontenjanın düşürülmesine yönelik beklenti oluşmuştu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun danışmanı Veli Özdemir, İzmir'de Kılıçdaroğlu'nun ön seçime girdiği 2'nci bölgede 3 olan kontenjanın 2'ye düşürülmesi için Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) başvurduklarını ve kararı beklediklerini söylemişti. CHP İzmir’de ikinci bölgeden önseçime girecek aday adaylarına bekledikleri haber gelmedi. YSK CHP Genel Merkezi’ne geri dönüş yaptı. YSK kontenjan sayısının düşürülemeyeceğini genel merkeze bildirdi.


YSK’nın ret kararına gerekçe olarak indirim talebinin son başvuru tarihinden sonra yapıldığını gösterdiği ileri sürüldü. Buna göre CHP’nin önseçim tarihinden 10 gün önce yapılması gereken başvuruyu geç yaptığı için indirim uygulanamayacağı bildirildi.


 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.