Dolar 32,5255
%-0.07
Euro 34,8717
%0.02
Altın 2.437,850
%0.32
Bist-100 9.645,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
YSK'dan CHP'li Sertel'in adaylığına veto

YSK'dan CHP'li Sertel'in adaylığına veto

CHP İzmir 2’nci Bölge 6’ncı sıra milletvekili adayı Atilla Sertel’in adaylığını Yüksek Seçim Kurulu, Basın İlan Kurumu Yönetimi’nden yasal süre içinde ayrılmadığı gerekçesiyle iptal etti. Karar oy birliğiyle alındı. YSK'dan flaş karar

  • Ege Postası
  • 18.04.2015 - 12:38
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - Türkiye Gazeteciler Federasyonu ve İzmir Gazeteciler Federasyonu eski Başkanı Atilla Sertel'in CHP'den 2. Bölge 6. sıra milletvekilliğini adaylığını YSK iptal etti. Sertel’in adaylığını Yüksek Seçim Kurulu, Basın İlan Kurumu Yönetimi’nden yasal süre içinde ayrılmadığı gerekçesiyle iptal edildiği belitildi. YSK'nın kararı oy birliğiyle aldığı öğrenildi.

TWITTER'DAN DUYURDU

Sertel, kararı Twitter adresinden duyurdu. Sertel, “Arkadaşlar, YSK, CHP’li arkadaşlarımızın itirazı sonrası, BİK Genel Kurulu’na katılmamı gerekçe gösterdi ve adaylığımı iptal etti” diye yazdı.

SAĞOLUN

Serter, bir sonraki twetinde ise, “ CHP’de Genel Başkanım ve arkadaşım Balbay’ın arkasından üçüncü sırada kazanmanın onurunu yaşatan namuslu insanlara teşekkür ediyorum. Sağlun” ifadelerini kullandı.

İTİRAZ EDİLDİ
Sertel'in adaylığına Ülker Varol isimli partilinin itiraz ettiği belirtildi. Varol'un itiraz dilekçesinde Sertel'in kamu görevinden zamanında istifa etmediği bu nedenle adaylık sıfatına haiz olmadığından adaylığının ve aday olduğuna dair mazbatanın iptalini talep ettiği öğrenildi.




GEÇMİŞTE BARAJA TAKILMIŞTI 

Ege Üniversitesi Gazetecilik ve Halkla İlişkiler Yüksekokulu'nu bitiren Atilla Sertel Milliyet, Güneş, Yeni Asır ve Hürriyet gazetelerinde çalıştı. 1989 yılında İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Yüksel Çakmur'un isteğiyle Basın Halkla İlişkilar Daire Başkanı olarak görev yapan Atilla Sertel, 1991 yılında SHP'den milletvekili adayı oldu. Aldığı tercih oylarıyla seçimde 2'nci sıradan 1'inci sıraya gelen Sertel milletvekili seçilecek oyu kazandı. Ancak SHP İzmir'de bölge barajına takılıp milletvekili çıkaramayınca TBMM'ye gidemedi.  

2009 yılında CHP Bornova Belediye Başkan aday adayı olan Atilla Sertel, aday gösterilmedi. 2011 genel seçimlerinde CHP İzmir 2'nci Bölge milletvekili aday adayı olan Sertel, 10'uncu sırada aday gösterilince çekildi ve seçime girmedi. 

CHP'nin bu seçimlerde İzmir'de önseçim kararı almasıyla yeniden aday olan Sertel, "Size emanetim bu kez olsun" sloganıyla girdiği ön seçimden 3'üncü sırada çıkmayı başardı. Bu kez de YSK engeline takıldı. 

KURUMSAL OLARAK GÖREV YAPTIM

Sertel kararın ardından şunları söyledi;
 "Ben bir önseçime girdim. Önseçim sonucunda üyeler beni Genel Başkanım ve kader arkadaşım Mustafa Balbay’ın arkasında üçüncü sıraya yerleştirdi. Bundan çok memnunum. Bana oy veren vermeyen tüm CHP’lilere teşekkür ediyorum. İzmir Gazeteciler Cemiyeti’ni temsilen Basın İlan Kurumu’nda yerel basının, gazetecilerin hakkını, hukukunu korumak için görev yaptım. Bunun resmi devlet görevi olduğuna inanmıyorum. Ben kurumsal olarak görev yaptım. Herhangi bir sözleşmem yok. Maaşa bağlı değilim. Nasıl devlet memuru oldum bilemiyorum. Devlet beni benden habersiz memur yaptı. Çok şaşırdım. Yapacak birşey yok. Demek ki böyle istiyorlar. Namusumuzla koştuk çabaladık. Herkesin önseçimden çıkan iradeye saygı göstermesi lazımdı, olmadı."

KAVALAR ADAY OLDU

YSK’nın kararı sonrası CHP İzmir’de yapılan önseçimde 2.bölgede 14.sırada yer alan Nevzat Kavalar listeye girecek. Sertel’in liste dışı kalmasıyla 6’ıncı sıradakilerden sonraki isimler birer basamak yükselmiş oldu.

1 – Zeynep Altıok 
2 – Kemal Kılıçdaroğlu
3 – Zekeriya Temizel
4 – Mustafa Balbay
5 – Aytun Çıray
6 – Kamil Okyay Sındır
7 – Ali Engin
8 – Hüseyin Sezer
9 – Ülkümen Rodoplu
10 – Ali Kemal Elitaş
11 – Taha Okan
12 – Nurgül Uçar
13 – Nevzat Kavalar
 

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.