Dolar 32,3295
%0.24
Euro 35,0907
%-0.09
Altın 2.298,580
%0.92
Bist-100 9,04
%2.67

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
YHT'den bütün yolcular indirildi ve...

YHT'den bütün yolcular indirildi ve...

​Ankara İstanbul-Yüksek Hızlı Tren (YHT) Hattı’nın şiddetli lodos nedeniyle elektrik hatlarında problem yaşanması sebebiyle seferlerinde aksama yaşanan YHT’nin yolcuları, Bilecik’te otobüslere aktarılarak İstanbul’a gönderildi.

  • Ege Postası
  • 01.02.2015 - 15:57
Edinilen bilgiye göre, Ankara-İstanbul seferinin yapan YHT şiddetli lodos sebebiyle Bilecik-İstanbul arasında elektrik hatlarında tansiyonların düşmesi nedeniyle yaklaşık 300 civarında yolcu, Bilecik YHT istasyonundan otobüslere aktarılarak Adapazarı ve İstanbul istikametine gönderildi. YHT yolcuları bu aktarım esnasında sabah 6’dan beri beklediklerini iddia ederek, Bilecik Gar Müdürü Uğur Sarısaman ile tartışma yaşadı.
 
Yolcular, Gar Müdürüne, “Siz gelene kadar otobüsler hareket etmedi” diye serzenişte bulundu. Hararetin azalmasının ardından otobüsler hareket etti. Öte yandan, YHT içinde rahatsızlanan bir yolcu ise YHT istasyonuna gelen 112 ambulansı ile Bilecik Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak burada tedavi altına alındı.

ÇATILAR HIZLI TRENİN ÖNÜNE DÜŞTÜ
İzmit’te, şiddetli lodos etkili olurken, bazı fabrika ve atelyelerin uçan çatıları Yüksek Hızlı Tren hattına savrulunca büyük tehlike oluşturdu. Kullar Varyantı mevkiinde saat 13.00 sıralarında, D-100 karayolu kenarında kurulu bazı fabrika ve atölyelerin uçan çatıları, hemen yanından geçmekte olan Yüksek hızlı Tren hattı üzerine düştü. Bu sırada Ankara yönünden gelen ve kent içine girdiği için yavaşlayan Yüksek Hızlı Trenin makinisti demiryolu üzerine düşen çatıları görünce durdu.
Gelen ekiplerin demiryolu üzerindeki alüminyum ve diğer malzemelerden oluşan çatı parçalarını kaldırdı ve Yüksek Hızlı Tren de İzmit Garı’na girebildi

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.