Dolar 32,3374
%-0.07
Euro 34,8108
%0.06
Altın 2.393,270
%-0.15
Bist-100 10.277,00
%0.67

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Xiaomi Redmi Note 7 ile Samsung Galaxy M20 karşılaştırması

Xiaomi Redmi Note 7 ile Samsung Galaxy M20 karşılaştırması

Günümüzde en iyi ve en popüler telefon markalarından olan Xiaomi ve Samsung markalı iki modeli karşılaştırarak ihtiyacınız olan özelliklere sahip olanı seçebilirsiniz.

  • Ege Postası
  • 27.04.2020 - 11:49

Cep telefonu alınırken dikkat edilmesi gereken özellikler arasında batarya, kamera, işlemci hızı ve hafıza olmak üzere 4 temel özellik buluyor. İnternet hızının artışı ve oyun kapasitelerinin yükselmesiyle yeni nesil telefon seçiminde batarya önemli bir etken haline geliyor. Günümüzde en iyi ve en popüler telefon markalarından olan Xiaomi ve Samsung markalı iki modeli karşılaştırarak ihtiyacınız olan özelliklere sahip olanı seçebilirsiniz. Xiaomi’nin önemli telefon modellerinden ve Redmi serisinden Redmi Note 7 birçok farklı ve yenilikçi özelliği ile beklentilerinizi bulabileceğiniz bir model. Redmi Note 7 4000 mAh batarya kapasitesi ile yeni nesil telefon kullanımına yönelik çözüm sunuyor. 23 saat konuşma ve 149 saat müzik çalma süresi ile telefonun batarya ömrünün yeterliliği gözler önüne seriliyor. Batarya kapasitesinin yanında 10/18 watt hızlı şarj özellikleri Qualcomm ve Quick charge’4 teknolojisi ile destekleyerek ideal bir şarj döngüsü deneyimi sunuyor. Samsung ise Samsung’un sevilen serisi Galaxy’nin yeni nesil modeli ile kalitesini yeni nesile hitap edecek şekilde güncelleyerek koruyor. Samsung Galaxy M20 modeli 5000 mAh kapasitesi ile oyunseverler için ya da daha uzun ömürlü pil beklentisi olanlar için iyi bir seçenek oluyor. 29 saat konuşma süresine ve 101 saat müzik çalmaya yetebilecek bataryası ile tek şarj ile bir gün boyunca telefon kullanma ihtiyacınızı karşılayabiliyor. Hızlı şarj özelliği 15 watt olan Galaxy M20 modeli ile yeni nesil telefon deneyiminizi üst seviyeye çıkarabilirsiniz. İki modelin de USB Type-C girişi olması da yeni nesil özellikleri arasında dikkat çekiyor. USB Type-C girişi ile giriş yönü farketmeksizin kolayca USB kablonuzu telefona bağlayabilirsiniz.

Xiaomi Redmi Note 7 ve Samsung Galaxy M20 İşlemci ve Hafıza Özellikleri

Günümüz teknoloji dünyasında artan kapasite ve hız ihtiyacına binaen telefonlar da bu hıza ve kapasiteye ayak uydurmak durumunda kalıyor. Hız ve kapasitede en önemli faktörler ise işlemci, RAM bellek ve hafıza seçenekleri oluyor. Xiaomi’nin hızlı yükselen Redmi serisinin bir modeli olarak Xiaomi Redmi Note 7Quad-core 4 çekirdekli ana işlemcisini kullanıyor.  Ana işlemcisinin 2.2 GHz hızı ile yardımcı işlemcisinin 1.8 GHz hızı sayesinde uygulamalarda iyi performans sergiliyor. 8 çekirdekli işlemci ile Redmi Note 7, yeni nesil hıza yetişiyor. Ayrıca Adreno 512 grafik işlemcisi ile oyun deneyimlerini iyileştiriyor. 32, 64 ve 128 GB dahili hafıza seçenekleri ile hem uygulamalar hem de kullanımlar için yeterli alana sahip olabiliyorsunuz. Ayrıca 256 GB’a kadar da hafıza kartı desteği ile verilerinizi saklayabilmeniz ve görüntüleyebilmeniz için alan desteği ekleyebiliyorsunuz. Ayrıca 3, 4 ve 6 GB RAM bellek seçenekleri ile hızınıza hız katabilecek çözümler sunuyor.  Galaxy M20 de aynı şekilde 8 çekirdek işlemciye sahip. Ana işlemci olan Dual-core iki çekirdek işlemcisini 1.8 GHz hızı ile sunuyor. Yardımcı işlemcisi hexa-core altı çekirdek ve 1.6 GHz hızı ile uygulamaların performansını artırıyor. Ayrıca 3 ve 4 GB RAM bellek seçenekleri ile çağın hızına ayak uydurabilmenizi sağlıyor. 32 veya 64 GB dahili depolama alanı seçenekleri sayesinde verilerinizi rahatlıkla depo edebilecek bir alan imkanı sunuyor. 512 GB’a kadar hafıza kartı desteği ile verileri saklama ile ilgili bir problem yaşamazsınız. Mali-G71 MP2 grafik işlemcisine sahip Galaxy telefon ile oyunları daha yüksek performansla ideal kalitede oynayabilirsiniz. Her iki telefon da 8 çekirdek işlemciye sahip.

Xiaomi Redmi Note 7 ve Samsung Galaxy M20 Fotoğraf, Video ve Ses Özellikleri

Telefon alırken dikkat edilen özellikler arasında fotoğraf ve video kalitesi ön plana çıkıyor. Kamera ve kayıt özellikleri günden güne gelişen telefonlar farklı özellikler sunuyorlar. Çift arka kamera özelliği ile Redmi Note 7 geniş açı imkanı ve derinlik özellikleri sağlıyor. Arka kamera çözünürlüğü 48 mega piksel olmasıyla yüksek çözünürlüklü ve detaylı fotoğraflar yakalamanıza imkan veriyor. İkinci arka kamera çözünürlüğü ise 5 mega piksel. Portre modu ile yeni nesil profesyonel portre fotoğraflar çekilebilmesini sağlıyor. Otomatik ve hızlı odaklama ile anı yakalayabilmenize yardımcı oluyor. Bunun yanı sıra yapay zeka destekli portre ve sahne algılama özellikleri ile daha iyi kareler çekebiliyorsunuz. Dahili QR kod okuyucusu ile ek bir program yüklemeden hızlı bir şekilde QR kod bağlantısına erişebilmenizi ve böylece gelişen teknolojiye yetişebilmenizi sağlıyor. Kameranın gerçek zamanlı HDR çekimi özelliği de HDR özelliğine ek olarak bulunuyor. Ön kamera çözünürlüğü 13 mega piksel ve ön kamera video çözünürlüğü 1080p ile selfie ve video çekimlerini yüksek kalite ile yapabilmenizi sağlıyor. Yine çift kamera ile yeni nesil kamera özelliğine sahip Galaxy M20 ise 13 mega piksel çözünürlüklü birinci arka kamera ve 5 mega piksel ikinci arka kamerası ile kaliteli çekimler için uygun zemin oluşturuyor. Portre ve seri çekim modları bulunan arka kamera özellikleri ile yeni teknolojiyi yakalıyor. Ayrıca HDR ve otomatik odaklama ile manzara resimlerinde hoş çekimler yapabilmenizi sağlıyor. İkinci arka kamerası ile 120° ekstra geniş açı ve sensör desteği sağlıyor. Ön kamerası ise 8 mega piksel çözünürlükte selfie çekebilmenizi sağlıyor. Ön kamera video çözünürlüğü ise 1080p.

Tasarım Özellikleri ile Xiaomi Redmi Note 7 ve Samsung Galaxy M20

Telefon seçerken tasarım da kullanış ve şıklık açısından en az fonksiyon kadar önem arz ediyor. Ekran çözünürlüğü Galaxy M20 ve Redmi Note 7 modellerinin ikisinde de 1080x2340 piksel ve bunun yanında piksel yoğunluğu da her iki modelde aynı.  Ekran boyutu ise 6.3 inç olan iki modelin de ekranı damla çentik özelliğine sahip. Ekran tasarımında çerçevesiz tasarım kullanan iki model de multitouch yani çoklu dokunma özelliği ile kullanım deneyimini idealize eden imkanlar sunuyor. Ayrıca her iki model de 16 milyon renk sayısına ve kapasitif ekran özelliklerine sahip. Redmi Note 7 Corning Gorilla Glass 5 özelliği ile düşmelere karşı ekran dayanıklılığı sunuyor. Ayrıca 8.1 mm kalınlığı ile ergonomik bir kullanım sağlıyor. Kapak malzemesinin gradyan cam olması ve renklerinin parlaklığıyla tasarımına şıklık katan bu modelin kenarları ise dayanıklı ve zarif metalik görünümlü plastik malzemeden üretilmiş. Ayrıca bu modelin beyaz, kırmızı, mavi ve siyah renk seçenekleri bulunuyor. Bunun yanında Redmi serisi parlak ve değişen renkleri sayesinde dikkat çekici yönüyle tasarımına fark katıyor. In-Cell Touch ekran teknolojisi ile kaliteli görüntü deneyimi sunan Galaxy M20 model ise 8.8 mm kalınlığı ile zarif görünüşe ve rahat kullanıma sahip. Plastik kapak ve plastik tasarım çerçevesinin dayanıklı oluşuyla uzun ömürlü bir kullanım deneyimi sunuyor. Bu modelin trend renkler arasında olan siyah ve mavi renk seçenekleri bulunuyor. Mat renkleri ile Galaxy M20 sade bir tasarıma sahip. Her iki modelin de arka kapağında parmak izi okuyucusu bulunuyor. 186 gram ağırlığa sahip iki model de hafif kullanım sağlıyor. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.