Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Windows 10 hakkında bilmeniz gereken 7 şey

Windows 10 hakkında bilmeniz gereken 7 şey

Microsoft'un Windows 10'u ve diğer inovatif ürünlerini tanıttığı konferansın etkileri sürüyor. Windows 10 ne zaman çıkacak bilmiyoruz ama, Microsoft'un yeni ürünleri yoluyla kullanıcılarda oluşan "sıkıcı, beyaz yakalı görüntüsünü" değiştireceği kesin.

  • Ege Postası
  • 23.01.2015 - 16:24
 Microsoft, Çarşamba gecesi Redmond’daki genel merkezinde Windows 10’a dair detayların verildiği bir tüketici bilgilendirme organizasyonu düzenledi. Windows 10’un satışa çıkacağı tarih henüz belli değil ama, şirket yetkilileri 2015 yılı içinde piyasaya sürüleceğinin sözünü verdi.

Windows 10 ve Microsoft’un yeni ürünleri, piyasada ve kullanıcılarda ciddi bir heyecan yarattı. Tanıtılan yeni ürünler ile teknoloji daha da kişiselleşiyor. Artırılmış gerçeklik cihazı HoloLens ve Spartan adlı tarayıcının da tanıtıldığı duyuruda hem kullanıcıları, hem de piyasayı heyecanlandıran detaylar vardı. Şirket bu yenilikler sayesinde kullanıcılar nezdindeki "beyaz yakalı, iş odaklı, sıkıcı" görüntüsünü değiştirmeyi başaracak gibi görünüyor.

İşte Windows 10’un tanıtıldığı bilgilendirme organizasyonu hakkında bilmeniz gereken 7 şey:

1. Windows 10, 1 yıllığına bedava olacak

Konferansta konuşan Microsoft İşletim Sistemi Grubu Başkan Yardımcısı Terry Myerson, Windows 8.1 veya Windows 7 kullanıcılarının Windows 10’u ücretsiz edinebileceklerini söyledi. Kampanyanın Windows Phone kullanıcıları için de geçerli olduğunu kaydeden Myerson, bir yılın ardından kullanıcıların bu haklarını kaybedeceklerini vurguladı.

2. Internet Explorer’dan sonunda kurtuluyoruz

Sıkıcılığından bıktığımız, ama bazen de kullanmaya mecbur olduğumuz Internet Explorer artık miadını dolduruyor. Internet Explorer yerine Spartan adlı işletim sistemi geliyor. Google Chrome-vari olduğu söylenen Spartan’da, Chrome’un sayfaları işaretlemeye ve offline olarak okumaya yarayan Pocket uygulamasına benzer bir eklenti de bulunacak. Spartan'ın daha fazla güvenlik sunması da planlanıyor. Aynı zamanda Spartan üzerinde hem klavyeyle, hem de kalemle doğrudan not alma ve bunu arkadaşlarla kolayca paylaşma özelliği bulunacak.

3. Artırılmış gerçekliği uzaya taşıyan HoloLens’ler geliyor

Black Mirror dizisini andıran, bir yandan korkutup bir yandan da heyecanlandıran bir gelişme… Microsoft’un geliştirdiği HoloLens adlı artırılmış gerçeklik (augmented reality) gözlükleri, kullanıcıların gerçek hayatta holografik deneyimler tasarlamasını sağlayan bir dizi API içerecek. Windows 10 sayesinde evrensel uygulamalar hologram olarak çalışabilecek. Böylece, üç boyutlu hologramların fiziksel ortamda kullanılması da mümkün olacak.

Gözlükler hem günlük hayatta, hem de uzay araştırmalarında kullanılabilecek. NASA’yla anlaşan Microsoft, Mars gezegeninde yapılan araştırmalarda da bu gözlükten yararlanacak. HoloLens platformu, Oculus Rift ve Google Glass üzerinde de çalışabilecek.

4. Cortana PC’ye geliyor

Microsoft’un yapay zekaya sahip asistanı Cortana, PC’lere de geliyor. Tıpkı Apple’ın yapay zekaya sahip yardımcısı Siri gibi, Cortana da aynı anda pek çok internet sitesine göz gezdirerek, istediğimiz her konuda bize yardım edecek. Hem masaüstü bilgisayarlarda, hem de Spartan tarayıcıda çalışacak.

5. İşyerleri için dev tablet: Surface Hub

Microsoft, bu mega güncellemesinde işyerlerini de düşündü. Surface Hub adlı 84 inçlik bir tablet üreten Microsoft, bunların özellikle toplantı odalarında ve sunum yapılırken yararlı olacağını umuyor. Cihaz üzerindeki hareket sensörleri sayesinde, önünde duran kişinin hareketlerin algılayıp ekrana yansıtıyor. Windows’un tüm uygulamalarını kullanan cihaz, Skype’ı da destekliyor.

6. Windows 10 üzerinden Xbox Live’a da erişilebilecek

Bundan sonra hem Windows 10 üzerinden, hem de Xbox One oyun konsollarından, Xbox Live oyunlarına erişim sağlanabilecek. Oyun tutkunlarını birbirine bağlayacak Game DVR özelliği ile, oyuncular en iyi oyun anlarını kaydedebilecek ve yeni oyunları farklı cihazlar arasında arkadaşları ile paylaşabilecek. Oyuncular, mekan ve zamandan bağımsız olarak Xbox One konsollarından Windows 10 tabletlerine veya PC’lerine oyunlarını aktararak kendi PC’lerinden istedikleri an oynayabilecek.

7. Windows 10 ne zaman çıkacak bilmiyoruz

Bu biraz can sıkıcı bir durum tabii… Sen hem dünyayı ayağa kaldır, yıllar sonra über fantastik ürünlerle kullanıcıların aklını başından al, hem de neyi ne zaman satacağını açıklama… Windows 10 ne zaman çıkacak sorusunun cevabı ne yazık ki belirsiz. Tüketici bilgilendirme toplantısında, Windows 10’un “bu yılın sonlarına doğru” çıkacağı açıklandı. Muhtemelen Nisan ayında yapılacak “Windows Build” organizasyonunda, tarihler kesinleşmiş olur. (RADİKAL)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.