Dolar 32,5050
%-0.13
Euro 34,7748
%-0.26
Altın 2.426,300
%-0.16
Bist-100 9.682,00
%0.38

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Vizyondaki filmler

Vizyondaki filmler

İzmir sinemalarında vizyona giren filmler.

  • Ege Postası
  • 01.08.2014 - 11:01


EJDERHANI NASIL EĞİTİRSİN 2
Berk Adası'nda ejderha ve vikinglerin birleşmesinin üstünden beş yıl geçmiştir ve adada tam bir barış ve huzur atmosferi hakimdir. Astrid ve ekibi artık boş zamanlarını adanın yeni gözde oyunu olan ejderha yarışlarıyla geçirmekte ve kahramanlar yeni keşif gezilerine adım atmaktadırlar. Bu yolculuklardan birinde çok eski zamanlardan kalma buzdan gizli bir buzdan mağara keşfederler ve mağaranın içinde yaşayan yüzlerce vahşi ejderhayı böylece uyandırmış olurlar. Gizemli Dragon Rider'ın da büyük bir tehlike yarattığı bir savaş başladığında, iki kahramanımız Hiccup ve Toothless'a düşen barışı koruyup inandıkları şeyi savunmaları olur.
2010 yılında izleyiciyle buluşan 'Ejderhanı Nasıl Eğitirsin' filminin devam filmi olan yapıtta Hiccup ve ejderhasının macera dolu öyküsü, yeni karakterlerle kaldığı yerden devam edecek. Filmin yönetmenliğini ilk filmde olduğu gibi yine Dean DeBlois üstlenirken, Cressida Cowell'in romanından uyarlayan da yine yönetmenin kendisi.
 


KARANLIKTAN GELEN

Sessiz ve huzurlu bir banliyöde yaşamlarını sürdüren Daniel ve Lacey Barret mutlu ve sorunsuz bir ailedir. Güvenli ve huzur dolu yaşamları akıl almaz olaylara maruz kalmaya başladığında bu düzenlerine gölge düşer. Aileyi hedef alan rahatsız edici olaylar oğullarının odasında görünmeye başlayan bir yabancı siluetiyle başlar, ardından eve saldırmaya başlayan büyük kuş sürüleri ile devam eder. Aile kısa süre içerisinde ölümcül bir güç tarafından tehdit edildiklerinin farkına varır. Ne var ki çevrelerini bu tehdide ikna etmeleri mümkün olmaz. Şimdi kendi hayatlarını kendi başlarına kurtarmak için mücadele zamanıdır. 
Yönetmenliğini ve senaryo yazarlığını Scott Stewart'ın yaptığı filmin başrollerinde Keri Russel ve Josh Hamilton yer alıyor.



KAHRAMAN İKİLİ

Free Birds, özgürlükleri için menülerden hindi yemeğini kaldırma amacıyla bir araya gelen ve zamanda yolculuk yapan iki hindinin eğlenceli öyküsünü konu ediniyor. Reggie son derece mutlu ve sorunsuz bir hayat sürerken kendisini yılbaşı ziyafeti için Beyaz Saray'da hazırlanırken bulur. Bir gün Jake isimli başka bir hindi tarafından kaçırıldığında ise orada bulunmasının asıl nedenini öğrenir. Reggie, yemek masasının onur konuğu olmaktan ziyade masanın sıradan yemeklerinden biri için kullanılacaktır. Reggie ve Jack kafa kafaya verip devasa binadan kaçmaya karar verirler, bu sırada da evin bir köşesinde yer alan hükümete ait gizli bir labaratuarla karşılaşırlar. Labaratuarda bulunan zaman makinesi onları 1621 yılına, yılbaşında ilk kez fırında hindi yapıldığı tarihe götürür.
Filmin Türkçe seslendirmesinde Hindi Reggie'ye ünlü şarkıcı Murat Boz hayat verirken, Jack'i ise deneyimli dublaj sanatçısı ve oyuncu Uğur Taşdemir seslendiriyor.  
 


HERKÜL : ÖZGÜRLÜK SAVAŞÇISI
Radical Studio’nun çok sevilen ve daha önce çizgi film ve televizyon dizisi olarak uyarlanan “Hercules: The Thracian Wars” grafik romanı temel aksiyonu filminin yönetmenliğini Brett Ratner üstleniyor. Oyuncu kadrosunda Ian McShane, Dwayne Johnson, Rufus Sewell Joseph Fiennes, Rebecca Ferguson, Aksel Hennie ve John Hurt gibi birbirinden ünlü isimleri barındıran filmin senaryosunda ise Ryan Condal ve Evan Spiliotopoulos’un imzası olacak. 
Yapımcılığını Paramount Pictures ve Metro-Goldwyn-Mayer Stüdyoları'nın beraber üstlendiği filmde doğa üstü güçlerin hakimiyetinden ziyade, daha mantıklı bir dünyada geçmesi planlanıyor.
 


TRANSFORMERS 4 : KAYIP ÇAĞ

Autobot ve Decepticon'lar arasında yaşanan son savaşın ardından dört yıl geçer. Savaşta Chicago şehri yerle bir edilmiş ve binlerce insan öldürülmüş olsa da dünya ve insanlık büyük bir tehditten kurtulmuş olur. İnsanlık yaralarını sarmaya çalışırken Amerikan hükümeti de Autobotlar ile arasındaki ilişkiye iyice koparmış, hatta hayatta kalanları yok etmeleri için CIA'de özel bir birim dahi kurulmuştur. Teksas'ta kendi halinde bir tamirci olan Cade Yeager, eline geçen hasarlı bir kamyoneti, parçalarını satma umuduyla kabul eder. Ne var ki bu kamyonetin yaralı bir Optimus Prime'dan başkası olmadığını anlaması uzun sürmez. Optimus Prime'dan aldıkları sinyallerle yola çıkan CIA ajanlarıyla başının derde girmesi de çok yakındır. Cade Yeager bir şekilde Optimus Prime'ı Chicago'ya ulaştırmak ve diğer Autobotlar ile iletişime geçmesini sağlamak zorundadır. Zira dünyayı tehdit eden güçlü bir düşman yola çıkmak üzeredir. Optimus Prime ve Autobotlar, Cade Yeager başta olmak üzere kendilerine destek olan insan topluluğunun yardımıyla başlarına gelen en korkutucu düşmanla yüzleşmek zorundadır...
Ehren Kruger'ın senaryosunu kaleme aldığı, yönetmenliğini ise bir kez daha Michael Bay'in üstlendiği filmin başrollerinde Mark Wahlberg, Nicola Peltz ve Jack Reynor yer alıyor.



GALAKSİNİN KORUYUCULARI
Kendisine Star-Lord lakabını takan maceracı Peter Quill, esrarengiz bir küreyi çalınca güçlü, hırslı ve ihtiraslı bir kötü adam olan Ronan'la başı derde girer. Ronan'ın tek amacı küreyi ele geçirmektir ve bu hayali tüm evreni tehdit altına alabilir. Quill, ondan kurtulmak isterken bir anda kendisini birbiriyle hiçbir ilgisi olmayan uyumsuz bir ekibin içerisinde bulur; tehlikeyi yok etmek isteyen Star-Lord, silahlı bir rakun olan Roket, Rakun’un  yoldaşı olan ağaç kılıklı Groot, ölümcül yeşil kadın Gamora ve gözünü intikam hırsı bürümüş Yokedici Drax ile işbirliği içerisine girer. Galaksinin Koruyucuları olarak anılan bu beşli, evren için gerçekten tehlike arz eden bu kürenin gücüne ve peşindeki düşmanlarına karşı ne yapacaktır' 
Marvel'ın "Guardians Of The Galaxy" adlı çizgi romanından uyarlanan filmin yönetmenliğini Slither ve Super filmlerinin yönetmeni James Gunn üstlenirken başrol ve seslendirme kadrosunda Chris Pratt, Vin Diesel, Bradley Cooper ve Zoe Saldana gibi isimler bulunuyor



CESUR ZEBRA
Khumba, vücudunun sadece ön bölümünde zebra çizgileri olan ve zebra çizgilerine takıntılı bir sürüde doğan talihsiz bir hayvandır. Küçük zebra, kısa süre içerisinde bu haberin duyulmasıyla lanetli olarak addedilir. Sürüdeki diğer zebralara göre, yaşadıkları Great Karoo'da meydana gelen ve tüm canlı yaşamını tehdit altına alan susuzluk Khumba'nın yüzündendir. Zira bu bölgeye çok uzun zamandır yağmur yağmamaktadır. Söylentiler hızla yayılır ve artık sürünün lideri olan öz babası dahi Khumba'nın lanetli olduğuna ve bölgeyi terk etmesi gerektiğine karar verir. Baskılara karşı koyma gücü olmayan Khumba, kaybolan diğer çizgilerini bulmak için cesaret gerektiren bir yolculuğa çıkacaktır. Bu yolculuk esnasında kendisine yardım etmeye çalışan ilginç karakterlerle tanışsa da Phango isimli kötücül leoparla karşılaşması işleri bir hayli zora sokacaktır.



MAYMUNLAR CEHENNEMİ : ŞAFAK VAKTİ
Genleri değiştirilmiş, isyancı maymun Caesar'ın kaçışının üzerinden on sene geçmiştir. Genetik evrim geçirerek daha da zekileşen Caesar, kendisi gibi oldukça akıllı olan diğer maymunlarla birlikte büyük bir maymunlar ordusu kurmayı başarmıştır. Caesar'ın önderlik ettiği bu maymunlar 10 yıl öncesinde yayılan ölümcül bir virüs salgınından kurtulmayı başaran bir grup insanla karşı karşıya gelir. Ve her iki türün de tek bir amacı vardır, yeni dünya düzenini oluşturan ve söz sahibi olan tür olmak! Yönetmenliğini Matt Reeves'ın üstlendiği filmin senaryosu ise Rick Jaffa ve Amanda Silver'a ait. Başrol Andy Serkis'in yanı sıra bu filmin kadrosunda Jason Clarke, Gary Oldman, Keri Russell, Toby Kebbell, Kodi Smit-McPhee, Enrique Murciano, Kirk Acevedo, Karin Konoval ve Judy Greer yer alıyor.



KIŞ UYKUSU
Aydın emekli bir tiyatrocudur; oyunculuğu bıraktıktan sonra Kapadokya'ya babasından yadigar kalan butik oteli işletmek için geri döner. Aydın o günden sonra başlayan kış uykusu bu gözlerden ırak otelin içerisindeki gündelikleriyle, kah yerel bir gazeteye köşe yazıları yazarak kah her zaman niyetlendiği ancak bir türlü başlayamadığı tiyatro tarihi kitabını yazmayı düşünerek geçer. Tüm bu süreçte hayatında iki kadın vardır: Kendisine her anlamda uzak ve soğuk davranan genç karısı Nihal ve boşandıktan sonra yanlarına taşınan kız kardeşi Necla... Kışın bastırması ve artan kar yağışı bu küçük taşrada en çok Aydın'ın sinirlerine dokunur ve onu uzaklara gitmeye teşvik eder... 
Türk sinemasının Cannes tescilli, bol ödüllü yönetmeni Nuri Bilge Ceylan'ın Bir Zamanlar Anadolu'da filminden sonra hayata geçirdiği ve Cannes'da büyük ödül Altın Palmiye'ye layık görülen son filmi olan Kış Uykusu'nun başrolünde Haluk Bilginer yer alırken kadroda kendisine Demet Akbağ, Melisa Sözen, Ayberk Pekcan, Serhat Kılıç, Tamer Levent, Nejat İşler ve Nadir Sarıbacak eşlik ediyor. 
 


AYNI YILDIZIN ALTINDA

16 yaşındaki Hazel üç yıldır tiroid kanseriyle boğuşmaktadır ve kanser akciğerlerine de sıçradığı için yanında bir oksijen tüpüyle gezmektedir. Kanserli hastalar için oluşturulan destek grubunun bir terapi seansı esnasında Augustus isimli bir gençle tanışır. Augustus da beyin tümörüyle savaşmış ve bu yolda bir bacağını kaybetmiştir. İkili birlikte zaman geçirdikçe birbirlerine aşık olurlar. Akciğer tedavisi için hastaneye yatırılan Hazel'ın yanından bir an dahi ayrılmayan Augustus, sevgilisinin çok istediği bir hayali gerçekleştirmek için onunla birlikte yola çıkar. Planlarına göre Amsterdam'a gidecek ve Hazel'ın en sevdiği yazar olan Peter Van Houten'i bulmaya çalışacaklardır...
Josh Boone’un yönetmenliğini üstlendiği film, John Green’in romanından Scott Neustadter ve Michael H. Weber tarafından uyarlandı. Filmin başrollerindeyse Shailene Woodley, Ansel Elgort ve Willem Dafoe yer alıyor.



TOPRAĞA UZANAN ELLER
Sekiz yaşındaki Toprak, Çukurova'ya mevsimlik işçi olarak giden bir ailenin çocuğudur. Kendisinden büyük olan kız kardeşi Zehra henüz 15 yaşındayken kendinden yaşça büyük bir adamla sözlendirilirken, küçük kız kardeşi Zeliha küçük yaşta geçirdiği çocuk felci hastalığı nedeniyle gözlerini kaybetmiştir. Zeliha, daha önce hiç gelmediği Çukurova'ya kendisine bakan babaannesinin ölümü nedeniyle ilk kez gidecektir. Yaşından olgun davranan Toprak ise son derece zorlu şartlar altında geçen bu çalışma sürecini, kardeşi Zeliha için büyüleyici bir masal tasviriyle anlatmaya başlar. Henüz gitmedikleri Çukurova, Zeliha'nın gözünde bir masal diyarından farksızdır artık. Zamanla Toprak da bu masalsı gerçekliğin cazibesine kapılmaya başlar. 
Ömer Can'ın yönetmenliğini yaptığı filmin oyuncu kadrosunda Şerif Sezer, Nail Kırmızıgül ve Demet İyigün gibi isimler yer alıyor.



ARINMA GECESİ : ANARŞİ
Yılda sadece bir gece boyunca tüm suçların serbest olduğu bir dünyada geçen film, Arınma Gecesi öncesi çocuklarıyla birlikte eve dönen bir çiftin gerilimini beyazperdeye taşıyor. Güvenli evlerine ulaşmaya çalışan ailenin benzini yolda biter. Tam da bu esnada oğlunu öldüren adamdan intikam almak için Leo sokaklara çıkmıştır. Bir anne ise kızıyla birlikte yağmalanan evinden canını zor kurtarır. Los Angeles.'ın bu en haşin gecesinde hayatta kalmaya çalışan 5 kişinin yolu kesişecektir...
Birincisi 2013 sonbaharında vizyona giren Arınma Gecesi (The Purge) filminin ikincisinin de yönetmenliğini ve senaristliğini yine James DeMonaco üstleniyor.



RECEP İVEDİK 4
Şahan Gökbakar'ın televizyon için yarattığı ve ardından maceralarını sinemaya uyarlamaya devam ettiği Recep İvedik, üç filmlik serisine bir film daha ekliyor. Çekimleri Maldivler'de tamamlanan filmde, Recep İvedik'in Maldivler'deki serüvenine tanık olacağız. Recep İvedik, mahallesindeki çocuklardan kurulu futbol takımının antrenörüdür. Ancak düzenli olarak idman yaptıkları araziyi sermaye sahibi biri satın alacaktır. Recep'in ise buna izin vermeye niyeti yoktur. Recep'e göre araziyi kurtarmanın tek yolu para bulup kendisinin satın almasıdır. Bulabildiği tek çözüm ise Survivor'a katılıp büyük ödülü kazanmaktır. Recep, burada Karayip korsanlarıyla karşılacak ve macera kaldığı yerden devam edecek.
Çamaşırhane prodüksiyon şirketinin yapımcılığını üstlendiği filmin yönetmen koltuğunda bir kez daha Togan Gökbakar yer alırken, senaryosu Şahan Gökbakar'a ait.



SİNYAL

Üniversite birinci sınıf öğrencisi olan Nick ve Jonah bilişim teknolojisinde uzmanlaşmaya çalışmaktadır. Diğer yandan da hackerlık en büyük tutkularıdır. Nick'in kız arkadaşı Hailey, 1 yıllığına başka bir üniversitede okumaya gidecektir. Nick ve Jonah, onu yeni üniversitesine kendileri götürmeye karar verirler. Bunu yaparken de biraz gezme şansları olacaktır. İki kafadarın peşinde olan ve Göçmen lakabını kullanan bir hacker vardır. Ve yolculuk sırasında da onları rahat bırakmamakta kararlıdır. Nick ve Jonah, Göçmen'in yerini nihayet tespit eder. İkili, onu görmek için adeta yanıp tutuşmaktadır. Sonunda Göçmen ile çölde yüzleştiklerindeyse sonuç korkutucu olur. Nick, Jonah ve Hailey, uyandıklarında kendilerini bir tür hapishanede bulurlar. Buraya nasıl geldiklerini ya da neden tutsak olduklarını anlamaya çalışırlarken aslında çok daha büyük bir tablonun parçası olduklarını fark ederler.



MUSKA

Popüler bir dergide kadın-erkek ilişkileri üzerine köşe yazıları yazan Celal, özel hayatında çapkınlığından dolayı biraz sıkıntıdadır. Zira sevgililerini sıklıkla aldattığı için kapı dışarı edilir. Dergiden ödemesini alamadığı için de beş parasız kalmıştır. Sevgilisinin evinden kovulunca kalacak yeri olmadığı için iş arkadaşının da yardımıyla büyük bir konakta pansiyoner olur. Fakat oldukça kasvetli ve metruk görünen bu konağı Celal'in gözü pek tutmaz. Kendi halinde yaşlı bir kadın gibi görünen ev sahibi Aliye Hanım'da bir gariplik vardır. Celal kabuslar gördüğü birkaç gecenin ardından evden ayrılmak istese de, diğer pansiyoner Yasemin onu kalması konusunda ikna eder. Oysa Celal, aslında nasıl bir belaya doğru sürüklendiğinden haberdar değildir... 
Muska'nın yönetmen koltuğunda, televizyon sektöründen sonra ilk uzun metrajlı işine imza atan Özkan Çelik yer alıyor. Filmin kadrosunda ise Tanju Tuncel, Sezgin Erdemir ve Aslı Şahin öne çıkan isimler. 
 


İKSİR
Keremcem ve Buse pek çok kardeş gibi hiç anlaşamayan ve sürekli didişen bir ikilidir. Dedeleri ise anlaşamamalarına çok üzülür. Yalnız bu dedenin bir farkı vardır, iki kedi, bir köpek ve bir horozla yaşayan dedeleri, kendi icat ettiği bir iksir sayesinde tüm hayvanlarla konuşabilmektedir!  Keremcem ve Buse'nin kavga etmemesi için bir plan yapan dedeleri, hayvanlarını bir hafta sonu için emanet eder. İki kardeş istemeyerek olsa mecburen kabul ederler ama başlarına gelecek maceralardan hiç haberleri yoktur! 
Başrolünde sevilen şarkıcı Keremcem ile Cansu Tosun'un yer aldığı film, Türkiye sinemasında bir ilke imza atıyor. İlk kez gerçek kişiler ve animasyon karakterlerinin aynı filmde yer aldığı yapım, sinemamızda daha önce denenmemiş olanı uyguluyor. Tamamen Türkiye yapımı olan ve animasyon çalışmaları bir yıllık bir çalışma sürecinde tamamlanan ''İksir''in diğer önemli rollerinde Oğuz Oktay, Seda Güven, Bülent Şakrak ve Bülent Çolak gibi deneyimli isimler yer alıyor.



İTALYA TATİLİ

1980'li yılların en popüler müziklerini kendisine fon olarak seçen film, günümüz İtalyasında şirin bir sahil kasabasında geçiyor. Maddie yakışıklı sevgilisi Raf ile evlilik hazırlıkları yapmaktadır. Düğüne kız kardeşi Taylor'ı çağıran Maddie'nin büyük bir sırdan ise haberi yoktur. Maddie, Raf ile ateşli bir yaz aşkı yaşamış ve onun hayatında duygusal olarak derin iz bırakmıştır. Puglia'da yapılacak düğüne geldiğinde öğrendiği bu gerçekle epey sarsılır. Üstelik Maddie, çalkantılarla dolu aşk hayatına Raf ile evlenerek nihayet noktayı koyacağına inanıyordur... Yönetmenliğini Max Giwa ve Dania Pasquini ikilisinin paylaştığı filmin senaryosu Joshua St Johnston'a ait. Romantik komedinn kadrosunda ise Greg Wise, Leona Lewis ve Adrian Palmer isimleri yer alıyor.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.