Dolar 32,2020
%-0.22
Euro 35,0069
%-0.22
Altın 2.498,740
%1.32
Bist-100 10.644,00
%3.14

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Villalara değen yandı

Villalara değen yandı

İzmir İl Genel Meclisi Başkanı Serdar Değirmenci Şubat ayı son oturumunda Türkiye gündemine oturan Urla’daki kaçak villalar hakkında konuştu. Başkan Değirmenci, Urla Zeytineli Hacılar Koyu’nun ve etrafının 1995 yılından bu yana 1. Derecede sit alanı olduğunu belirterek, “Bu koydaki villalar kaçak ve ruhsatsızdır. İl Encümeni bu villalar için yıkım kararı almıştır. Yıkım kararına karşı, villa sahipleri İdare Mahkemesine dava açmış, İzmir 4. İdare Mahkemesi ise Danıştay’a temyiz yolu açık olmak üzere ret etmiştir. Konu halen Danıştay aşamasındadır” dedi.

  • Ege Postası
  • 07.02.2014 - 16:18
İZMİR-Değirmenci Şubat ayı son oturumunda Türkiye gündemine oturan Urla’daki kaçak villalar hakkında konuştu.Sit ile ilgili karar veren bakanlığın değiştirildiğini söyleyen İl Genel Meclisi Başkanı Serdar Değirmenci, “Kültür ve Turizm Bakanlığının yetkisinde olan Tabiat varlıkları ve doğal sit alanları çevre koruma bölgelerinin tespiti yetkisi Çevre ve Şehircilik Banlığına verilmiştir. Bu kapsamda Tabiat Varlıkları Merkez ve Bölge Komisyonları kurulmuştur. Bu kurullar sit alanlarını belirleyecek, mevcut alanları da derecelendirecektir. Bahse konu olan Urla Zeytineli Koyundaki alan hakkındaki kararları 1 nolu Tabiat Varlıkları Koruma Komisyonu karar verecektir” diye konuştu.

Villalara değen yandı
Villa sahiplerinin 1. Derece sit alanını 3. Sit alanına çevirebilmek için mahkemeden sonuç alamayınca yeni kurulan 1 nolu Komisyona başvurduklarını söyleyen İl Genel Meclis Başkanı Serdar Değirmenci, “Para cezası ve yıkım kararı için karar alan bu konuda yıkım paralarını da ilgili ilçelere gönderen İl encümeninin de başı zamanın İzmir Valisi Cahit Kıraç apar topar Diyarbakır’a tayin edilmiştir.
Bu ve bunun gibi kararlara direnen Kültür Bakanlığının önce elinden etkisi alınmış sonra zamanın Kültür ve Turizm Bakanı Bakanı Ertuğrul Günay görevden alınmıştır. Konu İzmir Çevre ve Şehircilik Müdürlüğüne geldiğinde bu konuya mesafeli duran henüz 6 aylık müdür Fethi Şahinoğlu da görevden alınmıştır. Yani bu villalara değen her bürokrat yanmıştır” dedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanının kararı ne olacaktı?
Meclis Başkanı Serdar Değirmenci, İzmir Çevre ve Şehircilik Müdürlüğüne yeni atanan Selahattin Varan’a hoş geldin diyerek cevaplaması için sorular sordu. Değirmenci; 1-İzmir 1 Nolu Tabiat Varlıkları Koruma Bölge Komisyonu bahse konu olan alanın 1. Dereceden 3. Derece sit alanına dönüşmesi için karar almış mıdı? 2-Bu kararı almışsa hangi gerekçelerle almıştı? Bu kararı alırken bu karara gerekçe olan raporları hazırlayan bilirkişiler kimlerdi? Bu komisyon kimlerden teşekkül etmektedi? 3-Bu karar alındıysa onay için Çevre ve Şehircilik Bakanlığına gidecektir. Önceki Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, ‘Başbakan emretti biz yaptık. Soruşturma dosyasında yer alan ve onaylanan imar planlarının büyük bir bölümünü sn başbakanın talimatıyla yaptım’ demişti. Yeni Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce aynı yoldan mı gidecektir'” diye sordu.

Hazine arazisindeki yapılar yıkılacak mı'
Başkan Değirmenci öte yandan Defterdarlık Milli Emlak Dairesi başkanlığına, “Mülkiyeti Maliye Hazinesi adına kayıtlı bulunan 1819 nolu parsele ilişkin olarak, parsel üzerinde yer alan ruhsatsız yapıların yıktırılması hususu 775 sayılı kanun gereği 16.04.2012, 19.03.2013 ve 23.05.2013 tarihli yazılarımız ile Defterdarlık Milli Emlak Dairesi Başkanlığı’na bildirilmiştir. Bu konuda ne gibi işlemler yaptını? İzmir ve Türkiye Kamuoyu bu soruların cevabını merak ediyor” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.