Dolar 32,5462
%0
Euro 34,8303
%-0.1
Altın 2.430,280
%0.01
Bist-100 9.720,00
%0.78

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Vekillerden sosyal medyada ilginç tepkiler:'Nerdesin Aşkım''

Vekillerden sosyal medyada ilginç tepkiler:"Nerdesin Aşkım'"

Onur Yürüyüşü'ne yapılan polis müdahalesine sosyal medya üzerinden tepkiler artmaya devam ediyor. Polis müdahalesine CHP ve HDP İzmir il başkanları sert tepki gösterirken, bazı HDP'li ve CHP'li vekillerin sosyal medya hesaplarından attıkları destek tweetleri dikkat çekti. İzmir Kent Konseyi LGBTİ (lezbiyen, gey, biseksüel, transseksüel, interseks)Çalışma Grubu adına konuşan ve yürüyüşte polis müdahalesine maruz kalan Selda Şenol ise olay sırasında yaşadıklarını anlattı. Vekillerden sosyal medyada ilginç tepkiler:

  • Ege Postası
  • 29.06.2015 - 13:15
EDA EBRU NANECİ/HABER SERVİSİ - Beyoğlu'nda Onur Haftası kapsamında, yapılması planlanan LGBTİ Onur Yürüyüşü için toplanan gruplara gelen polis mühadalesine İzmir'den ilk tepki geldi. CHP'li ve HDP'li vekillerin zincir oluşturduğu yürüyüşle ilgili konuşan HDP İzmir İl Başkanı Cavit Uğur, CHP İzmir İl Başkanı Bedri Serter ve Siyah Pembe Üçgen Derneği'nden İzmir Kent Konseyi LGBTİ Çalışma Grubu adına Selda Şenol yapılan müdahaleyi kınadı. 

UĞUR: AK LGBTİ VAR DEDİLER AMA...
HDP İzmir İl Başkanı Cavit Uğur, dün Taksim'de polis müdahalesinin siyasi bir saldırı olduğunu söyledi.  AK Parti'nin kendi dışındaki bütün farklılıkları yok saymaya dönük bir şekilde hareket ettiğini belirterek, "AKP hükümeti kendi dışındaki bütün farklılıkları yok saymaya dönük uygulamaları tekçi, asimilasyoncu, faşist saldırıların son halkasını dün eklemiştir. Sözüm ona kendisi de AK LGBTİ var diye, LGBTİ bireylerini sahiplendiğini söylediği halde iki yüzlü bir politika olduğu dün Taksim'de ortaya çıkmıştır. Taksim'de insanlar her zaman kendi renklerini söyledikleri demokratik bir gösteri hakkını kullanmışlardır. Bir farkındalık yaratmak açısından kendisini son derece önemliydi ama tahammülsüzlük bir kez daha açığa çıktı. Kabul edilemez" dedi. 

UĞUR: BU SALDIRILARI PROTESTO EDİYORUZ
Toplumsal farkındalık yaratmak için Onur Yürüyüşlerinin yapılması gerektiğini vurgulayan Uğur şunları söyledi: "Aslında beklemediğimiz bir durumdu. Ramazan bahane edilerek aslında böyle bir saldırı gerçekleştirilmiştir. LGBTİ bireyleri toplumun dezavantajlı bireyleridir. Toplumsal farkındalık yaratma açısından onur yürüyüşleri yapılmalıdır. Beyaz Saray bile Onur yürüyüşünden dolayı gökkuşağı renklerine bürünmüştür. Amerika'da bu varken bizim ülkemizin AKP hükümeti dolayısıyla muhafazakarlaştırıldığı, tekleştirilmeye çalışıldığı ve toplumun ezilen kesilenlere baskının aslında hükümet eliyle yapıldığının aslında göstergesidir. Bu saldırıları protesto ediyoruz. Partilerin siyaseten bunu savunmak tutarlılık gerektirir AKP çıkarına uygun davrandığı için bunu yapıyor. AKP'ni hiçbir politikasının iç tutarlılığı yoktur. Onun tek tutarlığı kendine müslüman, kendine demokrat bir siyasettir. Onun için 7 Haziran'da ders almışa benziyor halk bunun söylemiştir." 

SERTER: ESEFLE KINIYORUM
CHP İzmir İl Başkanı Bedri Serter, yapılan müdahaleyi  esefle kınadıklarını belirterek, "Böyle bir yürüyüşe polisin müdahalesi uygun değildi.Sonuçta insanca bir yürüyüş düzenlendi.Tüm dünyada kutlandı ama bir tek Türkiye'de böyle bir müdahale yaşandı.İnsanca düzenlenen bu yürüyüşe yapılan müdahaleyi esefle kınıyorum" diye konuştu. 

LGBTİ ÇALIŞMA GRUBU'NDAN ŞENOL YAŞADIKLARINI ANLATTI 
Siyah Pembe Üçgen Derneği'nden İzmir Kent Konseyi LGBTİ Çalışma Grubu adına Selda Şenol ise Taksim'deki yürüyüşte zor anlar yaşadıklarını söyledi. HDP ve CHP milletvekilleri sayesinde alana inebildiklerini ifade eden Şenol, "Organizasyonu yapanların engellemeye dair bilgisi varmış. Fakat korteji yapan arkadaşlarla bu bilgi paylaşılmadı. Biz planladığımız gibi yürüyüşümüzü yaparken sokak aralarında sıkıştırıldık. Devlet eliyle şiddet böyle bir organizasyonda bir ilkti. Polis biber gazı, plastik merminin yanı sıra TOMA’yla üstümüze su fışkırttı.  Ellerinde Türk bayraklarıyla beraber sivil halk da bize saldırdı. Herhangi bir acıma ve iyi niyet yoktu. CHP ve HDP milletvekilleri sayesinde alana inebildik. Yine o vekiller sayesinde arkadaşlarımızı mahsur kaldığı yerlerden çıkarabildik. Ramazan ayı bahane edilerek, sözde ahlak timsali kimseler tarafından böyle bir saldırıya uğradık.  Orada konuşulanlardan biri de şuydu; galiba ikinci bir gezi geliyor… Çünkü 3’üncü katta duranlara bile isabet edilerek plastik mermi atıldı. Gerçekten dün ikinci bir gezi doğabilirdi" şeklinde konuştu. 


VEKİLLER SOSYAL MEDYADAN DESTEK VERDİ 
LGBT Onur Yürüyüşü’ne CHP İzmir Milletvekilleri sosyal medya üzerinden destek vererek, polis müdahalesini kınadı. CHP İzmir Milletvekili Zeynep Altıok Akatlı kendi sosyal medya hesabından “Rengarenk bayraklarla neşe içinde yürüyen insanlara saldırmak neden'” tweet’ini attı. Özcan Purçu ise “Nerdesin aşkım” tweet’i ile dikkat çekti. 
İŞTE O PAYLAŞIMLAR;  
CHP İzmir Milletvekili Zeynep Altıok Akatlı:

Yine tahrik oldular! Gerekçe "ramazan hassasiyeti" Çocuktan tahrik ol baş ört fikirden tahrik ol adam yak lgbt den tahrik ol mermiyle saldır
NEDE? Rengarenk bayraklarla neşe içinde yürüyen insanlara saldırmak NEDEN!'!
#SavaşaHayır derken eşit, kardeşçe ve barış içinde bir yaşam için #OnurYürüyüşü nü selamlıyorum #LoveWins #Pride2015
CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu:
Nerdesin aşkım :) #OnurYuruyusue #OnurHaftasi
 Ayrımcılığa uğrayan, ötekileştirilen, yoksullaştırılan,
şiddetle susturulmaya çalışan herkesin yanında olacağım.
CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan:
Kıblemiz insan! İnsanı savunmak özgürlükleri savunmakla başlar.
HDP İzmir Milletvekili Ertuğrul Kürkçü:
Her yer onur... Taksim'den Firuzağa'ya!

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.