Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Veda değil,vefa

Veda değil,vefa

Ömürlerini bilime ve öğrencilerine adayan 2 öğretim üyesi,emekli olsalar da,arkadaşları onların hep yanlarında olmasını istedi.Bölüm Başkanı Prof.Dr.Ertuğ Öner, “Hocalarımızın ayrılığı sadece kağıt üstündedir.Hocalarımızın fakültemize de,bölümümüze de katkıları çok büyüktür.Biz ayrılamayız.”dedi.

  • Ege Postası
  • 14.06.2013 - 15:56
İZMİR- Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Coğrafya Bölümü emekli Öğretim Üyeleri Prof.Dr.Asaf Koçman ve Prof.Dr.İlhan Kayan için birer anı kitabı yazan bölüm başkanı ve öğretim üyeleri,düzenledikleri “Buluşma Günü”nde kitaplarını takdim ederek,bölüme, ve bilim dünyasına katkılarından dolayı ayrı ayrı teşekkür ettiler.Prof.Dr.Ertuğ Öner, “Bu toplantı bir veda değil vefa toplantısıdır.Hocalarımızdan hiç ayrılmayacağız” dedi.
Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Coğrafya Bölümü emekli öğretim üyeleri Prof. Dr. Asaf Koçman ve Prof. Dr. İlhan Kayan’ a hazırlanan armağan kitapları Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Atilla Silkü tarafından takdim edildi.Toplantıya Rektör Yardımcısı Prof.Dr.Semih Ötleş ve Genel Sekreter Prof.Dr.Bülent Özkan da katıldı.
2006 yılında emekli olan Prof. Dr. Asaf Koçman ve geçtiğimiz şubat ayında emekli olan Prof. Dr. İlhan Kayan için Ege Üniversitesi Coğrafya Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ertuğ Öner’in editörlüğünü yaptığı armağan kitapları Edebiyat Fakültesi sergi salonunda düzenlenen buluşma gününde kendilerine hediye edildi.

BAŞARI DOLU HAYATLAR

Prof. Dr. Asaf Koçman “ 68 yıllık hayatımın 40 yılını devlet hizmetinde geçirdim. Bunun 27 yılı Ege Üniversitesi’nde geçti. Hala unutulmadığımı görmek beni çok duygulandırdı” dedi.
Prof. Dr. İlhan Kayan ise “ 53 yıllık akademik hayatımın yaklaşık 30 yılı bu çatı altında geçti. İdari görevlerim olmasaydı çok daha faydalı bir insan olabilirdim. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.
Prof. Dr. Koçman’ ın tıp doktoru oğlu Yrd. Doç. Emre Koçman “ Babam yalnızca benim babam değil tüm öğrencilerin babası olmuştur. Babamın en büyük eseri benim ve bunu ilerleyen zamanlarda da göstereceğim” dedi.
Türk Coğrafya Kurum Başkanı Yrd. Doç. Dr. T. Ahmet Ertek “Bilime olduğu kadar kurumuza da çok katkı sağlayan bu iki güzide hocamıza çok teşekkür ediyorum” dedi.
Her iki profesöründe buluşma gününe katılamayan eski çalışma arkadaşlarının gönderdiği mektupların okunmasının ardından program son buldu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.