Dolar 32,3270
%0.24
Euro 35,0727
%-0.14
Altın 2.298,020
%0.9
Bist-100 8,99
%2.04

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Ve sendika grev tarihini ilan etti: İzmir'de hayat duracak!

Ve sendika grev tarihini ilan etti: İzmir'de hayat duracak!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde yaşanan toplu sözleşme krizi nedeniyle belediye personeli 23 ya da 24 Temmuz’da greve çıkıyor. Aileleri ile birlikte kitlesel bir yürüyüş gerçekleştiren İZENERJİ işçilerinin grevine Büyükşehir Belediyesi ve diğer ilçe belediyelerinde personel de destek verecek. Ve sendika grev tarihini ilan etti

  • Ege Postası
  • 02.07.2015 - 10:57
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde 3 bin 600’e yakın İZENERJİ A.Ş. çalışanını ilgilendiren toplu sözleşme sürecinde uzlaşma sağlanmaması üzerine grev duyurusu yapan sendika son kez alanlara indi. Büyükşehir Belediyesi’nde çalışan binlerce işçi yanlarında aileleri ile birlikte Basmane Meydanı’ndan Konak’a yürürken, DİSK Genel-İş Sendikası beklenen grev tarihini açıkladı.
 
“YAŞANACAK ŞEHİRDE YAŞANACAK ÜCRETLER İSTİYORUZ”
Basmane’den sloganlar ve ıslıklar eşliğinde yürüyen 5 bine yakın işçi Büyükşehir Belediyesi önünde bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Eylemde İZENERJİ işçilerine seslenen DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, “Biz toplumsal muhalefetin öncüsüyüz. Sizin mesajınızı tüm İzmir’e veriyorum. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin bir mesajı var. “Yaşayan şehir yaşanacak şehir. Buradaki arkadaşlarımız da yaşanacak bir ücret talep ediyor. Onun için buradayız” dedi.
 


“SORUMLUSU BİZLER DEĞİLİZ”
İZENERJİ işçilerinin örgütlü bulunduğu DİSK Genel-İş Sendikası  2 No’lu Şube Başkanı Taner Şanlı, “Yaşanabilir bir hayatın kavgasını veriyoruz. Bu ülkenin her karışında emek veren, bu ülkeyi yaşanabilir bir hale getiren emekçileriz. Bu ülkede artık geleceğimize ümitle bakmak istiyoruz. Emeklerimizin karşılığı ve yaşanabilir ücretler istiyoruz. Ama ne yazık ki bizim seçtiklerimiz bunun farkında değiller. Biz ekmek kavgası veriyoruz. Birlikte bu sürecin grevsiz tamamlanması için bütün mücadeleyi verdik, vermeye de devam edeceğiz. Eğer şartlar grevi mecbur kılarsa, bunun sorumlusu bizler değiliz. İzmir’de yaşayanlar mağdur olacaksa sorumlusu biz olmayacağız. Bizim hiç kimsenden sakladığımız bir şey yok. Kavgayı birlikte vereceğiz. Grev artık kaçınılmaz olmuştur” dedi.

“GREV KAÇINILMAZDIR”
Son görüşmelerin ardından işçi ücretlerine yüzde 13’lük zam önerildiğini belirten Şanlı, belediye yönetimine “Gelin inat etmeyin” diye seslenerek, “Biz hakkımızı hukukumuzu anlatamıyorsak, samimiyetimizi anlatamadıksak bu da bizim suçumuz olsun. Gelin birlikte karar alalım. Bizler emek için, barış için, demokrasi için mücadele veriyoruz. Bu süreçte patron olan işçilerdir, işçinin talebi neyse onu dile getiriyoruz” diyerek sözlerine son verdi.
 
BELEDİYE YÜZDE 13 ZAM ÖNERDİ
Diğer yandan, grev tarihine kadar taraflar arasında anlaşma sağlanması bekleniyor. Sendika ile yapılan son görüşmeler neticesinde belediye yönetimi daha önceden önerilen ve işçi tarafından kabul görmeyen yüzde 10’luk ücret artışını yüzde 13’e çekti. Toplu sözleşme görüşmelerinde anlaşma sağlandığı takdirde, İZENERJİ çalışanları ilk kez davul zurna ile kutlama yapacak.
 

KİMLER GREVE GİDECEK'
Bayramın ardından yapılacak grev kapsamında belediyenin park bahçeler, yeşil alanlar, katı atık hizmetleri temizlik işleri gibi birimleri başta olmak üzere toplam 17 biriminde çalışan sözleşmeli personel iş bırakacak. Belediye ile sendika arasında uzlaşma sağlanamadığı takdirde işçiler süresiz olarak işbaşı yapmayacak. Diğer yandan, grevle ilgili açıklama yapan sendika, belediyenin diğer tüm birimlerinin de greve destek vereceğini duyururken, toplu ulaşım hizmetleri de dahil olmak üzere, ilçe belediyelerinde çalışan işçiler de İZENERJİ çalışanları ile birlikte iş bırakacak. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.