Dolar 32,4675
%0.27
Euro 34,8239
%0.68
Altın 2.415,750
%1.49
Bist-100 10.046,00
%-0.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Ve resmen kuruldu!

Ve resmen kuruldu!

"Bağımlılık ile Mücadele Yüksek Kurulu" oluşturulmasına ilişkin genelge, Başbakan Yıldırım'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlandı. Uyuşturucu, alkol, tütün, kumar ve teknoloji bağımlılığıyla mücadele eylem planı hazırlanarak Yüksek Kurulun onayıyla uygulamaya konulacak.

  • Ege Postası
  • 09.12.2017 - 07:47

Bağımlılıkla mücadelede kurumlar arası iş birliğini  sağlamak, temel strateji ve eylem planlarını hazırlatmak, onaylamak, gerektiğinde  güncellemek ve uygulanmasını takip edip değerlendirmek amacıyla "Bağımlılık ile  Mücadele Yüksek Kurulu"  (BMYK) kurulmasına dair genelge Resmi Gazete'de  yayımlandı.

Başbakan Binali Yıldırım'ın imzasıyla yayımlanan genelgeye göre, söz  konusu kurul, Başbakan tarafından görevlendirilen bir Başbakan Yardımcısı  başkanlığında, Adalet, Aile ve Sosyal Politikalar, Çalışma ve Sosyal Güvenlik,  Gençlik ve Spor, Gıda, Tarım ve Hayvancılık, Gümrük ve Ticaret, İçişleri, Maliye,  Milli Eğitim, Sağlık, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlarının katılımı  ile oluşturulacak.

Bu çerçevede, Yüksek Kurul Başkanı tarafından kurul, alt kurul, teknik  kurul, geçici ve kalıcı çalışma grupları ile il ve ilçe kurulları teşkil  edilebilecek.

Ayrıca, ilgili kamu kurum ve kuruluşlarının yanı sıra üniversiteler,  sivil toplum kuruluşları, meslek birlikleri ve özel sektör temsilcileri kurul ve  çalışma grubu toplantılarına ihtiyaç halinde davet edilerek çalışmalarda yer  alması sağlanacak.

Kurulların kimlerden oluşacağı, görevleri, çalışma usul ve esasları  Yüksek Kurul Başkanı tarafından belirlenecek. Kurulların sekreterya hizmetleri,  koordinasyon ve uygulamaların takibi Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel  Müdürlüğü vasıtasıyla, illerde ise valilerin riyasetinde İl Sağlık  Müdürlüklerince yürütülecek.

Bağımlılıkla mücadelede görev ve sorumlukları olan bakanlıklar,  kurum ve kuruluşlar, üniversiteler, sivil toplum kuruluşları ile Yüksel Kurul  Başkanı tarafından belirlenerek diğer paydaşların katılımıyla uyuşturucu, alkol,  tütün, kumar ve teknoloji bağımlılığıyla mücadele eylem planı hazırlanacak ve  Yüksek Kurulun onayı ile uygulamaya konulacak.

Yeni eylem planları yayımlanıncaya kadar mevcut eylem planları geçerli  olacak.

Genelgede, "Bakanlıklar ile kamu kurum ve kuruluşlarınca BMYK ve  ilgili kurullar tarafından yürütülecek çalışmalarda ve alınan kararların  uygulanmasında ihtiyaç duyulacak destek ve yardım titizlikle sağlanacak, görev ve  sorumluluklar yerine getirilecektir." ifadesine de yer verildi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.