Dolar 32,3623
%0.14
Euro 35,0754
%0.03
Altın 2.324,300
%0.17
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Pınar Karşıyaka'nın şampiyonluk kupası Saray'a gitti

Pınar Karşıyaka'nın şampiyonluk kupası Saray'a gitti

Türkiye Basketbol Süper Ligi'nde 2014-15 sezonunu şampiyonlukla noktalayan Pınar Karşıyaka, kupayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a götürdü. İlk durak AK Parti Genel Merkezi oldu

  • Ege Postası
  • 06.07.2015 - 15:53
EGE POSTASI -Pınar Karşıyaka'nın 19 Haziran'da Anadolu Efes'i play off final serisinin 5'inci maçında mağlup ederek kupaya uzanmasının hemen ardından Başkan Erten'i arayıp kutlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, finalleri yakından takip ettiğini söyleyerek başarının sırrını sormuştu.
Türkiye Basketbol Süper Ligi'nde 2014-15 sezonunu şampiyonlukla noktalayan Pınar Karşıyaka, kupayı  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a götürdü.


 
ÖZEL UÇAKLA GİDİLDİ
Kulübe maddi sponsor olan İstanbullu İşadamı Erdal Acar’ın özel uçağı ile Ankara’ya giden heyette Karşıyaka Spor Kulübü Başkanı Ali Erten, Basketbol Şube Başkanı Tamer Ustaoğlu, Genel Menajer Selim Çınar, 
 Basketbol Takımı Antrenörü Ufuk Sarıca, AK Parti İzmir İl Başkan Yardımcısı Emrun Sulayıcı, eski İl Başkan Yardımcısı İşadamı Ahmet Kurtuluş ve  Kaptan İnaç Koç, oyunculardan Mertcan Solkol, yönetici Cüneyt Başak, eski yönetici Nazım Torbaoğlu yer aldı.



İLK DURAK GENEL MERKEZ
Kupayı Ankara’ya götüren heyetin ilk durağı  AK Parti Genel Merkezi oldu. Heyet burada  final maçını İstanbul’da takip eden AK Parti Genel Başkan Yardımcısı İzmir Milletvekili Nükhet Hotar ile buluştu. Hotar’ı ziyaret eden ekip daha sonra Saray’a geçti ve Cumhurbaşkanı Erdoğan ile bir araya geldi.

Finalleri yakından takip ettiğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Anadolu kulübü olarak olağanüstü bir başarı kazandığınız için sizleri davet ettim. Herşeyin para olmadığını ispatladınız. Hocanızı sakın bırakmayın" dedi.

TEBRİK ETTİ
Görüşmede Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç da hazır bulundu. Erdoğan’ın Karşıyaka Spor Kulübü’nün elde ettiği  başarının önemli olduğunu ifade ettiği ve heyeti tebrik ettiği öğrenildi. Erdoğan’ın ayrıca maçlar başladığında İzmir’e gelmek istediğini de ziyarette ifade ettiği öğrenildi.

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'a Karşıyaka'ya 10 bin kişilik yeni bir basketbol salonu inşa edilmesi talimatı veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, 15 bin kişilik stat inşaatının da bir an önce bitirilmesini de istedi, ruhsat sıkıntısı konusunda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nı adres gösterdi. 



Pınar Karşıyaka'ya gelecek sezon Avrupa'da ulaşım sponsorluğu gibi konularda katkı sağlanacağını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Euroleague sürecinde Halkapınar Spor Salonu'nun kulübe tahsisi talimatını da verdi.

Yaklaşık 30 dakika süren kabulde Yaşar Holding'in basketbola verdiği desteği memnuniyetle karşıladığını da söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, antrenör Ufuk Sarıca'dan şampiyon kadronun kısa sürede dağılmasıyla ilgili bilgi aldı. Ufuk Sarıca, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Türkiye Basketbol Federasyonu'nun transfer yönergesinde yaptığı son değişiklikten olumsuz etkilediklerinden bahsetti, kulübün bu değişiklik yüzünden büyük ekonomik kayba uğradığını söyledi. 



35.5 FORMASI HEDİYE

Cumhurbaşkanlığı Sarayı'ndaki ziyarette kulübün tarihini anlatan Başkan Ali Erten, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, üzerinde isminin yazılı olduğu 35.5 numaralı bir forma ve atkı hediye etti. Başkan Erten, 35.5'un anlamını soran Erdoğan'a, "Karşıyakalılar olarak 35.5 numarasını ayrıcalık olarak görüyoruz. Karşışaka'dan şehir içinde farklı bir yere gidince, "İzmir'e gittim" diyoruz. Ama Avrupa'da formamızda İzmir yazısını taşıyoruz ve Euroleague'de de taşımaya devam edeceğiz" karşılığını verdi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.