Dolar 32,3113
%0.19
Euro 35,0121
%-0.31
Altın 2.279,510
%0.09
Bist-100 8,97
%1.84

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Ve Türsen konuştu: İmza hareketi için ne ded? Kurultay için rest çekti!

Ve Türsen konuştu: İmza hareketi için ne ded? Kurultay için rest çekti!

Parti içi muhalif çıkışlarıyla bilinen Demokratik Taban Hareketi’nin öncüsü, Karşıyaka Belediyesi eski başkanı Cihan Türsen, ilçedeki imza hareketi ve partide gerçekleşecek olağanüstü kurultay ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. İlçe yönetiminin İl Başkanı Ali Engin’e bağımlı olduğunu ve göreve devam etmemesi gerektiğini ifade eden Türsen, kurultay için ön seçim resti çekti, "Beklentilerimiz gerçekleşmezse kurultay salonunun önünde sesimizi yükseltiriz" dedi.

  • Ege Postası
  • 21.08.2014 - 17:03
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - Cumhurbaşkanlığı seçiminden çatı aday yenilgisiyle ayrılan CHP’de kurultay süreci başladı. 5-6 Eylül’de Ankara’da gerçekleşecek olan kurultay öncesi, partinin İzmir örgütü de hareketli.

Cumhurbaşkanlığı seçimi sonrası olağanüstü ilçe kongresi için Karşıyaka’da başlayan imza hareketi bir haftayı geride bıraktı. Eski ilçe başkanı Adnan Alabay, İl Disiplin Kurulu Üyesi Birol Soylu, eski meclis üyeleri Rıfat Özer, Necat Yılmaz ve Rıfat Özer gibi isimlerin destek verdiği imza hareketi bir hafta sonunda 170 imzaya ulaştı.

Olağanüstü kongre için 201 imza gerekirken, imzacılar, Karşıyaka Belediyesi eski başkanı Cihan Türsen öncülüğündeki Demokratik Taban Hareketi’nin desteğini alma peşinde.

Yerel seçim sonrası muhalif çıkışlarıyla dikkat çeken Türsen, ilçedeki imza hareketi ve partide gerçekleşecek olağanüstü kurultay ile ilgili önemli açıklamalar yaptı.


İLÇE YÖNETİMİ BAĞIMLI
İmzacıların ilçe başkanı ve yönetiminin görevden alınmasına yönelik gerekçelerine aynen katıldıklarını ifade eden Türsen, “  Bugünkü ilçe başkanı ve ilçe yönetimindeki üyeleri tarafsızlıklarını, objektifliklerini yitirmiş, aynı zamanda kendilerini pasifleştirmiştir. Bağımlı bir grup var karşımızda. İl başkanının kişisel talimatlarıyla hareket ediyorlar. Bu yönetimin devam etmemesi siyasetin gereğidir” dedi.

AYRIŞTIĞIMIZ NOKTA!
İmzacılarla ayrıştıkları noktanın çıkış ve yöntem olduğunu belirten Türsen, “ İmzacılarla ayrıştığımız nokta sürecin kişiselleştirilmesi. Adnan Alabay ekseninde iade-i itibar ağırlıklı sürmesi. Bu konuyu ortaya atıp daha sonra yapıların davet edilmesi yöntemi yanlış.İmzacıların samimiyetine inanıyorum. İlçe yönteminin bir şekilde göreve devam etmemesine katılıyoruz. Bizde kişisel karar verilmiyor. Mahalle temsilcilerimiz toplanıyor. Nitelik anlamında biz farklı bir topluluğuz. Bireyin katılımcılığı bizde çok yüksek. Mahalle temsilcilerimiz yeni  kongre takviminin başlatılmasına sıcak bakıyor” dedi.

ÖNSEÇİM RESTİ
Türsen, 5-6 Eylül’de gerçekleşecek ve tüzükte de değişiklikler yapılacak olan kurultay öncesi adeta rest çekti. Tam demokratik bir önseçim istediklerini ifade eden Türsen, kontenjan kotalarının örgüt lehine olacağı bir tüzük değişikliği beklediklerini belirtti. Türsen, mevcut önseçim haklarının bile geriye gideceği yönünde duyumlar aldıklarını ifade etti şöyle devam etti;  “  Bu konuda lütfen ile başlayan cümlelerle taleplerimizi ortaya koyacağız. Bu talepleri il başkanlığına sunan bir toplantı hedefliyoruz. Tüzükle ilgili isteklerimizi il başkanlığına vereceğiz. Önseçim genişletilmesini isteyeceğiz.Ancak bilinmelidir ki önseçim haklarının geriye alınmasına sessiz kalmayacağız. Kurultay delegeleri Ankara Ticaret Odası Salonu’nda kurultay yaparken bizler örgüt olarak, olumsuz anlamda gelişme olursa sesimizi yükselteceğiz. Kurultay salonun önündeki Söğütözü Caddesi’nde buluşacak ve sesimizi duyuracağız” 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.