Dolar 32,5332
%-0.04
Euro 34,8042
%-0.18
Altın 2.430,150
%0
Bist-100 9.722,00
%0.8

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Ve Murat Bakan startı verdi

Ve Murat Bakan startı verdi

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi CHP Grup eski Sözcüsü, Avukat Murat Bakan, CHP’den İzmir birinci bölge milletvekili aday adaylığını açıkladı. Bakan, “CHP olarak ülkenin bulunduğu durumu dikkate alarak daha fazla mücadele etmek ve ülkeyi bu duruma getiren iktidardan kurtarmamız öncelikli görevimiz. Siyaseti daima bilgi ve üretkenlik temelinde mücadele ederek yaptım. Partimizin bilgi ve üretkenlik temelinde siyasal iktidara karşı mücadelesini yükseltmesi gerektiğini düşünüyorum. Bu düşüncelerle partimizin önseçim kararı gereğince aday adaylığımı açıklıyorum” ifadelerini kullandı. Ve Bakan startı verdi

  • Ege Postası
  • 04.03.2015 - 15:03
EGE POSTASI – İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi CHP Grup eski Sözcüsü, Avukat Murat Bakan, CHP’den İzmir birinci bölge milletvekili aday adaylığını açıkladı.  Adaylık açıklamasında Bakan’ı eşi Selin Bakan yalnız bırakmadı. Çok sayıda partilinin katılımıyla gerçekleştirdiği aday adaylığı açıklamasında Bakan, AK Parti iktidarını hedef aldı.

DİKTATÖRLÜK KURUMSALLAŞIYOR
Türkiye’nin AK parti iktidarında kutuplaştığını ve diktatörlüğe doğru gittiğini öne süren Bakan, “Diktatörlük artık yasası ile sarayı ile yargısı ile kurumsallaşıyor. Türkiye 12 Eylül’den daha karanlık günlerden geçiyor. Sokaklarda çocuklarımız sopalarla öldürülüyor, gaz fişekleri kafalarına sıkılıyor, gözleri çıkarılıyor. Ülkemizin 80 yıllık barışçı dış politikası, yerini tüm komşuları ile düşman, komşularında süren iç savaştan kışkırtan bir politika ile yer değiştiriyor. Yolsuzluk, hırsızlık, soygun meclisin korumasına giriyor, şaibeli bakanların yargı önüne çıkması engelleniyor. Kadına şiddet hiçbir dönemde olmadığı kadar artıyor, sağlık sistemi paralı hale geliyor ve özelleşiyor. Eğitim 4+4+4 denilen bir sistemle içinden çıkmaz hale getiriliyor” dedi.

DAHA FAZLA MÜCADELEYE GEREK VAR
Ülkenin CHP iktidarına ihtiyacı olduğunu belirten Bakan, “CHP olarak ülkenin bulunduğu durumu dikkate alarak daha fazla mücadele etmek ve ülkeyi bu duruma getiren iktidardan kurtarmamız öncelikli görevimiz. Siyaseti daima bilgi ve üretkenlik temelinde mücadele ederek yaptım. Partimizin bilgi ve üretkenlik temelinde siyasal iktidara karşı mücadelesini yükseltmesi gerektiğini düşünüyorum. Bu düşüncelerle partimizin önseçim kararı gereğince aday adaylığımı açıklıyorum” ifadelerini kullandı.

2007’DE ADAY OLMUŞTU
Bakan, 2007 genel seçimlerinde 11. sıra milletvekili adayı olmuş, 2009 yerel seçimlerinde il seçim koordinasyonunun başkanlığını yapmıştı. Karabağlar ve Büyükşehir’de geçen dönem CHP’nin grup sözcülüğünü yapan Bakan Karabağlar Kent Konseyi’nin de kurucusu.Bakan, partinin tüzüklerini bir araya getiren bir kitap ve proje kitaplarıyla birlikte toplam 4 kitap yazdı
.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.