Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Ve CHP İzmir yola çıktı!

Ve CHP İzmir yola çıktı!

CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nun Ankara'dan İstanbul'a başlattığı adalet yürüyüşü üçüncü gününe girerken, İzmir İl Örgütü de İzmir'den İstanbul'a adalet yürüyüşü başlattı.İlk gün Bornova'da sona erdi. İl Başkanı Güven , "Mücadele yeni başlıyor. Direne direne kazanacağız. Ayaklarınıza sağlık" dedi. Adalet yürüyüşünde ilk gün Bornova'da tamamlandı

  • Ege Postası
  • 17.06.2017 - 10:50

EGE POSTASI - CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nun, MİT TIR'ları davasında yargılanıp, 25 yıl hapis cezası verilmesi ve tutuklanmasından sonra CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğ'lu, 3 gün önce Ankara'dan 'Adalet yürüyüşü' başlattı. CHP İzmir il yönetimi de aynı zamanda İzmir milletvekili olan Kemal Kılıçdaroğlu'na destek vermek için, yürüyüşe başladı. Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan il yöneticileri ve yüzlerce partili, İzmir'den İstanbul'a doğru yürüyüşlerine başladı. İzmirli partililer, etap etap İstanbul'a yürüyecek, Gebze'de Kılıçdaroğlu ile buluşacak.

Cumhuriyet Meydanı’ndan başlayan yürüyüşün ilk etabı, Manisa yolundaki Bornova ilçe çıkışında yer alan Evka 3 ile Topçu Alay Komutanlığı'nda sonlandırıldı. Yarın istikamet Manisa olacak.

ADALET YAZILI TİŞÖRT

Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan partililer ve vatandaşlar 'adalet 'yazılı tişörtlerle yer aldı. Yürüyüşte İzmir Büyükşehir Beleidye Başkanı Aziz Kocaoğlu, CHP İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven,  PM üyeleri, YDK üyeleri, il yönetimi, belediye başkanları, ilçe başkanları, ilçe yöneticileri, belediye meclis üyeleri, kadın ve gençlik kolları yöneticileri yer alıyor. 

GÜVEN: ADALET İSTİYORUZ

Yürüyüş öncesi basın açıklaması yapan  CHP İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven, " Yurtsever insan, demokrasiye bağlı insan, Türkiye Cumhuriyeti'nin değerli bir yurtdaşı olan kardeşimiz Enis Berberoğlu haksız bir yargı kararıyla tutuklandı. Bunu biz CHP olarak ve tüm yurttaşlaırmız olarak doğru adil bir karar olarak görmüyoruz. Bu karar haksız bir karardır. Bu amaçla hukuksuzlukları adaletin gölge altında verdiği kararların son bulması için genel başkanımızın 'adalet istiyorum' diyerek başlattığı yürüyüşü İzmir olarak yürekten destekliyoruz. Bu yanlış kararların son verilmesini istiyoruz. Adalet istiyoruz. Bağımsız Türk mahkemeleri istiyoruz. Genel başkanımızın başlattığı demokrasi adalet mücadelesini İzmir'e yakışacak şekilde destekleyeceğiz" dedi. 

GEBZE'DE BULUŞACAKLAR

Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun programına göre hareket edecek olan İzmir İl Örgütü Manisa, Balıkesir, Bursa istikametinde günde 20 kilometre yürüyecek. Planlanan programa göre günde 18 kilometre toplamda ise 28 gün yürüyecek Kılıçaroğlu'nun Gebze'ye  ulaştığı gün, İzmir İl Örgütü'de aynı noktada olacak. 

İLK GÜN BORNOVA ÇIKIŞINDA SONA ERDİ

Yürüyüşün birinci günü Bornova çıkışında sona erdi. İl Başkanı Güven burada yaptığı açıklamada, " İyi ki Türkiye'de İzmir var. Hep birlikte duruş gösteriyoruz. Türkiye bizi izliyor. Demokrasi mücadelemizi hayranlıkla izliyorlar. Mücadele yeni başlıyor.  Direne direne kazanacağız. Mücadele ede ede bu işi sonlandıracağız. Bu iş bu mücadele kazanıncaya kadar devam edecek. Mücadele 2019'daki seçime kadar büyüyerek güçlenerek devam edecek. 2019'da zafer kazanıncaya kadar mücadelemiz devam edecek. İyi ki varsınız. Ayaklarınıza sağlık" dedi.

Partililer yarın sabah saat 10.00’a kadar Topçu Kışlası bölgesinde olacaklar. İkinci gün ise istikamet Manisa olacak.

BAYRAM SUSURLUK'TA KUTLANACAK

Yürüyüş takvimi içinde 25 Haziran Pazar gününe denk gelen Ramazan Bayramı'da yer alıyor. Tüm örgüt üyelerinin katılımıyla bayram Susurluk'ta kutlanacak.

HANGİ ÖRGÜT NE ZAMAN YÜRÜYECEK'

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.