Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Ve Buca'da imza hareketi resmen başlıyor!

Ve Buca'da imza hareketi resmen başlıyor!

Kurultay sürecine giren CHP’de partinin İzmir örgütünde hareketlilik artıyor. Karşıyaka’dan sonra Buca’da da imza hareketi başlıyor. Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi Buca Belediyesi eski Meclis Üyesi Erkut Tamay’ın öncülüğünde giden süreç bu kez Buca Değişim Grubu adı altında yürüyecek. Buca Değişim Grubu, delegelere attığı mesajla 26 Ağustos’ta imza hareketinin noter kanalıyla başlayacağını duyurdu. Kurtuluş Savaşı’nda Büyük Taarruz’un 26 Ağustos tarihinde başlaması nedeniyle imzacıların harekete simgesel anlam yükledikleri öğrenildi.

  • Ege Postası
  • 20.08.2014 - 21:01
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)  kurultay sürecine girerken, partinin İzmir örgütünde tabanda hareketlilik yaşanıyor. Karşıyaka’da imza hareketi resmen başlarken, Karaburun’da ise önümüzdeki günlerde olağanüstü kongre yapılacak.Tabanda hareketlilik yaşanan bir başka ilçe ise  Buca…

YENİDEN YENİLENEREK
Buca’da İlçe Başkanı Bektaş Gül ve yönetiminin tabanı kucaklayamadığı ve ayrıştırdığı gerekçesiyle yerel seçim sonrası başlatılan ancak Cumhurbaşkanlığı seçimi nedeniyle askıya alınan imza hareketi kaldığı yerden ancak yenilenerek yeniden start aldı. Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi Buca Belediyesi eski Meclis Üyesi Erkut Tamay’ın öncülüğünde giden süreç bu kez Buca Değişim Grubu adı altında yürüyecek.

DELEGEYE ÇAĞRI
Buca Değişim Grubu, delegelere attığı mesajla 26 Ağustos’ta imza hareketinin noter kanalıyla başlayacağını duyurdu. Delegeye atılan SMS’te , “ Sayın kongre delegemiz. 26/08/2014 tarihinden itibaren Dokuzçeşmeler Temple Cafe’de noter huzurunda olağanüstü CHP Buca İlçe Kongresi için imzaya davet ediyoruz” ifadeleri yer aldı.


26 AĞUSTOS DETAYI
Öte yandan imza hareketinin 26 Ağustos’ta başlatılmasının simgesel anlam ifade ettiği öğrenildi. Kurtuluş Savaşı’nda Büyük Taarruz’un 26 Ağustos tarihinde başlaması nedeniyle imzacıların bilinçli olarak bu tarihte karar kıldıkları belirtildi.

KİMLER DESTEK VERİYOR'
İmza hareketinin Emre Aykut, Erkut Tamay, Melih Özer,Gazi Çırak, Barış Özrençber, Suat Bulut ve Veli Balyemez öncülüğünde başladığı öğrenildi. İmza hareketine Umut Orkun Uğraş, Necati İmam ve Ali Rıza Kaya gibi ilçe siyasetinin güçlü isimlerinin de destek verebileceği iddia edildi. İlçedeki köylerde bulunan delegelerinde imza hareketinin arkasında olduğu bildirildi.

İMZA HAREKETİNİ ÇIKIŞ NOKTASI GÖRDÜK
Buca Değişim Grubu yazılı açıklamayla imza hareketinin gerekçelerinin de duyurdu.  Yapılan açıklama da şu ifadeler kullanıldı;
Cumhuriyet Halk Partililer; Önümüzdeki ilk genel seçim 2015 yılında yapılacaktır. Bu seçim AKP’nin sivil diktatörlüğünden ve ekonomik sömürü düzeninden kurtulmak için tarihi bir fırsattır. Bu seçime şimdiden hazırlanmak yaşamsal derecede büyük bir önem taşımaktadır. AKP yönetiminden kurtulmanın tek yolu ise sosyal demokrat bir CHP’den geçmektedir.

Geride bıraktığımız 2014 yerel seçimlerinde CHP Buca İlçe Başkanı’nın ve yönetiminin meclis üyeliği aday belirleme sürecinde partimize yaşattığı çeşitli olumsuzluklar, hukuksuzluklar ve skandallar ayyuka çıkmıştır. Eğilim yoklamasına uyulmayan tek ilçenin Buca olması örgütümüzde ve Buca kamuoyunda hayretle karşılanmış ve huzursuzluğa yol açmıştır. Yerel seçimler öncesi partililik bilinciyle hareket ederek  yaşanan hukuksuzlukları ve anti demokratik uygulamaları tartışmak yerine partimizin gösterdiği aday etrafında toplanmayı ve çalışmalara katkı sunmayı tercih ettik. Kendi iç meselelerimizi kahvehane köşelerinde ve/veya sosyal medyada konuşmak yerine danışma kurullarında konuşmayı, tartışmayı istedik. Maalesef mevcut ilçe yönetimi bu ortamı hazırlamak yerine kafalarını kuma gömmeyi tercih ettiler.

Yaşananları içine sindiremeyen biz Cumhuriyet Halk Partisi sevdalıları imza hareketini ve olağanüstü seçimli ilçe kongresini bir çıkış olarak gördük. Fakat önce Soma faciası, daha sonra Cumhurbaşkanlığı seçimi imza sürecinin uzamasına etki etti. Aradan geçen zamanda işlerin daha da kötüye gittiğini görmek pek zor değildi. Zira "örgüt küçük olsun bizim olsun” zihniyetindeki mevcut yapı; partimizdeki küskün sayısını arttırmış ve sizden- bizden, öteki- beriki diyerek kutuplaşmayı arttırmıştı.

Cumhurbaşkanlığı seçimi sürecinde ilçemizde ciddi bir çalışma maalesef yapılmamış, son bir hafta gidilen kahvelerde sosyal medyadan yayınlanmak üzere pozlar verilmiştir. Sonucunda ise Buca ilçemiz, Türkiye Cumhuriyeti’nde sandığa gitmeyen seçmen oranı en yüksek ilçe olarak  tarihe geçmiştir. Evet ilçemizde her üç seçmenden biri ne yazıkki sandığa gitmemiştir.

Belirttiğimiz tüm olumsuzluklardan hareketle Cumhuriyet Halk Partisi’ne gönül vermiş, sosyal demokrasiyi içine sindirmiş, siyaseti bir kariyer nesnesi olarak görmeyen ve mevcut yapıyı partimize yakıştıramayan tüm Kongre Delegelerimizi 26 Ağustos salı akşamı saat 20:00’de Dokuzçeşmeler Temple Cafe’ye Noter huzurunda “seçimli olağanüstü ilçe kongresini toplamak üzere” imza vermeye davet ediyoruz.

Siyaset bir dava işidir, bir ideoloji işidir. Siyaset bir dava ve ideoloji için örgütlenme işidir. Bu amaç doğrultusunda herkese Sosyal Demokrat CHP, Sosyal Demokrat Buca hareketine katılma çağrısında bulunuyoruz”
 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.