Dolar 32,3611
%-0.37
Euro 34,7393
%-0.19
Altın 2.393,550
%-1.2
Bist-100 10.209,00
%1.62

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Vapurların batırılmasına sevindiler

Vapurların batırılmasına sevindiler

Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) Başkan Yardımcısı Bülent Tercan, yapay resif oluşturmak ve dalış turizmine katkı sağlamak için "9 Eylül" ve "Alaybey" yolcu vapurlarının batırılmasından mutluluk duyduklarını söyledi.

  • Ege Postası
  • 04.05.2016 - 13:12

Körgez'de yıllarca hizmet veren iki vapurun dalış turizmine kazandırılması için Karaburun'da batırılması çeşitli tepkilere neden olurken turizmciler destek verdi. ETİK Başkan Yardımcısı Bülent Tercan, İzmir'de dalış turizmi açısından büyük bir potansiyel olduğuna dikkat çekti. Bülent Tercan, “Karaburun'da yapay resif oluşturmak ve dalış turizmine katkı sağlamak amacıyla batırılan 9 Eylül ve Alaybey vapurları, kentte turizm çeşitliliği oluşturmak adına çok önemli bir adım. Özellikle Çeşme ve çevresi, Mordoğan, Karaburun, Urla, Seferihisar, Foça, Dikili doğal batıklar açısından son derece önemli destinasyonlarımız. Tertemiz denizlerimizin gizemli dünyasını keşfetmek isteyenleri, sualtı fotoğrafçılarını bölgeye çekmek için bölgelerimizi daha fazla tanıtmamız gerekiyor" dedi. 

Tercan, yeniden yapılanan İzmir Tanıtma Vakfı'nın (İZTAV) İzmir'de dalış, surf ve yelken turizmine olan ilgiyi arttırmak, daha fazla farkındalık yaratmak ve geliştirmek amacıyla yurt dışındaki önemli denizcilik fuarlarına katılmasını önerdi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.