Dolar 32,3013
%-0.11
Euro 34,7124
%-0.28
Altın 2.379,200
%-0.6
Bist-100 10.277,00
%0.67

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Van Bahçesaray çığ şehitlerine veda

Van Bahçesaray çığ şehitlerine veda

Van'da çığ felaketinde şehit olan 11 asker, 9 güvenlik korucusu ile 2 itfaiyeci ile Hakkari’de el bombasının infilak etmesi sonucu şehit olan Piyade Sözleşmeli Er Özgür Çelik için Van Jandarma Filo Komutanlığı’nda tören düzenlendi. Türk bayrağına sarılı tabutların yan yana dizildiği törenin ardından şehit 12 asker Türk Hava Kuvvetleri’ne ait 2 uçakla memleketlerine uğurlandı. Güvenlik korucuları ve itfaiyeciler ise Van’da toprağa verilecek.

  • Ege Postası
  • 06.02.2020 - 11:13

Bahçesaray karayolundaki 3 bin rakımlı Karabet Geçidi’nde dün meydana gelen çığ felaketinde şehit olan 11 asker, 9 güvenlik korucusu, 2 itfaiye eri ile Hakkari’nin Çukurca ilçesinde el bombasının infilak etmesi sonucu şehit olan Piyade Sözleşmeli Er Özgür Çelik için Van Jandarma Filo Komutanlığı’nda tören düzenlendi.

Şehitlerin Türk bayraklarına sarılı cenazeleri, tören alanına getirildikten sonra saygı duruşunda bulunuldu.

Şehitlerin özgeçmişleri okundu, helallik istenip dua edildi.

Törene İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin, Van Valisi Mehmet Emin Bilmez, AFAD Başkanı Mehmet Güllüoğlu, askeri erkan, şehitlerin yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Şehitler uzman çavuşlar Özgür Işık (Düzce merkez), Özen Akçam (Artvin, Ardanuç), Ramazan Süslü (Aksaray, Sultanhanı), Ufuk Deniz (Kastamonu, Tosya), Muammer Keskin (Aydın, Çine), Oğuzhan Ulaş Avcı (Kars, Arçapayı), Mesut Deniz (Kahramanmaraş, Türkoğlu), Jandarma Astsubay Çavuş Fatih Karagöz (Kocaeli, Kartepe), uzman onbaşılar Osman Karaca (Tokat, Almus), Cihat Erat (Erzurum, İspir), Tarkan Karaca (Eskişehir, Sivrihisar) ve Piyade Sözleşmeli Er Özgür Çelik (Kayseri, Develi) memleketlerine uğurlanmak üzere uçaklara konuldu.

Van'ın Çatak ilçesinden güvenlik korucuları olan Nesim Yavuz, Hekim Kazgan, Nimetullah Mantaş, Nimet İnçamur, Abdulselam Mantaş, Tahsin Karan, Bayram Bulcar, Metin Mantaş ve Mehmet Esen ile itfaiye erleri Emrullah Ersan ile Fevzi Sevinç de toprağa verilmek üzere ambulanslarla uğurlandı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Van'ın Bahçesaray ilçesinde çığ düşmesi sonucu şehit olan güvenlik korucularının cenaze törenine katıldı.


Şehit Jandarma Uzman Onbaşı Osman Karaca'nın naaşını taşıyan askeri uçak, kötü hava şartları nedeniyle Tokat Havalimanı'na iniş yapamadı.

Uçağın Sivas Havalimanı'na yönlendirildiği belirtildi.

Şehit olan 9 güvenlik korucusu ile 2 itfaiye erinin cenazeleri, Van Filo Komutanlığı'ndaki törenin ardından Çatak ilçesine gönderildi. Çatak'ta, güvenlik korucuları ve 2 itfaiye eri için tören düzenlendi. (DHA)

Törenin ardından itfaiye erleri Emrullah Ersari ile Fevzi Sevinç ilçe mezarlığında gözyaşları arasında defnedildi. Güvenlik korucularının cenazeleri ise toprağa verilmek üzere, kırsal mahallelere gönderildi. 


Nesim Yavuz'un cenazesi Kayaboğazı Mahallesi'ne, Tahsin Karan, Nimet İnçamur, Hekim Kazgan'ın cenazeleri, Alacaer Mahallesi'ne, Mehmet Esen, Nimettulah Mantaş, Abdulselam Mantaş, Bayram Bulcar, Metin Mantaş'ın cenazeleri ise Alacaer Mahallesi'nin Çemik Mezrası'na götürüldü.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.