Dolar 32,3797
%0.19
Euro 35,0518
%-0.04
Altın 2.326,810
%0.28
Bist-100 9,10
%0.21

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Valilikten ekspres ÇED kararı

Valilikten ekspres ÇED kararı

Yeni kent merkezinde hayata geçirilen ve inşaat çalışmaları devam eden Mistral Towers projesinin ÇED kararı sonradan geldi. Yüzde 45’i satılan ve İzmir'in en yüksek gökdelenleri olacağı duyurulan ikiz kulelerin 15 ay önce başlayan inşaat çalışmalarının ardından firmanın 19 Eylül tarihinde yaptığı başvuruyu inceleyen İzmir Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü “ÇED gerekli değildir” kararı verdi.

  • Ege Postası
  • 01.10.2014 - 10:29
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Bayraklı'da ardı ardına gökdelen inşaatlarının yükseldiği ve yatırımcıların gözdesi haline gelen yeni kent merkezinde Mistral Yapı Gayrimenkul A.Ş. tarafından yapılan ve İzmir'in en uzun kulesine sahip olacağı duyurulan gökdelen projesi için Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) gerekli değildir raporu verildi. Firmanın başvurusunu değerlendirmeye alan İzmir Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, proje için sunulan ÇED dosyasını onayladığını duyururken, inşaatı uzun süre önce başlayan gökdelenlerin yapımı ise hızla devam ediyor.
 
İNŞAATI ÇED RAPORU OLMADAN BAŞLADI
Mistral Yapı Gayrimenkul San. Tic. ve A.Ş. tarafından yapımı devam eden İzmir'in en yüksek gökdelenleri için önce inşaat başladı, sonra ÇED raporu onaylandı. Toplam maliyeti 150 milyon doları bulan ve Konut, Otel, Ofis ve Alışveriş Merkezi Projesi (110 adet konut, 110 odalı otel, toplam 42 bin 108 metrekare kapalı alana sahip AVM) içeren proje dosyası için İzmir Valiliği'nden onay gelirken, inşaatı devam eden yatırım için ÇED süreci de başvuru tarihi olan 19 Eylül’den sonra hızla tamamlanmış oldu.
 
TEMELİ ATILMADAN YARISI SATILMIŞTI
Söz konusu bölgede rezidans ve AVM içerikli ikiz kule yatırımının inşaat çalışmaları başladıktan yaklaşık bir yıl sonra 19 Eylül 2014 tarihinde ÇED dosyası müdürlüğe sunulurken, projenin temeli atılarak kazı çalışmaları başlatılmış, bodrum katları ve zemin katlar tamamlanma aşamasına gelmişti.  Öte yandan, metrekaresi 3 bin dolardan alıcı bulan gökdelen projesiyle iligli geçtiğimiz aylarda yatırımcı firmadan yapılan açıklamada henüz tanıtım çalışması başlamadan proje kapsamındaki gayrı menkullerin yüzde 45 oranında satıldığı açıklanmıştı.
 
YENİ KENT MERKEZİ'NİN EN YÜKSEK KULESİ OLACAK
Konak ilçesi Mersinli Mahallesi'nde yer alan, Ankara Asfaltı üzerinde ve İzmir Adliyesi'nin karşısında bulunan bölgede yapımı devam eden Mistral Towers Projesi içerisinde 216 ve 154 metre yüksekliğinde iki kule yer alırken, İzmir'in en yüksek gökdelen projesi olarak duyurulan yatırımın Haziran 2016'da bitirilmesi planlanıyor. İmar planlarında merkezi iş alanı olarak kayıtlı bulunan bölgede sürdürülen ve toplam 13 bin 922 metrekarelik inşaat alanına sahip projeye 2011 yılında Büyükşehir Belediyesi ve Konak Belediyesi tarafından hazırlanan yeni kent merkezi planlamaları kapsamında serbest kat yüksekliği izni verilmişti. İzmirli 6 iş adamı ortaklığında kurulan şirket tarafından hayata geçirilen yatırıma ayrıca aynı yıl belediyelerce inşaat ruhsatı da verilmişti.


Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.