Dolar 32,2820
%0.06
Euro 34,9752
%-0.02
Altın 2.447,910
%0.07
Bist-100 10.173,00
%1.17

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Valilikte flaş stat zirvesi

Valilikte flaş stat zirvesi

Geçtiğimiz hafta İzmir Valisi Mustafa Toprak imzasıyla kapatılan ve “AVM yapılıyor” dedikoduları sonrasında kentin başlıca gündem maddesi haline gelen İzmir’in statları hakkında flaş gelişmeler yaşandı. İZVAK tarafından İzmir Valiliği bünyesinde gerçekleştirilen stat toplantısına İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile İZVAK Başkanı Tuğrul Yemişçi arasında geçen tribün diyaloğu damga vurdu.

  • Ege Postası
  • 25.08.2014 - 18:04
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Geçtiğimiz hafta boyunca  tartışılan ve AVM dedikoduları sonrasında Ankara’ya kadar taşınan Alsancak Stadyumu’nun kapanması sonrasında ortaya çıkan kriz yeni haftaya da taşındı. Deprem riski nedeniyle yıkım kararı verilen Alsancak Stadı’nın maçlara kapatılması sonrasında yeni sezona statsız giren kulüplerin temsilcileri İzmir Valisi Mustafa Toprak

başkanlığında düzenlenen toplantıya katıldı. İzmir Valiliği’nde gerçekleşen zirveye kulüplerin temsilcileri, İZVAK Başkanı Tuğrul Yemişçi ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu katılırken, stat sorunu masaya yatırıldı, taraflardan gelen çözüm önerileri değerlendirildi.  

YENİ SEZON MAÇLARI NEREDE OYNANACAK'
Başlayan yeni sezon öncesi şok bir kararla yıkım kararı alınan ve “AVM mi yapılıyor'” şeklinde soruları gündeme taşıyan Alsancak Stadı’nda yaşanan kriz ortamı İzmir Valiliği’ne taşındı. İzmir Valisi Mustafa Toprak’ın çözümün Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ile Gençlik ve Spor Bakanlığı’nda olduğunu belirttiği toplantıya katılan İzmirli spor kulüplerinin temsilcileri taleplerini iletirken, gerçekleşen zirveye İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun “Ben stadı kendim yaparım” çıkışı damga vurdu.

KULÜPLER ÇÖZÜM İSTEDİ, VALİ TOPU ANKARA’YA ATTI
Toplantının gündemi hakkında bilgi veren İzmir Gücü Spor Vakfı (İZVAK) Başkanı Tuğrul Yemişçi, “4 tane kulüp, bu sezon Alsancak’ta maç yapmayı düşünüyordu. 4 kulüp içerisinden toplantıya sadece Karşıyaka Spor Kulübü katılmadı. Karşıyaka, Buca Stadı’nda oynayarak sorunu aşacak. Geriye Altınordu, Altay ve Göztepe’nin durumu kalıyor. Onlar için de Atatürk Stadı’nda uygun şartlar yaratılması için, yarın bir toplantı yapılacak. Bu toplantıda ortaya iki öneri çıktı. Birincisi Altay Kulübü’nün isteği. Onlar, uygun olmayan tribünlerin yıkılıp yerine portatif tribünlerin yapılmasını teklifi etti. Ayrıca Atatürk Stadı’nın tribünleri sahaya oldukça uzak. Ön taraflara portatif tribünler kurup seyircinin sahaya yaklaşması sağlanıp, futbola elverişli hale getirileceği önerileri de sunuldu.

 KULÜPLER TRİBÜN İÇİN KOCAOĞLU’NDAN TALEPTE BULUNDU
Yemişçi, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun da İZVAK’ın davetlisi olarak toplantıya katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da bazı önerilerde bulundu” diyerek. Yemişçi, “Kocaoğlu’nu, herhangi bir karar çıkarsa kulüplere yardımcı olabilir mi’ diye çağırdık. Kocaoğlu da portatif tribün önerisinde bulundu. Başkan Kocaoğlu ayrıca, Bornova’da 6 bin kişilik stat yaptırdığını ve bunun haziran ayında biteceğini söyledi. Bu stadyumun önümüzdeki sezona kullanılabileceğini ifade etti. Atatürk’e yapılacak portatif tribünle bu sıkıntının giderilebileceğini söyledi. Aziz Kocaoğlu, ilk önce ‘Ben da katkı sunarım’ dedi ancak toplantıdan çıkarken kapıda ‘söz mü başkan’ dedim, ‘Hayır ben stat yaparsam kendim yaparım’ dedi. Öyle bir stat sözü vermedi. Maddi katkı sunması ve şehrin belediye başkanı olduğu için statların durumunu tartışmak için çağrıldı. Eksik olmasın o da toplantıya katıldı. Kendi fikirlerini sundu” dedi.

'TMOBB'DEN STAT AÇIKLAMASI' HABERİ OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

BAŞKAN’DAN JET YANIT: SPORLA SİYASETİ BİRBİRİNE KARIŞTIRIYOR
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da İzmir Valiliği’nde gerçekleştirilen “Alsancak Stadı durum değerlendirme” toplantısıyla ilgili kısa bir açıklama yaptı. Vali Mustafa Toprak, İZVAK Başkanı Tuğrul Yemişçi ve kulüp başkanlarının katıldığı toplantıda kentin planlamasından statlar ve trafik durumuna kadar çeşitli bilgiler aktardığını hatırlatan Başkan Kocaoğlu sözlerini şunları aktardı: “Lütfettiler, çağırdılar; biz de gittik. Orada kentin belediye başkanı olarak bildiklerimizi söyleyip çözüm üretmeye çalıştık. Atatürk Stadı’nın içine kurulacak 5’er bin kişilik karşılıklı iki portatif tribünün geçici çözüm olabileceğini söyledik. Altay Başkanımız da Alsancak Stadı’ndaki açık tribünün yıkılıp oraya da 5 bin kişilik portatif tribün kurulmasını önerdi. Sayın Vali ve ben, bu çalışmaların yapılabilmesi için öncelikle mülkiyeti sahibi olan yetkili kurumlardan izin alınması gerektiğini hatırlattık. İZVAK Başkanı Sayın Yemişçi, toplantı çıkışında bana “Bu tribünleri yapacak mısın Başkan'” diye sorunca ben de “Siz bu kentte Adalet ve Kalkınma Partisi milletvekilliği yaptınız. Madem ki, İzmir spor camiasında AKP’nin temsilcisi gibi davranıyorsunuz, bana ‘söz ver Başkan’ diyeceğinize, sizden ‘Biz de Spor Bakanı ve milletvekilleriyle görüşüp bu tribünlerin yapılması için katkıda bulunacağız’ demenizi beklerdik. Böyle bir emrivaki yapmanızı doğru bulmuyorum. Biz Büyükşehir olarak spora destek anlamında zaten üzerimize düşeni yapıyoruz’ cevabını verdim. Sayın Yemişçi maalesef hiçbir zaman birbirine karıştırılmaması gereken spor ve siyaseti yine birbirine karıştırıyor. Olay bundan ibarettir. Stat toplantısında gündeme getirdiğimiz portatif tribünler konusunda hızlı bir sonuç alabilmek amacıyla vakit kaybetmeden Torbalı’ya giderek bu konuda uzman bir firma ile görüşmede bulunacağım.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.