Dolar 32,2010
%0
Euro 34,9887
%-0.05
Altın 2.510,100
%0.38
Bist-100 10.740,00
%0.9

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Valilik yeni kararları duyurdu: İşte yeni koronavirüs tedbirleri...

Valilik yeni kararları duyurdu: İşte yeni koronavirüs tedbirleri...

İzmir Valiliği İl Hıfzıssıhha Kurulu, koronavirüs önlemleri kapsamında alınan yeni kararları açıkladı. İzmir'de koronavirüs tedbirleri kapsamında şehir içi toplu ulaşımda ve konaklama tesislerinde Hayat Eve Sığar (HES) kodu zorunluluğu getirildi. Öte yandan yeni tedbirlerle birlikte toplu ulaşımda kullanılmak üzere kişiye özel hale getirilmiş elektronik kartlar HES kodları ile entegre edilecek. 

  • Ege Postası
  • 05.10.2020 - 15:36

EGEPOSTASI- Koronavirüs salgınında ikinci pik yaşanırken vaka sayılarında istenilen düşüş hala yakalanamadı. Salgının yayılım hızını azaltmak için ise yerel bazlı birçok tedbir İl Hıfzıssıhha Kurulu tarafında hayata geçiriliyor.

Salgındaki vaka artışının kritik oranlarda seyrettiği İzmir’de vaka artışlarındaki büyük artışla birlikte çalışmalarının hızlandıran İzmir Valiliği İzmir İl Hıfzıssıhha Kurulu, geçen hafta duyurduğu koronavirüs tedbirlerine yenilerini ekledi.
İzmir Valiliği tarafından yapılan duyuruda, izolasyon kurallarına uymayan vatandaşlar hakkında idari para cezası uygulanacağı hatırlatılırken toplu taşıma,konaklama ve STK faaliyetlerine ilişkin alınan yeni kararlar açıklandı.

Alınan kararlara göre; başta belediyeler olmak üzere ilgili diğer kurum ve kuruluşlar tarafından yürütülen her türlü şehir içi toplu ulaşım aracıyla yapılan seyahatlerde kullanılmak üzere kişiye özel hala getirilmiş elektronik/akıllı seyahat kart sistemleri ile Sağlık Bakanlığı Hayat Eve Sığar (HES) uygulaması arasında entegrasyon yapılacak. Covid-19 tanısı konulan ya da bu kişilerle teması olan kişilere ait seyahat kartları ise izolasyon süresi boyunca otomatik olarak askıya alınacak. Kurallara uymayanlar hakkında ise idari yaptırım uygulanacak.

TURİZM İŞLETMELERİNDE HES DÖNEMİ

İl Hıfzıssıhha Kurulu, turistik konaklamalara da girişlerde de HES kodu sorulması kararına imza attı. Buna göre; özel ya da kamu ayrımı olmaksızın tüm konaklama tesislerinde müşterilerden girişte HES kodu istenecek ve gerekli sorgulama yapıldıktan sonra kişiler konaklama tesisine kabul edilecek. Kurala uymayan konaklama tesislerin ise tespit edildikleri takdirde 10 boyunca faaliyetleri durdurulacak.

STK FAALİYETLERİNE DURDURMA KARARI

Yeni alınan tedbirler çerçevesinde 02.10.200 ve 01.12.2020 tarihleri arasında sivil toplum kuruluşları, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları ve üst kuruluşlar, birlikler ve kooperatifler tarafından düzenlenecek olan etkinlikler ile genel kurulları ertelendi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.