Dolar 32,5878
%0.35
Euro 34,8587
%0.36
Altın 2.492,220
%0.31
Bist-100 9.704,00
%1.88

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Büyükşehir'den Valiliğe ikinci tur davalar başladı

Büyükşehir'den Valiliğe ikinci tur davalar başladı

İZMİR Büyükşehir Belediyesi, İzmir Valiliği Devir, Tasfiye ve Paylaşım Komisyonu'nun mahkemeden dönen İl Özel İdaresi mallarıyla ilgili aldığı yeni kararların iptali için ikinci tur davalar açmaya başladı. İlk dava, mahkeme tarafından usul yönünden iptal edilen Kemeraltı'ndaki İki İl Özel İdare Hizmet binası kararının iptali istemiyle açıldı. Valiliğe ikinci tur davalar başladı

  • Ege Postası
  • 30.11.2015 - 10:18
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin kapatılan İl Özel İdaresi mallarının dağıtımıyla ilgili İzmir Valiliği Devir, Tasfiye ve Paylaşım Komisyonu kararlarının iptali için açtığı ve kazandığı davalarda ilgili Komisyon'dan çıkan bazı yeni kararlar da mahkemelik oldu. Mahkemenin esastan iptal ettiği ve İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne verilmesi konusunda net kararlar verdiği davaların ardından, Komisyon, Pınarbaşı Yarış Pisti, Bergama Şantiyesi, Buca'daki futbol sahası başta olmak üzere pek çok Özel İdare malı, Komisyon'un verdiği yeni kararla İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne verildi. Ancak, mahkemelerin usul yönünden iptal kararları verdiği konularda Valilik Komisyonu, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin şerh koyduğu yeni kararlara imza attı. Büyükşehir Belediyesi bu kararlar için Valiliğe karşı ikinci tur davalar açmaya başladı. Bunların ilki ise mahkemenin 2014 yılında açılan ve 2015 yılında sonuçlanan dava ile iptal ettiği Kemeraltı'ndaki İl Özel İdaresi eski binası ile yeni hizmet binası olmak üzere restore edilen ancak Komisyon tarafından alınan kararla devredildiği Hazine'nin Milli Eğitim Müdürlüğü'ne tahsis ettiği, ardından da İmam Hatip Lisesi'ne dönüştürülen eski Tekel Tütün Deposu'yla ilgili yeni karara karşı oldu.

Komisyon Eylül ayında aldığı yeni kararda, eski Tekel Tütün Deposu binasının yarısını (yüzde 50) İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne kalan yüzde 50'sini de Maliye Hazinesi'ne, oradan da Valiliğe tahsis etti. İl Özel İdaresi eski binasının yüzde 50'sini ise Valilik Yatırım İzleme Koordinasyon Başkanlığı'na veren Komisyon, kalan yüzde 50'sini ise Konak Belediyesi'ne tahsis etti. Komisyon, binaların yapılacak protokole göre kullanım esaslarının belirlenmesi yönünde de karar aldı. İzmir Büyükşehir Belediyesi her iki karara da şerh koydu. 

Büyükşehir Belediyesi, Valilik Komisyonu'nun yaptığı tebliğin ardından başlattıkları hazırlıkları tamamlandıktan sonra, bu son kararlara karşı ikinci tur davalarının ilkini açtı. İl Özel İdaresi hizmet binalarıyla ilgili kararların iptal edilmesi istemiyle dava dilekçesini İdare Mahkemesi'ne verdi. Hizmet binalarının , İl Özel İdaresi'nin görevlerini üstlenin İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne verilmesi gerektiği belirtildi. 

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, komisyonun aldığı binaları yüzde 50'şer paylaştırma öngören karardan sonra yaptığı açıklamada tepki göstermiş, İl Özel İdaresi'nin iş ve eleman yükünü üstlendiklerini, tüm malların ve binaların Büyükşehir Belediyesi'ne verilmesi gerektiğini söylemiş ve kararın iptali için dava açacaklarının sinyalini vermişti.


SÜMERBANK ARAZİSİ KARARINA DA DAVA AÇILACAK

İl Genel Meclisi'nin, kapatılmadan önce, İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne devri konusunda defalarca karar aldığı, ancak İzmir Valisi bu kararları veto ettiği Sümerbank arazisi de Valilik Komisyonu tarafından Maliye Hazinesi'ne verilmişti. Ancak İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin açtığı davda İzmir 5. İdare Mahkemesi komisyonunun kararını usul yönünden iptal etmişti. Ekim ayında yapılan toplantıda Valilik Komisyonu Sümerbank arazisini yine Maliye Hazinesi'ne verdi. İzmir Büyükşehir Belediyesi bu karara şerh koydu. İl Özel İdare binalarıyla ilgili yeni davayı açan Büyükşehir Belediyesi Sümerbank'la ilgili bu yeni kararın da iptali için Aralık ayında dava açmak için hazırlıklara başladı.(DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.