Dolar 32,4890
%0.24
Euro 34,5450
%0.15
Altın 2.495,970
%0.52
Bist-100 9.548,00
%-1.36

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Vali Toprak'tan kritik Kocaoğlu kararı

Vali Toprak'tan kritik Kocaoğlu kararı

İzmir İl Koruma Kurulu Komisyonu, tartışılacak karara imza attı. Aralarında Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun da olduğu pek çok önemli ismin korumaları ya azaltıldı ya da tamamen alındı. Valilikten o isimler için kritik karar

  • Ege Postası
  • 27.02.2015 - 13:14
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- İzmir Valiliği bünyesinde faaliyet gösteren İl Koruma Kurulu Komisyonu, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun da aralarında bulunduğu birçok önemli ismin koruma sayısını azalttı. Kentteki bazı önemli isimlerin yanında görev yapan tek koruma polisleri ise emniyete çekildi. Daha önce dört koruma polisinin verildiği CHP’li Aziz Kocaoğlu’nun, koruma sayısı üçe düşürüldü.
 
KÜÇÜKBAY VE ARITMAN DA KORUMASIZ KALDI

Kentin önde gelen işadamlarından Ahmet Küçükbay da kurul kararlarından nasibini aldı. Uzun bir süredir yanında koruma polisi bulunduran Küçükbay’ın da koruması görevden alındı. Yalnızca bir koruma polisi bulunan Ahmet Küçükbay, kararla birlikte korumasız kaldı. CHP’nin İzmir eski Milletvekili Canan Arıtman’a verilen koruma polisi de, aynı kurul kararı sonrası emniyete çekildi. Arıtman’a, türbanı serbest bırakan Anayasa değişikliği TBMM’de görüşülürken, “Anayasa değişikliği, laik Cumhuriyet’e karşı sürdürülen kara bir devrimdir” sözleri sonrasında kendisine yönelik tehditler nedeniyle koruma tahsis edilmişti.

35 KORUMA POLİSİNE ROTASYON

İzmir’de bazı hakim ve savcıların koruma polisleri de görevden alındı. Hakim ve savcılardan alınan ve sayıları 35’i bulan polislerin, karakollarda ve diğer güvenlik birimlerinde görevlendirildiği öğrenildi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.