Dolar 32,5280
%0.28
Euro 34,8032
%0.18
Altın 2.442,900
%0.17
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Vali Toprak, 'Çocukları istismardan kurtarmamız lazım'

Vali Toprak, 'Çocukları istismardan kurtarmamız lazım'

İzmir Valisi Mustafa Toprak; Buca Kaymakamı, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İlçe MEM yöneticileri ve Okul Müdürleriyle Buca ilçesi İsmet Yorgancılar Ortaokulu'nda eğitimdeki sorunları görüştü.

  • Ege Postası
  • 24.05.2016 - 13:58

Toplantıya İzmir Valisi Mustafa Toprak, Buca Kaymakamı Fecri Fikret Çelik, Vali Yardımcısı Cemil Özgür Öneği, Milli Eğitim Müdürü Vefa Bardakcı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Okur, Okul Müdürü Hakan Özel, bazı okul müdürleri ve diğer ilgililer katıldı. Buca İlçe Kaymakamı Fecri Fikret Çelik, “İlçemiz yaklaşık 480 bin nüfusu üzerinde barındırıyor, her yıl önemli ölçüde nüfus göçü ilçemize geliyor ve özellikle genç nüfus daha fazla artıyor. Artan nüfusun gerektirdiği ek derslikleri ve okulları hayata geçirmemiz lazım" dedi. 


Sunumlardan sonra değerlendirmelerde bulunan Vali Toprak; “Buca'da gerek çiftli eğitimden tekli eğitime geçebilmek ve gerekse de derslik başına düşen öğrenci sayısını aşağı çekebilmek ve aynı zamanda göçle gelen ve özellikle genç nüfusun daha fazla geldiği ilçemize daha fazla okul ve ek derslik kazandırmamız gerekiyor. Ama fiziki mekanların düzeltilmesi kadar eğitim seviyesinin yükseltilmesi de ciddi bir özveri ve katkı gerektiriyor" dedi. 

Son zamanlarda artan istismar olaylarına da dikkat çeken Vali Toprak eğitimcilerin bunları ister okulda, ister ister aile içerisinde yada sosyal çevrede olsun takip etmesini istedi. Vali Toprak, "Dersimi veririm giderim diye bir şey yok. Çocukları her türlü istismardan kurtarmamız lazım. Hepsi bizim çocuğumuz ve birinin başına gelen bir olaydan dolayı hepimiz ahlaken, vicdanen sorumluyuz" dedi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.