Dolar 32,4960
%-0.14
Euro 34,9480
%0.34
Altın 2.427,630
%0.18
Bist-100 9.795,00
%0.75

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Uzundere'de 'Koca' mesajlar

Uzundere'de 'Koca' mesajlar

İzmir Büyükşehir Belediyesi kentsel dönüşüm kapsamında Karabağlar’da ilk kazmayı resmen vurdu. Yerinde dönüşümde örnek model olarak belirlenen ve İzmir’de “ilk” olacak Uzundere Kentsel Dönüşüm ve Gelişim projesinin startı İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, dönüşümün güven işi olduğunu belirterek, “Biz burada hakem oluyoruz, adalet dağıtıyoruz” diyerek vatandaşlara seslendi. Ve dönüşümde ilk kazma vuruldu

  • Ege Postası
  • 28.02.2015 - 12:42
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Uzundere’de gerçekleşen törene İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu’nun yanı sıra, CHP İzmir Milletvekilleri, CHP İl Yönetimi, ilçe belediye başkanları, belediye meclis üyeleri, sivil toplum örgütleri ve meslek odalarının temsilcileri, ekonomi ve iş dünyasının önde gelen isimleri, belediye bürokratları, mahalle muhtarları ve vatandaşlar katılım gösterdi.  

“UZUNDERE ÖRNEK OLACAK”

Törende Karabağlar halkına seslenen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, kentsel dönüşümün güven esasına dayandığını belirterek, “Kentsel dönüşüm Türkiye’de yeni yeni öğrenilen ve hukuksal çelişkileri de olan bir durum. Bunu aşmanın bir yolu var. O da burayı yurt edinmiş, burada ev ocak yapmış, çaresizlik ve dayanışma içerisinde ev yapmış hemşerilerimizin artık İzmir’in gelişmesi ile bu konutların yerine yenilerinin yapılması ve daha güzel bir kentin kurulmasıdır. Bunu yapmak için yıllardır uğraşıyoruz. Bizim kentsel dönüşümde çok basit kurallarımız var. Birincisi yerinde dönüşüm olacak. Uzundere’deki bu hemşerilerimiz Uzundere’de yaşamaya devam edecek. İkincisi, ve bu işin can damarı, burada yaklaşık 3 bin 500 konut yapılacak. Bunun bir inşaat maliyeti var. Bu maliyetten sonra İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bir kuruş para ve rant kalmayacak. Burada ne yaratılıyorsa, maliyeti haricinde her şey burada yaşayan hemşerilerimize kalacak. Tüm uzlaşmalar bunun üzerine yapılmaktadır. Belediye burada kent dönüşümü yapacak ama pay almayacak. Bizim payımız şu olacak, Uzundere kalkınacak. İnsanlar daha mutlu yaşayacak. Daha sağlıklı daha rahat konutlarda yaşayacaksınız. Konutlarınızın değeri artacak. Kentte 45 bin dönüm alanda 18 ana bölgede kentsel dönüşüm olacak” dedi.



“ADALET DAĞITIROYUZ”

Uzundere’nin dönüşümde örnek model olacağını vurgulayan Başkan Kocaoğlu, “Dönüşüme başladığımızda, Uzundere’de iyi bir örnek gerçekleştirdiğimizde, kentsel dönüşümün nasıl yapıldığını herkes öğrenecek ve bu iş katlanarak artacak. Bu iş güven işidir, güvenle olur. Biz yaptığımız uygulamada neden belediye olarak sorumluluk üstleniyoru? Biz burada hakem oluyoruz, adalet dağıtıyoruz. Biz Büyükşehir Belediyesi olarak, bir devlet kurumu olarak, görevimizi yapıyoruz. Adalet dağıtıyoruz, hak koruyoruz” diye konuştu.

BİRLİK VE DAYANIŞMA ÇAĞRISI

Konuşmasının sonunda son dönemde ülke çapında yaşanan üzücü olaylara değinerek, art arda gelen şehit haberleri sonrasında başsağlığı dileklerini ileten Kocaoğlu, Türkiye’de her taraftan sıkıntı sesleri geliyor. Ülkenin mutlaka sakinleşmesi lazım. Bu sakinleşmeyi kim sağlayaca? Başta bizler sağlayacağız. Hep beraber bu kentte lokmasını paylaşan insanlar, kaderini paylaşan insanlar sağlayacak. Bizim birbirimize sahip çıkmamız, birbirimizi desteklememiz gerekiyor. Zor gününde, dertli gününde birbirimize yardımcı olamazsak, o zaman biz çok daha sıkıntılı günler yaşarız. Kol kola girerek, birlik beraberlik içerisinde gençlerimize sahip çıkmak, onlara örnek olmak zorundayız.

İLK KAZMA KOCAOĞLU’NDAN

Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu da İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Başkan Aziz Kocaoğlu’na ilçeye katkılarından ötürü teşekkürlerini sunan bir konuşma gerçekleştirdi. Törenin ardından bölgede kentsel dönüşüm kapsamında yıkılması planlanan 23 binadan ilkine İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu tarafından kazma vurularak temsili olarak yıkım gerçekleştirildi.



UZUNDERE’DE YENİ BİR DÜNYA KURULACAK

Büyükşehir Belediyesi’nin 32 hektarlık büyüklüğündeki alanda 497 yapı, 1172 bağımsız bölümü kapsayan ve 3216 adet yeni konut yapılması hedeflenen Uzundere Projesi’nde, 149 bin metrekare konut alanı, 66 bin metrekare rekreasyon alanı, park alanları, çocuk oyun alanları ve 10 bin metrekare sosyal donatı alanı ayrılacak. 4 bin 322 kişinin faydalanacağı proje kapsamında uzlaşma görüşmelerine devam eden Büyükşehir Belediyesi hak sahipleri ile yaklaşık yüzde 70 oranında anlaşmaya varırken, yasa gereği dönüşüm alanında konut teklif edilemeyen yapı sahiplerine geçtiğimiz aylarda çekilen kura sonucunda Uzundere Toplu Konutları’ndan uzun vadeli ödeme planı ile 53 daire verildi. Temmuz 2013 tarihinde bölgedeki vatandaşlara tanıtımı yapılan ve ön projesi hazırlanan proje kapsamında önümüzdeki aylarda yapım ihalesine çıkılarak projenin tüm detayları ve maliyeti de ayrıntılı olarak belirlenecek.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.